Türkiye dünyaya duyurmuştu, ABD'den hadsiz hamle!

Türkiye'nin Rodos ile Meis adaları arasında sondaj faaliyetlerinde bulunacağını duyurması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan küstah bir açıklama geldi. ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Türkiye'yi Meis Adası yakınlarında her türlü eylem planını iptal etme ve Yunanistan ile gerilimi artıracak eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 06:58 GÜNCELLEME 24.07.2020 13:08 SİYASET
Türkiye dünyaya duyurmuştu, ABD'den hadsiz hamle!
Türkiye dünyaya duyurmuştu, ABD'den hadsiz hamle!

Yunanistan'ın Ege'deki tüm tacizlerine, hukuksuz işgallerine, tek taraflı ve uluslararası hukuka aykırı eylem ve girişimlerine sessiz kalan ABD, Türkiye'nin denizcilik uyarı notu olarak bilinen NAVTEX ilan ederek sondaj faaliyetlerinde bulunacağını duyurması sonrası skandal bir çağrı yaptı.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD, Türkiye'nin Akdeniz'in doğusundaki tartışmalı sularda sondaj faaliyetine ilişkin Navtex ilan ettiğini biliyor. Türkiye yönetimini tüm eylem planlarını durdurmaya ve bölgede gerilimin artmasına yol açacak adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

YUNANİSTAN SAVAŞ GEMİLERİ KONUŞLANDIRDI

 

 

Öte yandan Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Yunan donanma kaynağı, Türkiye'nin Meis Adası çevresinde Oruç Reis sismik araştırma gemisiyle sondaj faaliyetlerinde bulunacağını duyurması sonrası Yunan donanması Ege Denizi'ne savaş gemileri konuşlandırdığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi, Meis ve Rodos arasında kalan bölge için 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak kaydıyla NAVTEX mesajı yayınlamış ve duyuruda bu bölgede Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin sismik araştırma yapacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine Yunan hükümeti, Türkiye'yi kıta sahanlığına girmek ve egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlamıştı.

YORUMLAR 110 TÜMÜ
  • Tokatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Başaramayacaksınız!
    Cevapla
  • Adanali01 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilendirme, Edinburgh Dükü Prens Philip Mountbatten, 1921'de Yunanistan'da dünyaya geldi ve doğumda Yunanistan ve Danimarka'nın Prensi unvanını aldı. Dünyaya geldiği dönemde amcası olan Yunanistan Kralı I. Konstantin, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman yanlısı bir tutum izlediği için tahttan indirildi ve dönemin İngiltere Kralı V. George, kız kardeşi ile evli olan ve akrabalık bağlarının olduğu Philip ve ailesine Birleşik Krallık'a kaçması için yardım etti.
    Cevapla
  • urfa63 3 yıl önce Şikayet Et
    küstah zalim devlet seni hiç tanımıyoruz sen kimsin
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın belasını vereceği amerika kıbrıs harekatındada bizi tehdit etmişti .
    Cevapla
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    USA veya ABD önce Kuzeykore'ye lal anlatsın da sonra Türkiye'nin işlerine burnunu sokma sırası gelsin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR