Kılıçdaroğlu’na ’FETÖ borsası’ davasında 5 bin TL tazminat

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında söylediği ’FETÖ Borsası’ sözü nedeniyle AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’a 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2021 19:09 GÜNCELLEME 05.01.2021 19:10 SİYASET
Kılıçdaroğlu’na ’FETÖ borsası’ davasında 5 bin TL tazminat
Kılıçdaroğlu’na ’FETÖ borsası’ davasında 5 bin TL tazminat

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, eski milletvekili Şamil Tayyarın, "Gaziantep’te, Kayseri’de FETÖ borsası var. Kayseri'ye gidin Mustafa Elitaş’a sorun anlatsın" sözlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılçıdaroğlu’na, Kayseri 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Bugün görülen karar duruşmasında Kılıçdaroğlu’nun avukatı Ahmet Nazif Yücel hazır bulundu. Avukat Nazif Yücel, duruşmada delillerin incelenmesi ve tanık dinletme talebinde bulundu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Mahkeme heyeti, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

 

 

Kararın ardından açıklama yapan avukat Ahmet Nazif Yücel, Kemal Kılıçdaroğlu'na haksız bir tazminat kararı çıktığını, bu kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti. Yücel, "AK Parti’nin eski Milletvekili Şamil Tayyar ile mevcut Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş arasındaki tartışmayı gündeme taşıdığı için yargılandı. Türk yargısı gerçeklerin üzerine gidip adalet dağıtması gerekirken, Genel Başkanımıza sanki sözleri ilk söyleyen kendisiymiş gibi dava açıldı ve tazminata mahkum edildi. Bunu anlamak mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya özerlik vereceğpim diyen kıulıçtaroğluna tazminat değil vatana ihanetten ceza veermeli,. bak yargımız yerlerde sürünüyor. hainlere ihanetten ceza verfecek kudrette değil ne yazık ki. böyle komik işlerle uğraşıyor yargı. dünyanı hangi ülkesinde böyle vatanına milletine ihanet eden var. dünyanın neresinde teröristlere vatanlarını savunutorlar diyemn var chp dıişıjnda...
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendisi ödeyecek CHP parti olarak yalan fonu açmışlar bu fona her ay m vekilleri aidat ödüyor Kılıçdaroğlu söylediği yalanlar için ödeyeceği tazminat bu fondan ödeniyor ne kadar yalan söylerse söylesin sıkıntı yok brova Kılıçdaroğlu partisini hizaya sokmuş yalan söylemek serbest nasıl olsa cebimden bir lira çıkmıyor
    Cevapla
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    avukat müvekkiline söyle ağzından çıkanı bilsin tazminat ödemez. gerçi işbankası chp ye çalışıyor onun için fark etmez
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Oooh ooooooooh ooooooooooooH
    Cevapla
  • M.ali 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP li sağmal millet vekilleri sağ olsun bay kamal ortalığı dağıtıyor sarmallar ödüyor devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR