CHP’de HDP ile açık ittifak sesleri

CHP’nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yakın çevresine yeni bir parti kuracağını açıklamasının ardından parti içinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2020 08:32 GÜNCELLEME 06.08.2020 08:44 SİYASET
CHP’de HDP ile açık ittifak sesleri
CHP’de HDP ile açık ittifak sesleri

Partide bölünme tartışmaları başlarken, sol kanattan HDP ile açık ittifak sesleri yükseliyor.

Son olarak Parti Meclisi (PM) üyesi Müslim Sarı, HDP ile ‘açık ittifak’ı gündeme getirdi. Sarı, CHP’nin “bölünme paranoyasından” kurtulması gerektiğini belirterek “CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi? Önümüzdeki dönemin en büyük ikilemi bu olacak. Ya bunu yapacak cesareti gösterecek, kadrolarını üretecek, iletişim dilini kuracak, kendi tabanını ve toplumu ikna edecek ve öz güvenle bakacak meseleye ya da ayrı ayrı seçimlere gireceğiz” dedi.

“Sol oylarımızı HDP’ye, batıdaki oylarımızı İyi Parti’ye ya da merkez ittifaka kaptırma ihtimalimiz var” diyen Sarı “Dolayısıyla CHP’nin bunları öngörerek bir siyaset yapması lazım. Hiçbir angajmana girmeden, korkmadan cesur bir biçimde ne yapılması gerekiyorsa onu yapması gerekir” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mahallî seçimler öncesi katıldığı bir canlı yayında HDP ile ittifak hakkında “Biz iktidara karşı muhalefet eden her parti ile doğal ittifak hâlindeyiz zaten” demişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da partisinin 4. Olağan Kongresinde ittifakların açık ve şeffaf olması gerektiği yönünde çağrıda bulunmuştu.

 

 

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Elaziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey ortada aslında. İp'sizleri boşverin siz kovsanız bile kapınızdan ayrılmazlar rahat olun sıkıntı yok.
    Cevapla
  • akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin, hadi inşaallah!!!
    Cevapla
  • i.çengel 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten HDP=PKK ile açık kapalı bir ittifakı CHP nin varsa veya olursa benim 7 sülalemden CHP ye tek bir oy olmaz tam karşısındayım bu vatandaşlık görevim askerimi.polisimi öldüren yurtta orman yangınlarını çıkaran.devletin iş makinalarını yakan.okuları yakan gençleri kandırıp dağa çıkaran ve bu ülkeye düşman yapan zihniyete hayır ortağı olmak onların yaptıkları hainlikleri kabul etmek ve onaylamaktır aklınızı başınıza alın selahattin Demirtaş bu vatanın hainidir kurtarmak için uğraşıyorsunuz brakın bu işleri fabrika ayarlarına dönün yoksu sonu çıkmaz sokak
    Cevapla
  • abdrhman 3 yıl önce Şikayet Et
    ha hdpkk , ha chpkk farkları yok
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    sol oylar pkk ya batıdaki oylar ip e gider diye korkuyon da Kemalist oylar muharrem e gidecek diye niçin korkmuyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR