Yunanistan Cumhurbaşkanının işgalci sözlerine Türkiye'den sert tepki

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunan Cumhurbaşkanının 'işgalci' suçlamasına tepki gösterdi. Oktay, "Söyledikleri komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyondur" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 10:46 GÜNCELLEME 22.09.2020 11:46 SİYASET
Yunanistan Cumhurbaşkanının işgalci sözlerine Türkiye'den sert tepki
Yunanistan Cumhurbaşkanının işgalci sözlerine Türkiye'den sert tepki

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın 'işgalci' sözlerine tepki gösterdi. Oktay, "Söyledikleri komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyondur" dedi.

"BARIŞ SÖYLEMİ TÜM BÖLGENİN ÇIKARINA"

Doğu Akdeniz geriliminde diyalog seçeneğine de değinen Oktay, "Rum-Yunan ikilisi gerçekleri görür, iki egemen devletli çözüm için yeniden görüşmelere hazır noktaya gelinirse Türkiye bunu destekleyecektir. Yunan Cumhurbaşkanının savaş yerine barış ve uzlaşı söylemini samimiyetle benimsemesi ülkesi, Rum yönetimi ve tüm bölgenin çıkarına olacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

 

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI NİYETİNİ İŞFA ETTİ

YUNAN CUMHURBAŞKANININ 'İŞGAL' SUÇLAMASI

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, dün Güney Kıbrıs'ı ziyaretinde Türkiye'ye yönelik tepki çeken ifadeler kullanmıştı. Ege ve Doğu Akdeniz'deki çalışmaları nedeniyle Türkiye'yi 'yasadışı eylemde' bulunmakla suçlayan Sakelaropulu, Kuzey Kıbrıs'ın 'işgal altında' olduğunu öne sürdü. Sakelaropulu şunları söyledi: 

"Hrisostomos, işgal (sözde) altındaki bölgelerdeki Yunan ve Ortodoks mirasın kurtarma adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kıbrıs Helenizm’inin (Yunanlaştırma) kimliğinin korunmasında kilisenin rolü çok önemlidir."

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Gercegin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok cok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • KARADAVUT 3 yıl önce Şikayet Et
    neden bir yetkili çıkıpta sizi kıbrısa gemilerle taşıdılar sizin böyle bir hakkınız yoktur demiyor.
    Cevapla
  • tamam 3 yıl önce Şikayet Et
    demek ki tamamını almamızı istiyorlar. olur alırız.
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    şşşş kıytırık yunan iyi dinle bakıyım şimdi. geçenlerde bir gazetende Reis' e küfür etmişsiniz. bu küfürleri yeri geldiğinde fena yediririz size. boyunuzdan büyük laflar etmeyin hele küfür hiç etmeyin. damarımıza basmayın akıllı olun ki o azıcık aklınızı da biz almayalım. o gazeteyi de kapatacaksın. anladın mı. zavallı fıransızın şımarttığı densizler sizi. o fransadan da afrikadan gasp ettiği, altın, zümrüt, petrol, tüm çöktükleri, paralar geri alınacak. böyle biline.
    Cevapla
  • Basri 3 yıl önce Şikayet Et
    Güleyim bari, Yunan Cumhurbaşkanı göstermelik AB kuklası. Biri düğmeye basıyor konuşuyor. İşin ilginç tarafı düğme çok basanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR