İstifadan Cumhurbaşkanı Erdoğan vazgeçirdi

Cumhurbaşkanı “İstifan dengeleri değiştirir, Libya’nın sana ihtiyacı var” deyince ekim ayı sonunda istifa edeceğini duyuran Serrac, kararını askıya aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2020 08:25 GÜNCELLEME 07.11.2020 09:05 SİYASET
İstifadan Cumhurbaşkanı Erdoğan vazgeçirdi
İstifadan Cumhurbaşkanı Erdoğan vazgeçirdi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümet Başbakanı Fayiz es-Serrac’ı istifadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vazgeçirdiği belirtildi. Ekim ayı sonunda istifa edeceğini duyuran Libya Başbakanı Serrac, geçtiğimiz aylarda İstanbul’a gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Vahdettin Köşkü’nde kabul edilmişti.

 

 

BU İSTİFANIN SIRASI DEĞİL

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serrac’a “Şu an istifa etmen Libya’da dengeleri değiştirir. Libya halkının sana ihtiyacı var. Bu istifanın sırası değil” dediği öğrenildi. Bunun üzerine, bu kararını tekrar değerlendireceğini ifade eden Serrac, Trablus’a döndükten sonra istifa etmekten vazgeçti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlik ve beraberlik mesajı verdiğini vurgulayan diplomatik kaynaklar, Serrac’ın tercihine saygı duyulmakla birlikte önemli olanın Trablus Hükûmeti’ndeki yapıyı sağlam tutmak olduğunun aktarıldığını belirtti. 

Erdoğan ve Serrac görüşmesinde ayrıca, Türkiye’nin Libya’daki askerî varlığıyla ilgili de değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Libya’nın savaş sonrası ihya edilmesine katkı sunacak projeler değerlendirildi. Türk iş adamlarının Libya’daki yatırımlarıyla ilgili atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Libya’ya gitmesi planlanıyor. Erdoğan, en son 2011 yılında Libya’yı ziyaret etmişti.

 

 

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye gelen baskanlar gelır gelmez borusunu otturuyor yeter ulan bu somurgecı embesıllerden cektıgımız bu saatten sonra turkıye sıze zor gelır efendıler anca gıdersınız!
    Cevapla
  • Turfab 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan ve genelkurmay başkanı Hulusi Akar Türkiye yi Orta Doğu kalesisine Dönüştüre bilir AB Vazgeç ODB birleşin dünyada ki Türk ulkeri biraya gelirse ne AB ne de ABD ses çıkarma şansı olmaz bence geç kaldık tcb birleşmesi arte herkes öz sözlük kulamali Türkiye yeni sözlük okular da der almalı gelecekte tek dill anlaşılabilir olur
    Cevapla
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    RECEP TAYYİP ERDOĞAN EŞİTTİR DÜNYA LİDERİ TÜRKİYE dÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİDİR...
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bülent: Evet, şakşakçıyız ve ayakta alkışlıyoruz. Dünya senin kendi şahsi derdinden ibaret değil.
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan, şakşakçı. Ondan mı kan ağlıyoruz?
    Cevapla
  • poyrazi 3 yıl önce Şikayet Et
    vay be biz ne cevhermişiz be
    Cevapla
  • Geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Küllerinden doğan Türk dünyaya yine hükmetmeye yargı ve adalet dağıtmaya geliyor. Amerika ve batı zihniyetinin mazlumların kanı ve gözyaşı üzerinden gelen sahte saadeti artık bitti. Ecdadından bîhaber zavallı sende oku...
    Cevapla
  • Ali Kemal Ün 3 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci Fransa, uşak Birleşik Arap Emirliği ve Yunanistan'ın kirli oyunlarını ters yüz eden, Rusya ve ABD'yi etkisizleştiren Türkiye Libya Beraberliği seni niye rahatsız etti? Niye hafife alıyorsun, hafif poyraz? Bu hafifmeşrep yorumunla bu başarıyı önemsizleştireceğini mi sanıyorsun? Cevher olan sen değilsin, cevher olan Türkiye Cumhuriyetimizin Yönetimi yani Başkanı, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları, TSK ve M.İ. Teşkilatı. Son bir senede nereden nereye gelindiğini göremeyen hafıza özürlülerden misin? Neyin necisisin?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Beğenemedin mi toyrazi..
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri, ÜMMETİN LİDERİ Recep Tayyip Erdoğan diye boşa demiyoruz biz... ALLAH CC senden razı olsun REİİİİS HERDAİM YAAAR VE YARDIMCINIZ OLSUN MUHAFAZA VE MUZAFFER EYLESİN İNŞAALLAH AMİM AMİN AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR