Başkan Erdoğan tarih verdi! Ayın 23'üne kadar sürecek

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili " Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek" dedi.Erdoğan, BAE ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak ise, "Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz" şeklinde konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 13:57 GÜNCELLEME 14.08.2020 14:34 SİYASET
Başkan Erdoğan tarih verdi! Ayın 23'üne kadar sürecek
Başkan Erdoğan tarih verdi! Ayın 23'üne kadar sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündeme dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili Yunanistan'ı sert sözlerle eleştiren Erdoğan,"Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değildir.Akdeniz'de özellikle mesafe itibariyle en geniş mesafeye sahip olan ülke biziz. Diğerlerinin burada mesafeleri dahi yoktur.Şu anda ayın 23'üne kadar burada Oruç Reis çalışmalarını sürdürecektir." dedi.

 

MERKEL VE MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

 

Sayın Şansöyle Merkel ile bunları dün konuştuk. Kendisinin bizden ricası, bu işi yumuşatıp daha korumacı bir anlayış içinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Aynı şeyi sayın Michel ile de görüştük.Sayın Şansölye de Miçotakis ile de görüşme yaptı. Dilerim Miçotakis de bize söylediği noktaya getirmiş olur.

GEREKEN NEYSE VAKTİ SAATİNDE YAPARIZ

Soydaşlarımızın kabristanlarını ateşle taradılar. Bunlar hiç olumlu sinyaller değil. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız. Gereken neyse vakti saati geldiğinde yaparız.

Bu konuda ben Mısır'ı anlamakta zorlanıyorum. Mısır bir taraftan istihbarat örgüt vasıtasıyla benim istihbarat örgütüme farklı şeyler söylüyor. Burada yanlış anlamalar var diyor. İstihbarat örgütümüz onların istihbarat örgütüyle görüşmeleri sürdürüyor.

ABU DABİ İLE İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALABİLİRİZ

Bu süreç içinde Suudi Arabistan'dan da yanlış adımlar atılıyor. Dışişleri Bakanıma da bugün dedim. Süratle muhataplarınla konuş gerekli adımlar atılsın.Bir konu daha var: İsrail. Filistin'e yönelik atılan adım yenilir yutulur bir adım değil.Dışişleri bakanıma talimatı verdik. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak bizim de büyükelçiyi geri çekmek gibi bir adım olabilir. Çünkü biz Filistin halkının yanındayız. Filistin'i yedirmedik yedirmeyeceğiz.

EKONOMİ KURULU TOPLANIYOR

Bu hafta içerisinde bir ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bundan önce de aynı operasyonları bize yaptılar. Türkiye bu konularda güçlüdür, yere sağlam basıyor. Sağlam bir zemindeyiz, bu zeminde de devam edeceğiz.

OKULLARIN AÇILMASI

Okulların açılması konusunda çalışmaları Bilim Kurulu yürütüyor. Onların aldığı kararlara bakanlarımız uymaya devam ediyor. Burada maske, mesafe ve temizlik kurallarına milletçe dikkat etmemiz lazım. Kendimize acıyorsak bunlara dikkat edelim.

YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE, bir müslümanın ne kadar aşağılık seviyeye düşebileceğinin örneğidir. Yani Batılılardan daha da aşağılık işleri yapıyorlar, ama kendilerine hala müslümanız diyebiliyorlar. Sanki şeytanın fani dünyadaki oyuncakları gibiler. Yani şeytan bakın görün sizi ne kadar düşürebiliyorum diyebildiği timsal bir ülke gibi.
    Cevapla
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    hani umman sultanı bizi çok seviyordu israili seviyormuş
    Cevapla
  • İsmail Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar ile BAE'yi karıştırma.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Diplomatik ilişkiler bir şekilde sürmeli. Her ülke ile ilişkilerimizi kesersek kuzeykore gibi bir yer olacağız. Filistin’i eğer bir faydamız olacaksa önce güçlü bir Türkiye olmalı. Arap ülkelerinde Türk düşmanlığı giderek artıyor. İnsanların beyni medya aracılığıyla yıkanıyor. Bir şeyler yaparak bu döngüyü kırmak lazım.
    Cevapla
  • AÇI 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar olarak bae ye her türlü yaptırımı acilen uygulamak zorundayız yoksa bu zayet mi dir nedir kudurmuş gibi faaliyetlerine devam edecek
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE, petrolden gelen zenginlik ile şımarmış, küçük dağları ben yarattım ( haşa ) havasına girerek haddi aşan bir ülke olmuştur .Bu zenginlik bunları iyice saptırmıştır .ABD'de bu şımarık ,arpası fazla gelen züppeleri ,kırbaçlayarak azgınlığını arttırmaktadır . ABD'nin bunlarla işi bittiğinde sürüm sürüm sürünecekler farkında değil, palyaçolar .
    Cevapla
  • Adsız Atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Orası onlarla ABD nin arasındaki sorin olur. Sürünmüşler sürünmemişler bizi ilgilendirmez!! Bizi ilgilendiren kısım lar bellidir. Bu kısımlarla ilgili gerektiği kadar şamar çekilmesi şarttır. Bekleyelim görelim neler olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR