AK Parti'den ABD'nin Rum Yönetimi kararına çok sert tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Rum Kesimine uyguladığı silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırmasına tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada'da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir. Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez. Türkiye garantör ülke olarak KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır; hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz. Türkiye, KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.
-
Yavuz 6 yıl önce Şikayet EtRusya Suriye’yi, Ermenistan'ı ve Hafter'i, Fransa Yunanistan'ı, ABD GKRY'ni ve bilumum terör örgütlerini, BAE ve SA Mısır'ı ve Hafter'i silahlandırıyor. Irak, Lübnan ve Hizbullah'a da el attılar, onları da muhtemelen razı edecekler. Böylece Türkiye'nin bu işbirlikçilerle enerjisini tüketmesini, gelişiminin sekteye uğramasını, ekonomisinin bozulmasını ve halkın bu durumdan bezerek Reis’e sırt dönmesini sağlamaya çalışıyorlar. Şu aşamada herhangi bir nedenle Reis düşerse, biz de millet ve devlet olarak çok zor duruma düşeriz, üçbuçuk palikaryanın maskarası oluruz Mazallah. Allah(CC) kafirin ve işbirlikçilerinin, şerrinden ve tuzaklarından tüm Ümmet-i Muhammed'i muhafaza eylesin.Beğen
-
Burak 6 yıl önce Şikayet EtDiyeceksiniz ki ya hakkaniyet temelinde anlaşma yaparız, yada sizi mahvedeceğiz.Beğen