Ermenistan'ın hain saldırıları sonrası Türkiye'den peş peşe açıklamalar!

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıya geçmesi üzerine Türkiye'den peş peşe son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor... Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise "Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız." ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2020 14:03 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:56 SİYASET
Ermenistan'ın hain saldırıları sonrası Türkiye'den peş peşe açıklamalar!
Ermenistan'ın hain saldırıları sonrası Türkiye'den peş peşe açıklamalar!

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı.

 


Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik düzenlediği saldırılar ile ilgili Türkiye'den peş peşe açıklamalarda geldi. 

Son dakika: Ermenistan'dan hain saldırı: Şehit ve yaralılar var! Aliyev'den ilk açıklama


FUAT OKTAY: LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı lanetlediğini bildirdi.

Oktay, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ermenistan'ın bu sabah Azerbaycan topraklarına gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı lanetliyorum. Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmiş sözden, ateşkesten ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Uluslararası camianın da bunları görüp haklıyı haksızdan ayırma vakti gelmiştir. Türkiye, nasıl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır." 

 

Ermenistan'ın saldırıları ile ilgili dikkat çeken Türkiye açıklaması!


İBRAHİM KALIN: ULUSLARARASI TOPLUM DERHAL DUR DEMELİDİR!

Kalın, "Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. 

'AZERBAYCAN TÜRKİYE'NİN TAM DESTEĞİNE SAHİPTİR'

Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir." dedi. 


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ERMENİ SALDIRISINI KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin bu sabah ateşkesi ihlal ederek cephe hattında Azerbaycan ordusu ile Terter rayonuna bağlı Kapanlı, Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli ve Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köylerini ağır silahlarla yoğun şekilde ateşe tuttuğunu öğrendik.

Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız.

Uluslararası toplumu da haklının yanında durmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR: BÖLGEYİ ATAŞE ATACAK SALDIRGANLIK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları ile ilgili yaptığı açıklamada "İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir. Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 


MUSTAFA ŞENTOP: İFLAH OLMAZ BİR TERÖR DEVLETİDİR

Ermenistan'ın sivilleri hedef alan hain saldırısına Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan da açıklama geldi. Şentop, Ermenistan'ın hukuk tanımayan saldırılarının Ermenistan'ın bir terör devleti oluşunun göstergesi olduğunu  söyledi.


BERAT ALBAYRAK: CAN AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetle kınayan bir açıklama yaptı. Albayrak açıklamasında, 'Bölgede barıştan uzak her türlü eylemin karşısında, Can Azerbaycan'ın yanındayız' dedi. 

Bakan Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Ermenistan'ın #Azerbaycan'da sivillere yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölgede barıştan uzak her türlü eylemin karşısında, Can Azerbaycan'ın yanındayız.
Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. 


ÖMER ÇELİK: İNSANLIK SUÇU İŞLİYORLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ermenistan’ın hain saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor Ermenistan’a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir.

Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır... Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan’ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan’ı mahkum etmelidir. 


Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." 


NUMAN KURTULMUŞ: BÜYÜK BİR PROVOKASYON

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar hakkında, "Ermenistan'ın dost ve kardeş Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek sivillere yönelik düzenlediği bu alçak saldırı bölge barışına karşı gerçekleştirilen büyük bir provokasyondur. Türkiye olarak her zaman, her şart altında Azerbaycan'ın yanındayız" diye konuştu. 

YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar Müslüman soydaşlarımızın yanındayız. Can Azerbaycan asla yanlız bırakılmayacak.
    Cevapla
  • Ahmet AKBABA 3 yıl önce Şikayet Et
    Selam asıl olan yunan ve ermeni ile türkiye yi sınıyorlar yoksa doğu akdeniz hepsi taktik çok dikkatli olmalıyız geçmişte çanakkaleden ve vatanın diğer yerlerinden saldıranlar şimdi yeni tezgah peşindeler.yanlış adım atmamızı bekliyorlar.ALLAH büyüktür. 15 temmuz ışgal girişimiydi. Mevlam bu millete yardım eder.yoksa kullara kalsa uyuyoruz.nitekim siyasetçiler yok efendim darbeydi, kalkışmaydı diye yanlış teşhis koymuşlardı. Ne ilginçtir ki halen bile işgal girişimi olduğunu analiz edemiyorlar Su uyur düşman uyumaz asla unutmayalım.mazallah düşman bu defa girdimi biteriz onun için ölmek var ama bir karış toprağımızı vermek yok.
    Cevapla
  • Ürgüplü 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerekiyorsa yapalim azerbaycanli kardeslerimizin yanindayiz biz iki devlet tek milletiz.savasa haziriz.bu ermenistana rusya destek veriyor.daglik karabag azeri topraklaridir.herzaman biz turkler azerbaycanli gardaslarimizin yanindayiz.
    Cevapla
  • allahın kulu 3 yıl önce Şikayet Et
    azeri kardeşlerimiz savaş halinde maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları olacak devletin önderliği veya. diyanetin önderliğinde. savaş yardımı yapalım yada konsoloslukta yardım sandığı kurulsun bu gün birlik günü gerekirse asker olarak ihtiyaç varsa gidelim
    Cevapla
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan a girelim. Dünya daki Türkleri ve müslümanları ayıran sınırları kaldıralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR