Çavuşoğlu uyardı: Yunanistan zarar görür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meis adasına asker sevkiyatı ile ilgili olarak ''Bu tür adımlar Yunanistan'a zarar verir. Başkalarının kışkırtmasıyla Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atmayın. Yunanistan bizi kışkırtmaya çalışıyor, bunun sonucu da tehlikelidir. Bundan da Yunanistan zarar görür'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 12:36 GÜNCELLEME 01.09.2020 12:44 SİYASET
Çavuşoğlu uyardı: Yunanistan zarar görür
Çavuşoğlu uyardı: Yunanistan zarar görür

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

''Bu adalar silahlandırılamaz. Yunanistan basına yansıyan haberlerden sonra nöbet değişimi olduğunu söyledi. İç güvenlik için bu tür güçler bulundurabilir. Bunun da limiti var. Limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur.

Yunanistan AB'nin de koşulsuz desteği ile uluslararası hukuka aykırı şekilde kışkırtıcı adımlar atmakta. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Bu tür adımlar Yunanistan'a zarar verir. Başkalarının kışkırtması ile ya da kullanması ile Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atmayın. Bizimle diyaloğa varsanız biz her zaman vardık.

Doğu Akdeniz'de herkesle masaya oturup, hakça paylaşım için müzakereden yanayız. Yunanistan bizi kışkırtmaya çalışıyor, bunun sonucu da tehlikelidir. Bundan da Yunanistan zarar görür.''

 

 

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanim 2 haftadir ayni sey söyleniyor biz istiyoruzki artik harekete gecilsin onca silah üretik s400 aldik heryerde bir güc gösteriyoruz ama bir fransizla yunanimi püskürtemedik? neyi bekliyoruz?
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacadık vedat abd ye fransaya , italyaya savaşmı ilan edeceğiz körmüsünüz akdenizde petrol arıyoruz ya gözünün içine baka baka bundan daha iyi harpmı olur.
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki henüz zamani gelmedi. Önce korkutursunuz yapmalarini beklersiniz. Bekliyoruz suan. Sonraki safhanin zamani gelmedi
    Cevapla
  • Türkoğlutürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yunanlılar uluslararası hukuku lozan ve paris antlaşmasını yok sayıyor neden biz bekliyoruz.lozan ve paris artık yok hükmündedir .ayrıca 12 adaların bize iadesi için neden lahey adalet divanına gitmiyoruz .yunanlılar açık bir şekilde ihlal ediyor bizede el koyma yetkisi doğdu
    Cevapla
  • Hangi örgüttensin 3 yıl önce Şikayet Et
    Lozan yok hükmünde demişsin laheye gidince mahkemeye hangi anlaşma metnini sunacaksın cahil?
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetmek işte böyle bir şey. Kavede okeye dönerken mesaj atmaya benzemez. Sırtında yumurta küfesi yok salla gitsin. Bir savaşta yüzbinler ölecek bunu mu düşünecen. İki tane dandirik gemi yüzünden koca imparatorluk yıkıldı ,bu haçlı sürüsü 28 tane devletçik kurdu Osmanlının külleri üzerine. Yine aynı şeyleri yaşatmak istiyorlar. ABD ye mi Rusyaya mı yoksa Fransa ,Almanya ya mı karşı koyacan.Hatta Suud ve BAE dahil olmak üzere bir sürü arap ülkesi de karşında. Akıllı olacan zaten istedikleri bu. En güzeli masa başında galip gelmektir. Hele şartların tamamı Türkiyeden yanayken bir çuval inciri berbat etmenin anlamı var mı.
    Cevapla
  • adalar yasasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Lozan ve Paris antlasmasina uymak icin Yunanistana nota vermelidir. Deniz sinirlari 3 mile indirilmeli ve adalardaki askerler geri cekilmelidir. Eger bunlara uymuyorlarsa Yunanistani vurma hakkimizi var ve kimse bir sey diyemez.
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bisey diyemez demişsinizde durum öyle degil, adaların kita sahanligi olmaz bununla ilgili 4 tane emsal karar var misal ingiltere-fransa arasindaki gibi. Ancak durum meis adasında sözde yunan çıkarı olunca Türkiye ye ahkam kesmeye calisiyorlar, eger uluslararasi hukuk adaletli olsa gıkları çıkmadı. Ne yazikki dunya da haklinin hukuku yok, güçlünün hukuku var güçlü olmak lazım..
    Cevapla
  • Strateji 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana taviz verilmemeli. Taviz verildikce 1950 yilinda oldugu gibi adalar siniralrini 3 milden 6 mile cikardilar 2005 yilinda ise 9 mile simdi de 12 mile cikarmak istiyorlar. Boylece Turkiye istnabuldan gecirdigi gemileri Ege denizi uzerinden geciremiyecek. Lozan ve Paris antlasmasina gore adalar Yunanistana verildi fakat adalarda asker, silahlanma olmamasi karsiligi ve 3 mil ada sularini gecmemek sarti ile. YUnanistan bugun bunlarin hic birini takmiyor. Turkiye ilk olarak antlasmayi ortaya koymalidir ve Yunanistanin derhal antlasmaya uymaya cagirmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR