Bakan Soylu'dan Denizli Valisi Ali Fuat Atik hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in, koronavirüs denetiminde esnafla girdiği diyalogdan dolayı özür dilemesine ilişkin, "Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2020 12:50 GÜNCELLEME 18.10.2020 14:53 SİYASET
Bakan Soylu'dan Denizli Valisi Ali Fuat Atik hakkında açıklama
Bakan Soylu'dan Denizli Valisi Ali Fuat Atik hakkında açıklama

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kentteki koronavirüs denetiminde dönerci ustası ile girdiği diyalog sonrası özür açıklamasında bulunmuştu. Bakan Soylu konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

 

 

Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 

Devletin cemal ve celal yüzü vardır.
Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti,
Diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır...
Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır.

 

 

Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur.

VALİ'DEN ÜSLUP ÖZRÜ

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimleri sırasında döner ustasıyla yaşadığı diyalogda kullandığı ifadelerin kendisini de üzdüğünü belirterek, vatandaştan özür dilediğini bildirdi.

Vali Atik, bazı medya organlarında, "Denizli Valisinden esnafı azarlayıcı tavır" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bugüne değin birçok denetime katıldıklarını, vatandaşın sorunlarını dinlediklerini, salgına karşı verilen mücadeleyi lisanımünasiple anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Atik, "Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde başı sonu detaylıca bakıldığında konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşımızı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır." diye konuştu. 

Kurallara uyma konusunda çağrı yapmayı sürdüreceğini belirten Vali Atik, şu değerlendirmede bulundu:

"Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum. İşletmemiz vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuyla telafi edeceğiz. Bizler milletimiz için varız. Bizler milletimizin hizmetkarıyız. Devlet millet için vardır. Umuyor ve diliyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde daha sakin daha duyarlı daha vakur bir duruşla bu süreci hep birlikte atlatacağız. İnanıyorum ki salgınla mücadeleyi milletimiz kazanacak. En kısa sürece bu topraklardan koronavirüs illetini hep birlikte yeneceğiz."

Denizli'de Kovid-19 denetimlerine 16 Ekim'de Vali Ali Fuat Atik de katılmıştı. Esnafa uyarılarda bulunan Vali Atik, bir dönerci dükkanında ustanın maskeyi burununu açıkta bırakacak şekilde takmasına ve işletme çalışanlarının eldiven takmamasına tepki göstermişti. 

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • rmzn 3 yıl önce Şikayet Et
    Vali heyecan yapmamalı sıcak döner karşısında eldiven olmaz
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    içişleri bakanı valiyi ezmiştir Denizli de valinin dönerci kadar onuru olmayacaktır hatta tüm valiler kimseye hesap soramaz olacaklar vali büyük baştır eğdirmeyeceksin yoksa devlet eğilir
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın saglığı için herşey.keyfi değil.gıda işi yapanlar daha dikkatli olacak.herkesin başına görevlimi dikilecek.pazarcısı elinde sigara aldıgın sebze meyve sgara kokusundan gecilmiyor digerleri keza.sorumluluk sahibi ve temiz esnafa kuraları uyanlara işlerinde hayır ve bereket olsun.
    Cevapla
  • garibe 3 yıl önce Şikayet Et
    valinin biri çıkar sizi biz müslüman ettik der diğeri çıkar yüzüne bakmadı diye ceza keser bişey dicem olmucak ALLAH var gam yok tez zamanda herkese müstehak olduğunu verecektir
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Vali dediğin devlettir. Devlette vatandaşlarını kucaklayıcı olmak zorundadır. O makam egolarını tatmin etme yeri değildir. Bu ülkede kime makam ve güç verilse hemen milleti ezmeye çalışıyor. Kurala uymadıysa uyarırsın. Baktın yine uymuyor ceza verirsin. Kapatmak en son seçenektir. Burası zengin bir iş adamının olsaydı yine aynı hareketi mi yapacaktı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR