Okullar nasıl açılacak? Bakan Selçuk'tan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim için alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı. Okulların 21 Eylül'de açılmasının amaçlandığını belirten Selçuk, "Okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz" dedi. Selçuk ayrıca, "Okullar açılmazsa ne kazanırız ne kaybederiz bunu değerlendiriyoruz. Mekansal ve müfredat olarak seyreltme formülü olacak" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2020 11:30 GÜNCELLEME 19.08.2020 13:00 SİYASET
Okullar nasıl açılacak? Bakan Selçuk'tan son dakika açıklamalar
Okullar nasıl açılacak? Bakan Selçuk'tan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim için alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı. 

Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız, görüşmeler sürüyor. 

Okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz. Bize 'Şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız.

Bu, toplumun tamamının üstlenmesi gereken bir görev.

Dezenfektan ve maske konusunda endişemiz yok. Okullarımızdaki hazırlık memnuniyet verici. 

Uzaktan eğitimle ilgili toplantımız olacak.

Okullar açılmazsa ne kazanırız ne kaybederiz bunu değerlendiriyoruz. Mekansal ve müfredat olarak seyreltme formülü olacak. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 305 TÜMÜ
  • sedaya2 3 yıl önce Şikayet Et
    Veliler bilim kurulunun verdiği kararı öğretmen vermiş gibi davranıp yatıyor vs deyip duruyor! Nisan, haziran arası uzaktan eğitim ile online ders yapılmadı mı? Bu süreç mecbur böyle işleyecek. İnsan CANI herşeyden önemlidir. Anlayın artık bunu.
    Cevapla
  • vmem 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açıldı diyelim. Aynı servis aracı hem fabrikaya işçi taşıyacak hemde dezenfekte edilmeden öğrenci... Bunun önüne nasıl geçilecek çok merak ediyorum. Kararlar tedbirler alınır fakat uygulamaya gelince sahada bir iki gün göstermelik uygulanır sonrası saldım çayıra...
    Cevapla
  • sedaya1 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin edebiyat bölümü bitirdiğinize hiç inanmıyorum. Bir yorumunuzda "olaraktan" kelimesi kullanmışsınız! TDK sözlüğü böyle bir kelime bulamadı! Velilere neden laf söyleniyor?! Okulların açılmama sebebi öğretmenlermiş gibi durmadan öğretmene laf söylüyorlar çünkü ve bunu bir yorumda siz de söylemişsiniz (öğretmenler giziyor demiştiniz). Zannedersin ülkemizde herkes evinde oturuyor öğretmenler kurallara uymadan gezip virüsün yayılmasına sebep olur.
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben okullar açılsın illa ki demiyorum yüzyüze eğitimin yerini online eğitimin tutmayacağını dile getiriyorum..ogrenci televizyon ve bilgisayar basında disiplin olamaz veliye kızmayın gerçekten olmaz ve köylerde bir çok yerde interneti olmayan çok insan var..evet evde çocuk yaramazdır anne basedemez ama okulda sessizdir öğretmeni dinler bizde öyle değilmiydik..sunu söyleyeyim ben görevini düzgün yapan öğretmen yok demedim tabi cok var içimizde bazı sorumsuz olanlar var ve bunlar veli ile uğraşıp duruyor dedim ki üstüne alınanlar demek ki boşuna alınmamış..
    Cevapla
  • sedaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika öğretmensiniz. İşinizi yaptığınız için altın madalya ile ödüllendirildiniz. Siz hariç hiçbir öğretmen iş yapmıyor zaten. Tüm maaşlar ve ödüller size verilmeli.
    Cevapla
  • Yorumculara 3 yıl önce Şikayet Et
    Sedanın yorumlarını okuyun. Sonra cevap yazın lütfen.
    Cevapla
  • Nazif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün gün Fi̇lyasyon işinde koşturuyorum senin gibiler gebermesin diye
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları bizmi kapattık..Okul varda bizmi gitmiyoruz.Konusup durmayın boş boş
    Cevapla
  • vurucuya 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam okulları öğretmen mi tatil etti? Tatil değil idari izinli olarak uzaktan eğitim işin aslı. Bu kararı veren bizmiyiz? Siz nisan ayından itibaren uzaktan eğitim ile ders işlemediniz mi? Temmuz ve ağustos ayları zaten normal tatil değil mi? Ne demek hassasiyet duyuyorum? Madem çok hassassın iade et maaşını! Şahsen ben nisan, mayıs ve haziran aylarında uzaktan eğitim ile ders işledim. İşimi yaptım, maaşımı hakettim. Maaş hak edilmeyecek bir durum yok ortada. Kendi kendinize çok hassasslaşmış iseniz iade edin maaşınızı.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazılan yorumlara bakıyorum da toplum olarak gerçekten çok gerideyiz.Veliler ve öğretmenler arasındaki diyaloglardan eğitimin kalitesi ortaya çıkıyor.Öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum:eğitimcilerin çoğu bu durumdan şikayetçi.Vicdanen biz de rahatsısız.Fakat korkumuz okullar tam anlamıyla faal olursa yaklaşık 30 milyon insan(27 milyon öğrenci,1.5 milyon öğretmen,100 bin servis şöförü ) bir hareketlilik içine girecek.Devlet aklı burda devreye girecek,artıları ve eksileri hesaplayıp ona göre karar verecek.Velilerin saçmalamasıyla ya da bir kaç kuruş için ülkemizi bir bataklığa sürüklenmesini istemiyoruz.Bu arada okullar açılırsa ilk sevinecekler öğretmenler olacaktır.
    Cevapla
  • Murat Bey'e 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Murat Bey
    Cevapla
  • sedaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen kapalı olan okulda çocuklarla nasıl ilgilenecek? Çocukların evine gitse zaten risk! Ne yapsın yani ilgilenmek için? Herkes kim ne der demeyip aklına gelen herşeyi cüretkar şekilde konuşur iken öğretmen niye istediğini söyleyemiyor?
    Cevapla
  • seda 3 yıl önce Şikayet Et
    murat bey ben hem eğitimci hem veli olarak eğitimcilerin veliler için çocukları evden başedemedikleri için okulun açılmasını istiyorlar demesinden dolayı rahatsızım gerçekte bilinmeli ki bir veli öğretmen kadar donanımlı olamaz eşim mühendis ben iki fakülte bitirmişim şimdi benle diğer okumayan veli bir olur mu?veli ne biliyorda çocuğuna anlatsın sonra veli başından attı deniliyor lütfen bu noktada empati kuralım velileri suçlarsanız veliler de sizi suçlar bir veli olaraktan..kurallara uyulduğu takdir de ben kendim o sorumluluğu alıyorum neden yüz yüze eğitim olmasın en azından deneme süreci olmalı diyorum bende eğitimci olaraktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR