Eski CHP'li Sarıgül resmen tarih verdi: Partimizi kuruyoruz

Eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, 20 Aralık'ta partilerini kuracaklarını bildirerek, "Dostların ve dostlukların en üst düzeyde olduğu, kalplerin sevgiyle attığı, ülkemizin en huzurlu ve demokratik partisi biz olacağız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2020 14:45 GÜNCELLEME 09.12.2020 14:45 SİYASET
Eski CHP'li Sarıgül resmen tarih verdi: Partimizi kuruyoruz
Eski CHP'li Sarıgül resmen tarih verdi: Partimizi kuruyoruz

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) "Marmara ve Trakya Genişletilmiş Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, düne kadar hareket olduklarını, 20 Aralık'ta ise "bereket" olacaklarını belirtti. Ülkeyi kucaklayan, "bayrak, toprak ve hudut birliği" diyen hareketin yola çıktığını aktaran Sarıgül, başarı şansı yüksek projeler geliştireceklerini ifade etti.

 

Sarıgül, "kolay işten kahraman çıkmayacağını" dile getirerek "Dostların ve dostlukların en üst düzeyde olduğu, kalplerin sevgiyle attığı, ülkemizin en huzurlu ve demokratik partisi biz olacağız." dedi.

Demokrasi, özgürlük ve adalet için çok çalışacaklarına değinen Sarıgül, şunları kaydetti: 

 

"Dünya insanlığa saygı ve yoksullukla mücadele günü olan 20 Aralık'ta partimizi kuruyoruz. TDH, Atatürk ilkelerini koruyan, cumhuriyetimizin değerlerini geliştirip güçlendiren, evrensel hukuk değerlerine saygı gösteren, üretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan demokratik kitle partisidir. Biz sağın ya da solun bekçisi değiliz. Bugüne kadar Amerika ve Rusya 45 yıl boyunca Soğuk Savaş döneminde dünyayı sağ mı sol mu diye ikiye böldü. TDH değerlendirmesini yaptı ve sol ya da sağ bir parti değildir. Evrensel hukuk değerlerine uyan ve insanım diyen, herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir."

Toplantıda Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'dan katılımcılar yer aldı.

Sarıgül, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorusuna Sarıgül, "Biz TDH olarak diğer siyasi parti genel başkanlarının konuşmalarını kendi takdirlerine bırakıyoruz." yanıtını verdi. 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Haritasında Hatayı, Haritasında Ağrıyı, Hatta Haritasında İzmiri gösteren (Simerini diyen) ülkelerle onlara vatanı satmadıktan sonra nasıl dost olacaksınız. Yunanın başbakanı " Türk Yunan sorununu Türkiye AB sorunu haline getirdim diyor; Afedersiniz de bu köpekle nasıl bir masada oturup anlaşacaksınız . Adam başbakan değil resmen koplocu fitneci bir alçak . bütün bunlar ortadayken parti kurun bakalım ,kime ne yararı var.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş ya birilieri bunlarla kafa buluyor ya da adinin biri sürekli bunlara mavi boncuk dağıtıyor. Hükümetin yapamayıp ta sizin yapacağınız ne var merak ettim doğrusu. Hele bu Pandemi sürecinde oturun oturduğunuz yerde . Kendinizi rezil ediyorsunuz. Tek Argümanınız Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin. Böyle bir düşünceyle ülke yönetmeye talip olunur mu. Libyada, Suriyede , Yunanla ilişkilerde ,Ermenistanla ilişkide , Hatta S400 ler ve Amerika konusunda nasıl geçerli bir teziniz var acaba merak ettim.
    Cevapla
  • Halıl 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanında kurmuştun..ne oldu..kactınız gıtınız..bak Ecevıt yılalrca Baykalla mucadele ettı..Dsp kurdu vede hayatta Baykalla bir olmadı..ağırbaşlıydı..sinirlı değildi..Sizlerde herayak var..fılan filan..olumsuzluklarınız çok..
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyi beğenmedinizde yeni parti kuruyorsunuz . Tayyip Erdoğanın yapamayıp ta sizin yapacağınıza inandığınız neyiniz var. Bu pandemi ve uluslar arası kıskaç döneminde eğer ki ülkenizi satmazsanız ,size kim para yağdıracak. Hep batı dostluğu batı batı diyip duruyorsunuz; Doğu Akdenizde tavize mi hazırsınız, Azerbaycanın yanında değil de Ermenistanın yanında mı olacaksınız . Libyada Hafteri desteklemedikten sonra Batı size destek olur mu sanıyorsunuz. Veya İsraili patron kabul edip Filistini unutmazsanız kim size ablukayı kaldırır. Örneğini Venezzuellada gördük ,halkı kışkırtmaktan başka bir işe yaramazsınız.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    mevcut partinin zombi seçmen kitlesini tanımamışsın sen. partinin başına sokak kedisi koysan yinede yüzde 25 oyları garanti düşmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR