Son dakika: Kritik YAŞ toplantısı sona erdi, Zekai Aksakallı ve Metin Temel emekli edildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Erdoğan başkanlığında Yüksek Askeri Şura Toplantısı düzenlendi. Toplantıda alınan kararlarla ilgili açıklama yapıldı. YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 17:22 GÜNCELLEME 23.07.2020 17:23 SİYASET
Son dakika: Kritik YAŞ toplantısı sona erdi, Zekai Aksakallı ve Metin Temel emekli edildi
Son dakika: Kritik YAŞ toplantısı sona erdi, Zekai Aksakallı ve Metin Temel emekli edildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. YAŞ'ta alınan kararlardan bazıları şöyle:

17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.

Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

ZEKAİ AKSAKALLI VE METİN TEMEL EMEKLİ EDİLDİ

Gelen son dakika haberine göre; YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Zekai Aksakallı ve Metin Temel.

YAŞ ÖNCESİ ANITKABİR'E ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Askeri Şura Toplantısı'na başkanlık etti.Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajı yazdı: 

"2020 toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Kurduğun ve bize emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Suriye'den Libya'ya, terörle mücadeleye kadar elde ettiğimiz başarılar ülkemizin gücünü ve ordumuzun yeteneklerini ortaya koymaktadır. Caydırıcılığı ve üstün kabiliyetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri vatanımızın bekası olmayı sürdürmektedir."

YAŞ TOPLANTISI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ toplantısı sona erdi. 45 dakika süren toplantının ardından alınan kararların açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

TOPLANTI 45 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ toplantısı sona erdi. 45 dakika süren toplantının ardından alınan kararların açıklanması bekleniyor.

KAYNAK : AJANSLAR
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • malkoçoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump bile onun nekadar zeki olduğunu söyledi Cumhurbaşkanımız Vijdani olarak değil Devlet adamı bilinciyle hareket ediyor.Çünkü bu meseleler Vijdan değil Devlet meselesidir.Komutanlarımızın ikiside birbirinden değerlidir ordumuzun gözbebeği Ülkemizin kahraman askerleridir, onun için fitneye fırsat verilmemeli ama onlarında derin tecrübelerinden istifade edilmelidir.Ülkemiz için hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Mahoni 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet aklı diye bir şey var iranlı general vardı noldu çok gözdeydı öldğrülünce iran ayaga kalktı onun için yanı korumak için olabilir ikincisi şimdi savaşlar vekaleten yönetiliyor biri çıkar bir özel güvenlik şirketi kurar başınada bu zaatlar gelir asyada afrikada kök söktürürler neden olmasın wagner rus devletinin ama özel diye geciyor
    Cevapla
  • bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    zekai aksakallı ve metin temel çok büyük işler yaptılar ülke için.hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Sinan Şirin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır reise oy veririm kimi zaman şahşımı doğrudan etkilediği için kızdım kimi zaman net olarak canım pahasına verilen kararlara kendi çapımda en büyük desteği verdim ama sonunda baktım ki insanlık için ülkem için en doğru kararlar verilmiş onun için artık kızmıyorum aaa neden bu karar verildi demiyorum Allah devletimize zeval vermesin reis ülkem ve tüm insanlık için Allah'ın izniyle hayırlı olmasını arzu ettiğim kararlar alacaktır buda onlardan biridir
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis Ne yaptığını bilir.. Sayın başkanımıza güvenimiz sonsuzdur. Sayın Aksakallı ya diğer paşa larımıza , Türk milletinin büyük minnet borcu vardır anlayana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR