Mine Kırıkkanat'tan Kılıçdaroğlu'nun 'vergi' açıklamasına tepki: Saçmalamayın!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vergi açıklaması, CHP'ye yakın isimleri bile çileden çıkarttı. Gazeteci Mine Kırıkkanat, organ kaçakçıları ve kara para aklayanlardan vergi alınmasını isteyen Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kemay Bey resmen saçmaladı. Tevil etmeye çalıştıkça da batıyorlar. Kılıçdaroğlu saçmaladı" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2020 12:14 GÜNCELLEME 23.12.2020 12:25 SİYASET
Mine Kırıkkanat'tan Kılıçdaroğlu'nun 'vergi' açıklamasına tepki: Saçmalamayın!
Mine Kırıkkanat'tan Kılıçdaroğlu'nun 'vergi' açıklamasına tepki: Saçmalamayın!

Daha önce kağıt oyunlarıyla ilgili ilginç önerisi gündem olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine tartışmaya neden olacak bir öneride bulundu. Kılıçdaroğlu, uyuşturucu ve organ ticareti yapan, kara parayla devleti dolandırandan vergi alınması gerektiğini söyledi. 

 

Kılıçdaroğlu'nun 'çözüm önerisi' tartışmalara neden olurken, en sert tepkiyi CHP'ye yakın isimlerden Gazeteci Mine Kırıkkanat gösterdi. 

"KILIÇDAROĞLU SAÇMALADI, YASALDIR DEMEK AYRICA CEHALET"

Kırıkkanat, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

 

Saçmalayan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini yasaldır diye açıklamak, ayrıca bir cehalettir. 9/2 kaçak mazot, at eşek eti vs gibi normal ticari faaaliyete hileli mal karıştıranlar için konulmuş bir maddedir. Uyuşturucu ya da organ kaçakçılığı organize ağır suçtur, vergi alın denir mi? 

Organ ve uyuşturucu kaçakçılığının yasalı olur mu ki vergisi olsun? Bu ülkede Manukyan yıllarca yasal ticari faaaliyet olarak genelev işletti, vergi rekortmeni oldu. Kim ne dedi? Kemay Bey resmen saçmaladı. Tevil etmeye çalıştıkça da batıyorlar. Kılıçdaroğlu saçmaladı. 

Kırıkkanat ayrıca Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine de tepki gösterdi. Yılmaz, "Bir örnek... Sahte fatura düzenlemenin vergi kaçakçılığı açısından cezası olmakla beraber, bu fatura üzerinden gelir elde ediyorsa, evet, gelir vergisine tabidir. Yasa ortada, VUK 9/2" paylaşımını yaptı. Kırıkkanat ise tepki göstererek, "Hocam, yapmayın. 9/2 normal ticari faaliyete hile karıştıranlar içindir. Uyuşturucu ya da organ kaçakçıları sahte de olsa fatura mı kesiyor" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK : haber7
YORUMLAR 177 TÜMÜ
  • selim usta 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu ülke sizin elinizde olsaydi ne hallerde olurdu simdi kimbilir, insanlar sefil, lagim kokusu, su yok, elektrik kesintisi, memur maaslari ödenmez...perisan
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba saçmayanlardan da vergi kesintisi olur mu? vatandaşın aklını yoruyorlar.
    Cevapla
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    torbacılar koşun maliyeden vergi numarası alın . polis sizi yakaladığında vergimi veriyorum bana birşey yapamassın diye polise direnin .korkmayın kemal arkanızda .
    Cevapla
  • Said 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet mi ülke yönetimine talip!!
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    2020 Yılının en saçmalayan partileri, 1-CHP, 2-İP, 3-SP, 4-HDP....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR