Bu kez neyin peşindesiniz?

İktidara gelmek için darbe, dış müdahale ya da sokağa bel bağlayan muhalefet yine benzer imada bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’ın, Meclis’te Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na “Bütçeyi tasarruflu kullanın, çünkü yılın ikinci yarısında biz devralacağız” dedi. Bu sözler, bu kez neyin peşindeler, sorusuna yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2020 07:19 GÜNCELLEME 16.12.2020 07:23 SİYASET
Bu kez neyin peşindesiniz?
Bu kez neyin peşindesiniz?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yeni bir 15 Temmuz imasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı bütçesi hakkında söz alan Erozan, “Sayın Bakan’a bir çağrım olacak, bu bütçeyi tasarruflu kullanın, çünkü yılın ikinci yarısında biz devralacağız bu bütçeyi. Bütçeyi biz devraldığımızda tamtakır kuru bakır bir bütçeyle karşılaşmak istemiyoruz” dedi. Erozan’ın sözleri darbe beklentisi tartışmalarını alevlendirirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 Temmuz’dan önceki sözlerinin yeniden gündeme taşınmasına neden oldu. Akşener de darbe girişiminden önce “6 ay sonra başbakan olacağım” demişti.

DARBE BEKLENTİSİ Mİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Erozan’a, “Peki, şunu sormak istiyorum Sayın Erozan. ‘Bütçeyi iktisatlı kullanın, yılın ikinci yarısında biz alacağız’ dediniz. Hayrola? Ne oluyor? Siz de mi Biden’dan umut bekliyorsunuz yoksa? Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. Yoksa darbe beklentiniz mi var?” cevabını verdi. Çavuşoğlu, “Nereden devralacaksınız, kimden devralacaksınız, neye göre devralacaksınız? Yani, bunu samimi söylüyorum. ‘İkinci yarısında ben devralacağım, sizden devralacağım’ ne demek? Ha, gelip Bakanlığımızda bizimle çalışmak istiyorsanız, yardım etmek istiyorsanız kapımız açık; biz de geliriz partinize sizinle her türlü dış politikada beraber çalışırız” dedi

 

 

KONUŞMA YASAĞI VARDI

15 Temmuz darbe girişiminden önce de Meral Akşener, “Ben 6 ay sonra başbakan olacağım”, “15 Temmuz’dan sonra işler değişecek başbakan olacağım” diyordu. Erozan’ın yılın ikinci yarısını işaret etmesi dikkat çekti. Yılın ikinci yarısı, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin 5’inci yılına denk geliyor. HDP ile masaya oturarak federasyon içeren anayasa taslağı hazırlayan Erozan’ın bu çıkışı yapması, akıllarda soru işareti bıraktı. CHP, İYİ Parti ve HDP’nin hazırladığı anayasa taslağı ortaya çıkınca İYİ Parti Erozan’ı geri plana çekmişti. Anayasa konusu hakkında herkes açıklama yaparken Erozan’dan çıt bile çıkmadı. İYİ Parti bu süreçte Erozan’a televizyonlara çıkma ve konuşma yasağı getirdi..

YENİŞAFAK

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel gel bu milletin size bu defa vereceği daha çok şey var emin ol. Daha neler söylerdim buradan sana ama işte sizin gibileri adam yerine koyup bize ceza veriyor malesef hukuk sistemimiz...
    Cevapla
  • sezer 3 yıl önce Şikayet Et
    he gel gel alirsin gel
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcülerin halen devrede olduğunu belirtiyorlar. biden - millet ittifakı birleştiğini artik oyunların başladığını gösteriyor. yakinda ses getirecek suikastlar olacağını belirtiyor. büyük şehir belediyeleri nasıl olsa ellerinde, bunu çok iyi degerlendirecekler.
    Cevapla
  • Sebiha 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye bel bağlayan ahmaklar ABD nin bölgede yaptığı iktidar değişikliğine bir bakın . Yüce milletin iradesi dışında nasıl iktidar sözü aldınız ? Bu millet size gereken dersi verdi gerekirse yine verir adımınızı doğru atın
    Cevapla
  • gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan vatan haini !!! Sana siyaset hiç yakışmıyor.. kocadın be.. git ibadet et, tesbih çek, SübhanAllah, Elhamdülillah... La ilahe illAllah de.. Bir ayağın çukurda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR