CHP'li genel başkan yardımcıları rüşvetten tutuklanan başkana sahip çıktı

CHP'nin genel başkan yardımcıları, rüşvetten tutuklanan eski başkana sahip çıktı. Seyit Torun, "Anaokulu, kreş, taziye evinin bağış olarak yaptırılması suç olarak kabul ediliyor" derken, Muharrem erkek ise, "Rüşvet lafla ve dedikodu ile oluşacak suç değildir" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2020 16:32 GÜNCELLEME 28.12.2020 18:40 SİYASET
CHP'li genel başkan yardımcıları rüşvetten tutuklanan başkana sahip çıktı
CHP'li genel başkan yardımcıları rüşvetten tutuklanan başkana sahip çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, Ceyhan’daki rüşvet operasyonunda tutuklanan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’a sahip çıktı.
Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve rüşvet' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası geçen mart ayında iptal edilen eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında 5 Şubat'tan bu yana teknik ve fiziki takip olan zanlıların yakalanması için Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Aralık’ta şafak vakti operasyon düzenledi.

Operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, aralarında görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.
Bugün ise CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Parti Meclisi Üyesi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

 

 

"MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Torun, Aydar’ın rüşvet almadığını savunarak, “Meseleyi başında beri takip ediyoruz, Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınmıştır. Kendisi iki suç birleştirilerek bir hukuksuzluğa Türkiye’deki hukuk kararı ile imza atılmıştı. Şimdi olay bir başka şekilde devam ediyor maalesef. Ortada da bir suç yokken cezaevine alınarak suç uydurulmaya bir şekilde suç oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunu birçok belediyemizde yaşıyoruz komplolarla karşı karşıyayız. Ama hiçbir zaman bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

"KREŞ, TAZİYE EVİ BAĞIŞ OLARAK YAPTIRILMASI SUÇ OLARAK KABUL EDİLİYOR"

Rüşvet iddialarının gerçeği yansıtmadığını, vatandaşların bağış yaptığını söyleyen Torun, “Ceyhan belediye başkanı haksız hukuksuz bir şekilde görevden alındı. Şimdi de kendisine kumpas kurularak vatandaşın yaptığı bağışları suç gibi göstermeye çalışılıyor. Buradan bir yere varılmaz, buradan ekmek çıkmaz. Kadir Aydar’ı cezaevine göndermek haksız hukuksuzdur. Ortada oluşmuş hiçbir şey yok. Sadece vatandaşın anaokulu, kreş, taziye evi bağış olarak yaptırılması suç olarak kabul ediliyor. Biz bunun sonuna kadar takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

"AYDAR AİLESİ CEYHAN İÇİN İNANILMAZ İŞLER YAPMIŞ İNSANLARDIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise rüşvet iddialarının bir dayanağı olmadığını, Aydar ailesinin Ceyhan’da birçok hizmet yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Ceyhan’da yaşananlar, iddialar ve dedikodulara dayanır. İstihkak edilen suçların, iddiaların sağlıklı bit temeli dayanağı yok . Belediyenin kasasına giren de bir kuruş yok çıkan da bir kuruş yok. Ceyhan halkının kasası parası hiçbir şekilde zarar görmemiştir. Aksine korunmuştur. Bu soruşturmaya 5 Şubat 2020'de başlanmıştır. Zaten Kadir Aydar’ın, 26 Mart 2020’de başkanlığı düşürülmüştür. Rüşvet lafla ve dedikodu ile oluşacak suç değildir. Rüşvet verdiğini iddia edenler var ki böyle bir iddia da yok dosyadan anladığımız kadarıyla somut olarak çıkıp ben rüşvet verdim diyen biri yok dedikodular var. Böyle bir iddia var neden gereğini yapmadınız niye suçüstü yapmadınız. Çünkü gerçekte yok. Ne rüşvet veren var ne de rüşvet alan var. Olsa suçüstü yapılır doğrusu da budur. Aydar ailesi Ceyhan için inanılmaz işler yapmış insanlardır. Ceyhan'da camiler, kreşler ve Ceyhanspor için ciddi bağışlar yapmış bir ailedir.”

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    rüşvetin adı da bağış olmuş. öncelikle şu belediyelere bağlı şirketlerin tamamı ya kapatılsın yada bütün şehir belediyelerinde aynı adla müdürlük olarak düzenlensin. çalışanları da norm kadroya bağlı memurluk verilsin. her türlü gelir giderleri de sayıştay denetimine tabi tutulsun.
    Cevapla
  • Yasasin Cehennem 3 yıl önce Şikayet Et
    C.ehennemi H.akedenlwer ve P.esinden bunkarin onca gercegi girmelerine ragmen israrla gidenleri gorunce gur sesle ....yasasin Cehennem
    Cevapla
  • 'vvvvvvv 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ATATÜRK ÜN kurduğu partıyı rezil etti nerde lafla ATATÜRK çüyüz diyenler çıkın cevaplarını verin nerde bir vatan hayını varsa bunlar onu destekliyor ve sahip cıkıyor halbuki ATATÜRK vatan hayınlarını sevmezdi
    Cevapla
  • Türkiye Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız tacizci chp
    Cevapla
  • koylu 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki savunacaklar-kasa nerede.....kimin emrinde.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR