Yunanistan'ın kararı sonrası Türkiye'den son dakika açıklama

Son dakika haberi: Yunanistan'ın Oruç Reis'in faaliyet alanında tatbikat yapacağını açıklamasının ardından Türkiye'den ilk tepki geldi. Milli Savnuma Bakanı Akar, Atina yönetiminin aldığı kararın gerginliği artıracağını vurguladı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinde haklı olduğunu da kaydeden Akar, "Bize verilen görevi bugüne kadar en iyi şekilde yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2020 16:32 GÜNCELLEME 24.08.2020 18:53 SİYASET
Yunanistan'ın kararı sonrası Türkiye'den son dakika açıklama
Yunanistan'ın kararı sonrası Türkiye'den son dakika açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın, "Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan etmek suretiyle tatbikat icra edeceğini" açıklamasını, "iyi komşuluk ilişkileri ve denizcilik kurallarıyla bağdaşmayan, seyir emniyetini tehlikeye atan ve gerginliği artıran bir faaliyet" olarak değerlendirdi.

 

 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere'nin katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Libya'daki Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı, Afganistan'daki Türk Görev Kuvveti Komutanı, NATO Karargahı'ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, KKTC'deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın yanı sıra ordu komutanları, Muharip Hava Kuvveti ile Donanma Komutanları, devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

 

 

Savunma ve güvenlik konuları kapsamında Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve terörle mücadele harekatlarının da ele alındığı toplantıda, Kovid-19 tedbirleri de gündeme geldi.

Komutanlardan devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Akar, daha sonra yaptığı konuşmasına Giresun'daki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek, arama-kurtarma çalışmalarında görev alan personeli tebrik ederek başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği doğal gaz rezervi müjdesinin daha büyük ve önemli stratejik teşebbüslerin de dayanağı olacağını ifade eden Akar, yoğun bir dönemden geçen Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlerini başarıyla yerine getirdiğini vurguladı ve personeli kutladı.

Terörle mücadele harekatlarının kararlılıkla devam edeceğini belirten Akar, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Deniz Kuvvetlerimiz Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor, ülkemizin, asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimli ve kararlı ayrıca buna da muktedir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar." ifadesini kullandı.

"FAALİYETLERİMİZDE HAKLIYIZ"

Asil milletin sevgisinin, güveninin ve duasının Mehmetçik'le olduğunu belirten Akar, "Faaliyetlerimizde haklıyız. Onun için de kararlı ve azimliyiz. Bize verilen görevi bugüne kadar en iyi şekilde yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"GERGİNLİK ARTAR"

Bakan Akar ayrıca Yunanistan’ın, "Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan ederek tatbikat düzenleyeceği"ne yönelik açıklamasını, "iyi komşuluk ilişkileri ve denizcilik kurallarıyla bağdaşmayan, seyir emniyetini tehlikeye atan ve gerginliği artıran bir faaliyet" olarak değerlendirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 100 TÜMÜ
  • Son osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    üzülme, Mahsun da olma... tatbikata ATMACA (200 km den hedefi vuran denizden denize MİLLİ FÜZEMİZ) ile KATKI verelim. rum çocukları ancak bundan anlar..
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Giren gemiyi vururuz diyin, madem egemenlik hakkımızı ilan ettik, mavi vatan dedik, haddini bildirmek gerek
    Cevapla
  • çolak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan tüm nüfüsüyla gelsin yanindada sözde destekçilerini alsin sorunyok evelelah yırmidörtsaat te yeni bir karaparçasina sahip oluruz ve şimarik yunan devleti yerine yenibir osmanli devletini ilan ederiz güneykibrisi küzey kibris türkcümhüriyetine katarak osmanli ve türkiye cühüriyetine akdenizde üst yapariz herkes haddini bilmeli başkasinin aklıyla kafatutma yunan efendi.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    "Gök girsin, kızıl çıksın" sayın bakanım.
    Cevapla
  • adiler 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeye destek olan ülkelere tıbbi malzeme gönderdik. besle kargayı oysun gözünü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR