AK Parti'den ABD'nin Rum Yönetimi kararına çok sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Rum Kesimine uyguladığı silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırmasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 12:27 GÜNCELLEME 02.09.2020 13:17 SİYASET
AK Parti'den ABD'nin Rum Yönetimi kararına çok sert tepki
AK Parti'den ABD'nin Rum Yönetimi kararına çok sert tepki

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada'da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir. Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez. Türkiye garantör ülke olarak KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır; hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz. Türkiye, KKTC'ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Suriye’yi, Ermenistan'ı ve Hafter'i, Fransa Yunanistan'ı, ABD GKRY'ni ve bilumum terör örgütlerini, BAE ve SA Mısır'ı ve Hafter'i silahlandırıyor. Irak, Lübnan ve Hizbullah'a da el attılar, onları da muhtemelen razı edecekler. Böylece Türkiye'nin bu işbirlikçilerle enerjisini tüketmesini, gelişiminin sekteye uğramasını, ekonomisinin bozulmasını ve halkın bu durumdan bezerek Reis’e sırt dönmesini sağlamaya çalışıyorlar. Şu aşamada herhangi bir nedenle Reis düşerse, biz de millet ve devlet olarak çok zor duruma düşeriz, üçbuçuk palikaryanın maskarası oluruz Mazallah. Allah(CC) kafirin ve işbirlikçilerinin, şerrinden ve tuzaklarından tüm Ümmet-i Muhammed'i muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyeceksiniz ki ya hakkaniyet temelinde anlaşma yaparız, yada sizi mahvedeceğiz.
    Cevapla
  • simal 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir tepki Abdye verdiğiniz imtiyazları iptal mi edeceksiniz.
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara en güzel cevap Türk tarafini ilhak etmek türkiyeye ve orada. Bizim üslerimizin olmasi. Cin. Bekliyor. Ruslar bekliyor onlarada. Orada pekala üs liman gibi seyler verilebilir. Bunlar baska türlü dilden anlamaz. Verin. Cin bir üs kursun yada ruslar. Bakin nasil atesleri cikiyor kosa kosa kapumiza geliyor bu emperyalist. Amerika
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısasa kısas... Kana kan dişe diş. Kahrolsun abd ve içimizdeki işbirlikçisi hainler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR