Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Babacan ve Davutoğlu açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ortak paydaları olduğunu dile getirerek, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi, devlette şeffaflık, yargı bağımsızlığı gibi ortak paydalarımız var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2020 21:02 GÜNCELLEME 04.11.2020 23:37 SİYASET
Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Babacan ve Davutoğlu açıklaması!
Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Babacan ve Davutoğlu açıklaması!

Kılıçdaroğlu, Karar TV'nin Youtube canlı yayınında, gazeteciler Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

 

 

"Millet İttifakı'nı dağıtmak için bürokrasinin bazı unsurlarını kullanarak operasyon yapılıyor" diyen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılarak dağıtılmaya çalışıldığını, ittifakın dağıtılması amacıyla CHP üzerinden de oyunlar oynanmaya çalışıldığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Belli kişileri finanse ederek 'Ayrı bir parti kurdurtabilir miyiz?' diye bir çaba var. Belli kişilere teklif götürdüklerini biliyorum" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

 

 

"BABACAN VE DAVUTOĞLU İLE ORTAK PAYDALARIMIZ VAR"

"Yürütme organı yasama organı hesap vermeli bunu yaptığınız andan itibaren işler yoluna girer. Sistem kendi içerisinde bir tutarlılığa kavuşmuş olur. Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu ile ortak paydalarımız var. Pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi, devlette şeffaflık, yargı bağımsızlığı gibi. İki parti kuruluş aşamasında markada değeri olarak ortaya çıkmaları lazım. Belli bir zaman diliminde bunlar da gerçekleşir. Zaman ne gösterir onu da göreceğiz. Şunu da biliyoruz. Seçim kanunu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Millet İttifakı daha çok oy alsa da iktidarı nasıl koruruz kaygısı ile bir çalışma içerisinde olunduğunu biliyoruz. Yeni partilerin seçime girmesinin nasıl engelleyebilir ile ilgili çalışmalar yapıldığını da biliyoruz. Ben halka rağmen nasıl burada kalırım arayışı. Biz bunu da aşacağız. Bu konuda bir şüphem yok." 

YORUMLAR 154 TÜMÜ
  • gezgin 3 yıl önce Şikayet Et
    üst akıl emir verdi bir araya gelin dedi geldiler meeee meeeee
    Cevapla
  • A. MERT 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan düne kadar birlerinize küfür edecek kadar konuşuyordunuz ne oldu.Amaç belli R.T.E yıkmak sonu ne olursa olsun .Allah fırsat vermesin.
    Cevapla
  • cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    baydın harbiden baydın kemal.
    Cevapla
  • alaattin 3 yıl önce Şikayet Et
    evet saatbile günde birkere doğruyu gösterir kemaaal doğru söylemiş ortak paydaları tayyip düşmanlığı
    Cevapla
  • Batandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    daha düne kadar kimin adamıydı bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR