Efkan Ala'dan Kanal7'de son dakika açıklamalar

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Ala, Türkiye'nin Osmanlı gibi davrandığına yönelik değerlendirmelere ilişkin de dikkati çeken açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2021 11:50 GÜNCELLEME 24.01.2021 13:51 SİYASET
Efkan Ala'dan Kanal7'de son dakika açıklamalar
Efkan Ala'dan Kanal7'de son dakika açıklamalar

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Ala'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

NİJERYA'DA TÜRK GEMİSİNE KORSAN BASKINI

Şu an itibariyle 15 Türk vatandaşı korsanların elinde. Henüz korsanlar bir irtibat kurmuş değil. Genelde kaçırdıktan sonra irtibat kurup taleplerini iletiyorlar. Dışişleri Bakanımız açıklama yaptı, meselenin devlet tarafından takibi yapılıyor. İnşallah kısa zamanda sonuç alınır. 

TÜRKİYE'NİN AKTİF DIŞ POLİTİKA HAMLELERİ

Türkiye'nin temel amacı bölgede huzur iklimini oluşturmak. Komşularımızın toprak bütünlüklerine saygılıyız. Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Rusya ve İran merkezli bölgede bir barış geliştirelim. 

Libya'da çok fazla iş yapan insanımız var. O insanlar bizi çağırmış davet etmiş. Biz de gittik. Orada denge oluştu. Görüşmeler yapılıyor. Biz bir yere giderken oradaki diğer güçleri de dikkate alarak gidiyoruz. Kötüleşmeyi önleyecek inisiyatifi alıyoruz ondan sonra bütün aktörleri dikkate alarak dış politika üretiyoruz. 

TÜRKİYE OSMANLI GİBİ Mİ DAVRANIYOR?

Biz Osmanlı'nın erdemlerini niye reddedelim? Orta Doğu'da iki dönem vardır. Osmanlı barışı. Bir de Roma dönemi. Osmanlı erdemleri bugün bütün dünyaya lazım. 

Osmanlı birçok yerde egemendi. Gidip oraları yönetelim demiyoruz ama orada insanlar barış içinde yaşasın istiyoruz. 

Türkiye artık uluslararası meselelerde küresel aktör. 

ABD VE AB İLE İLİŞKİLER

ABD ve Türkiye arasında çözülemeyecek hiçbir sorun görmüyorum. 

AB ile ilişkilerde iki taraftan da iyi niyet mesajları ve somut adımlar geliyor. 

2008 krizinden sonra AB ancak bugün normalleşme sürecine girmiş görünüyor. 

ARAP ÜLKELERİYLE NORMALLEŞME DÖNEMİ

Katar'la diğer ülkelerin arasındaki sorunların derinleşmesini biz önledik. Çözüm için elimizden geleni yaptık nitekim çözüldü. 

İlişkilerin iyi gitmesi de kötü gitmesi de herkesi etkiler. O yüzden ilişkilerin düzelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • 1 isi 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ulan biz osmanliyiz osmanli torunuyuz, hain alcak deyyus muhalefet caniniz cehenneme hdp pkk yamagi chp sp ip yokolun size ve donek hicbir partiye oy yokkkk
    Cevapla
  • Bırak bu işleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Deden keçi çobanı degilmiydi. Sanırım paşa torunusun
    Cevapla
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı dünyaya hak, hukuk, adalet, barış, huzur, insanlık dan başka ne getirdi ki gocunuyorlar. Siyonist ve haçlıların hem tarihte hemde günümüzde yaptıkları sömürü, katliam, zalimlik, tecavüz, kan gözyaşı, tolu mezarlar halen devam ediyor.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İyiki 18 yıldır bu iktidar yönetiyor. Yoksa iç ve dış düşmanlar ülkemizin kırıntısını bırakmazlardı. 18 yıl önceyle kıyasladığımızda herşey ortada. chp hata kaza iktidara gelse iktidarın yaptığı yatırım ve hizmetleri yok etmeye ömrü yetmez.
    Cevapla
  • Saban 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli değil devleti aliyye denirdi oda büyük devlet demekti gavurlarda turkey turgie gibi şeyler soylerdi
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı gibi hareket edecek başka ne gibi harekete edecek ? İngiliz, Alman, Fransız gibi mi hareket edecek ? Bizim ecdadımız belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR