Millet İttifakı'nda çatlak: Demokrat Parti ayrılıyor

Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimlerde Millet İttifakı'nda yer alan Demokrat Parti (DP), 2023’te yapılacak seçimlerde yola tek başına çıkacak.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2021 09:15 GÜNCELLEME 04.01.2021 09:15 SİYASET
Millet İttifakı'nda çatlak: Demokrat Parti ayrılıyor
Millet İttifakı'nda çatlak: Demokrat Parti ayrılıyor

Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimlerde Millet İttifakı bloku içinde yer alan Demokrat Parti (DP), 2023’te yapılacak seçimlerde yeni yol haritasını “tek başına seçimlere girmek” olarak belirledi. Bunda en büyük etkenin, son günlerde kapatılması tartışmalarıyla gündeme gelen HDP’nin, “doğrudan ya da dolaylı şekilde Millet İttifakı’na destek verebileceği olasılığı” olduğu ifade edildi.

 

Bugüne dek Millet İttifakı bileşeni içinde yer almayı tercih eden DP’nin 2023 seçimlerinde Millet İttifakı bloku içinde yer almak istemediği, milletvekili aday listelerini ve kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağı belirtiliyor.

İLK ZİYARET DİYARBAKIR ANNELERİNE

 

Cumhuriyet’in haberine göre; DP, yeni yol haritası kapsamında ilk ziyaretini de salı günü HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen Diyarbakır annelerine yapacak. Parti yöneticileri, “bu ziyaretin Cumhur İttifakı dışında kalan muhalefet partileri içindeki ilk ziyaret olması bakımından önem taşıdığını” ve “Millet İttifakı’na doğrudan bir mesaj verdiğini” ifade ediyor Partinin, 2023’e giderken çizgisini ise yine “güçlendirilmiş parlamenter sistem ve bütçe yetkisinin tamamen TBMM’ye verilmesi” oluşturacak.

KAYNAK : CUMHURİYET
YORUMLAR 2
  • kopmalar başladı. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayrılda gel
    Cevapla
  • vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Darısı iyi partiye ama o iş çok zor çünkü akşenet ipi chp ye kaptırmış
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR