Erdoğan'ın tepkisi sonrası İstanbul'a gelen Taçi: Emrivaki yapıldı, adım atılmayacak

Geçtiğimiz günlerde Taçi'nin Trump'la görüşmesinden sonra Kosova'nın İsrail'i tanıyıp Kudüs'e büyükelçilik açacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sonrası buluşma talep ederek İstanbul'a gelen Taçi, Sırbistan ve ABD tarafından kendilerine emrivaki yapıldığını kaydederek, "Bu süreç soğutulacak, adım atılmayacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2020 10:31 GÜNCELLEME 24.09.2020 10:32 SİYASET
Erdoğan'ın tepkisi sonrası İstanbul'a gelen Taçi: Emrivaki yapıldı, adım atılmayacak
Erdoğan'ın tepkisi sonrası İstanbul'a gelen Taçi: Emrivaki yapıldı, adım atılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sonu Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile bir araya geldi. Erdoğan’ın telefonda Kosova’nın Kudüs’te elçilik açma kararına tepkisini dile getirmesi üzerine gerçekleşen görüşmede Taçi, “Emrivaki yapıldı. Bu adım atılmayacak” açıklamasını yaptı. Kararı duyunca üzüldüğünü söyleyen Erdoğan’ın da görüşmede bu kararın Filistinlilere açık bir ihanet olacağını vurguladığı öğrenildi.

 

Erdoğan, Taçi ile hafta sonu Vahdettin Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından gerçekleşen buluşmanın, Taçi’nin talebi olduğu kaydedildi.

"AÇIK İHANET OLUR"

 

 

Taçi ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmüş, Sırbistan’ın İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı, Kosova’nın da İsrail’i tanıyıp, Kudüs’te büyükelçilik açacağı açıklanmıştı.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre; Taçi’nin telefonda bu görüşmeye dair “İzah etmek istiyorum” dediği, kahvaltının da bu nedenle gerçekleştiği ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde olduğu gibi Erdoğan yüz yüze görüşmede de Taçi’ye, bu karara çok üzüldüğünü ve hayretle karşıladığını söyledi.

Kosova’dan böyle bir adım beklemediklerini kaydeden Erdoğan, “Bu karar uluslararası hukuka da Birleşmiş Milletler kararlarına da uygun değil. Filistinlilere de açık bir ihanet olur” görüşünü ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin, Kosova’yı ilk tanıyan ülkeler arasında olduğunu da görüşmede Taçi’ye hatırlatarak, açıklanan kararları, “iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir adım” olarak değerlendirdi.

TRUMP: SIRBİSTAN VE KOSOVA İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ DÜZELTECEK

"ADIM ATILMAYACAK"

Konuya dair izahat veren Taçi’nin de, “Bu süreç soğutulacak, adım atılmayacak. Emrivaki yapıldı. Biz oraya Sırbistan ile ilişkilerin düzeltilmesi için gittik. Başka bir tabloyla karşılaşıldı” ifadelerini kullandığı belirtildi. Görüşmede Erdoğan’ın “Vucic’e de söyledim, doğru bir karar değil, onlar da umarım bu karardan vazgeçecek” dediği kaydedildi.

KAYNAK : MİLLİYET GAZETESİ
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs önemli bir dava. Fakat bu davayı Filistin üzerinden yürütmek hata. Kudüs’te mescidler olan bölgede biz hakimiyet isteyelim ve tek bir Arap alınmasın. Kendileri inanmıyor davalarına. Yazık. Bir çok Arap ülkesi ABD kölesi olmuş.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte TÜRKİYE işte LİDER Sonuna kadar REİS yine yeniden bir daha....Biz GEÇMİŞİ BAZILARINI çok iyi biliyoruz .....
    Cevapla
  • cerrah 3 yıl önce Şikayet Et
    kimi gücü kadar direnebiliyor kimi ihanet ediyor, Rabbim bizi sonuna kadar direnip rıza i ilahiye ulaşanlardan eylesin.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu müslüman ülkelerin halkları.Neden tepkisizsiniz? Belki sizde şehit vereceksiniz sokaklarda.Ama kan dökülmeden zafer olmuyor.Biraz bizim milletimizi örnek alın.Sisiyi indirin.İsrailin işi çok zorlaşır oradaki sınır filistinlilere kapılarını açarsa.
    Cevapla
  • İttihad-ı İslam 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun Reis. Ümmeti uyandırmaya devam inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR