Mahkemeden Ümit Özdağ kararı!

Gelen son dakika haberine göre, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2021 12:26 GÜNCELLEME 13.01.2021 12:55 SİYASET
Mahkemeden Ümit Özdağ kararı!
Mahkemeden Ümit Özdağ kararı!

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihraç kararını iptal etti.

DİSİPLİN VE İHRAÇ SÜRECİ

Ümit Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istemişti.

 

 

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti.

Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etmişti.

Özdağ'ın savunmasını vermesinin ardından bugün toplanan Kurul, oy birliğiyle ihracına karar verilmişti.

ÖZDAĞ, "ADALET YERİNİ BULUR" DEMİŞTİ

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partiden ihraç edilmesine ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Şu anda sadece mahkemeye götüreceğim. Adalet sanıyorum mahkemede yerini bulur. Bu ihracı kabul etmiyorum. Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç." 

AKŞENER, 'KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI' DEMİŞTİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den, Ümit Özdağ'ın ihracına ilişkin açıklama yapmış ve "İftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle ihraç edildiğini" belirterek "Keşke böyle olmasaydı." ifadelerini kullanmıştı

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Ümit hocanın yapması gereken şu olmalı: siz kovamadınız. Ben haklıydım. Şimdi de ben kendim gidiyorum deyip istifa etmeli ve yuvaya dönmeli.
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral haınm ve Buğra fetöcü olsa ne olur, olmasa ne olur...HDP ile ortak çalıştıklarına göre kesinlikle ülkücü değiller...AK Partiyi sevmeye bilirsiniz ama bir ülkücünün hdpnin yanında ne işi olabilir...Demek ki fetöcü olmasalarda başka birşeyler...Bidencı mıdır nedir?
    Cevapla
  • K¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    umut beyi destekliyoruz
    Cevapla
  • ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    MHP de görmek isteriz yuvana dön yerin MHP
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Normal bir insan kovulduğu veya atıldığı yere niye döner anlamam.
    Cevapla
  • Kursat 3 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme kararını verecek ama o istifa edecek.siz gönderdiniz ben geri geldim ve istifa ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR