Başkan Erdoğan'ın ardından Asiltürk'e iki kritik ziyaret daha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ziyaret etti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, söz konusu görüşmenin ardından iki AK Parti'li ismin daha Asiltürk'ü ziyaret ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 10:39 GÜNCELLEME 28.01.2021 10:39 SİYASET
Başkan Erdoğan'ın ardından Asiltürk'e iki kritik ziyaret daha!
Başkan Erdoğan'ın ardından Asiltürk'e iki kritik ziyaret daha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayının ilk haftasında Saadet Partisi'nin önemli isimlerimden Oğuzhan Asiltürk'ü Ankara'daki evinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarete ilişkin çarpıcı iddialar gündeme düştü.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK BİR SAAT SÜRDÜ

Asiltürk'ün Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Bahçelievler mahallesindeki evde gerçekleşen görüşme, bir saat kadar sürdü. Görüşmenin ardından 86 yaşındaki Asiltürk, Cumhurbaşkanı'na makam aracına kadar eşlik etti. Erdoğan kendisini balkonlardan selamlayan vatandaşlara da el sallayarak karşılık verdi.

Alınan bilgilere göre; Milli Görüş Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Asiltürk, Saadet Partisi'nin Millet İttifakı ile yakınlaşmasından oldukça rahatsız. Bu nedenle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile sorun yaşadığı iddia edilen Asiltürk'ün Erdoğan'la temaslarını sıklaştırdığı iddia edildi.

KARAMOLLAOĞLU İLE TERS DÜŞTÜ

Siyaset kulislerine yansıyan iddialara göre; Asiltürk ile Karamollaoğlu arasında siyaseten uzunca bir vakittir fikir ayrılıkları bulunuyor.

İddialara göre; Asiltürk, Cumhur İttifakı'na yakın görüşün benimsenmesini, Karamollaoğlu ise Millet İttifakı'yla hareket edilmesini istiyor. Tam da bu nedenle ikilinin ters düştüğü ifade ediliyor. Cumhurbaşkanının sürpriz ziyaretinin içindeki yansımaları da oldukça merak konusu oldu.

İKİ AK PARTİ'Lİ DAHA ZİYARET ETTİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü yalnızca Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, AK Parti’nin iki önemli isminin de ziyarette bulunduğunu yazdı.

Bugünkü yazısında Erdoğan’ın Asiltürk ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Selvi şu ifadeleri kullandı; 

Seçimlere 2 yıldan uzun bir süre var ama ittifak tartışmaları gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi, fay hatlarını harekete geçirdi. Erdoğan ile Asiltürk’ün görüşmede sadece ittifak konusunu değil, hizmet ve siyaset meselesini de konuştukları söyleniyor. "Gönül diliyle konuştular" deniliyor. Zaten Asiltürk de Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı forsunu bir kenara bırakıp geldiğini, ağabey-kardeş olarak sohbet ettiklerini söylemişti. 

Oğuzhan Asiltürk ile Erdoğan arasında geçmişe dayanan sağlam bir dostluk var. Asiltürk, Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ali Coşkun’u aday göstermek istediği sırada Erdoğan’ın adaylığına destek vermiş. Ayrıca Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması üzerine de Erdoğan’ı arayıp tebrik etmiş. Bu arada Asiltürk’le sadece Erdoğan görüşmemiş. Kısa bir süre önce AK Parti’nin iki önemli ismi Asiltürk’ü ziyaret etmiş.

Saadet Partisi, bir bölünmeye meydan vermemek için ittifak konusunu derin dondurucuya kaldırdı. Saadet Partisi ne yapar bilmem ama görünen o ki 2023 seçimlerinde üçüncü bir ittifak daha kurulacak. Sadece Fatih Erbakan’ın açıklaması üzerine bunu söylemiyorum. HDP ve CHP ile bir araya gelmek istemeyen partiler şimdiden üçüncü ittifakın hazırlıklarına başladılar.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • BabanınOğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisinin ağır topu Asiltürk ile birlikte, diğer emektar yönetici ve delegeleri, düşmanla işbirliği yapan, onlarla gizli Anayasa metni bile hazırlayan, mollakaratemeloğlu’nun biletini kesip, M.Bekaroğlu gibi chp’ye postalamalıdır. Taahhütlü falan değil, adi postayla. Böylece kurucu genel başkan cennetmekan Erbakan’ın ruhu da muazzep olmaktan kurtulur, parti kurtulur, o partiye gönül veren Müslümanlar da artık rahat bir nefes alırlar..
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan cahilce bir düşünce,Nefsine göre uygun yazmışsın Temel başkanımızı tanımamışsın bu mantıksız,cahilhane düşüncelere sahip olduğun müddetçe tanısan,tanımasan ne olur sanki?.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Asiltürk Saadet tabanını arkasına toplar getirir. Artık milli görüş gömleğini yeniden giyme zamanı.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Karamollaoglu sen hain nankör haysiyetsiz onursuz ecdedına saygısı olmayan hain birisisin Sen Müslümanlara Mahşerde nasıl cevap verecen sen gebermeyecenmi?Hdp ile kol kola gez canın cehendeme.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hadi oradan kötü söz sahibinindir marka böyle,Aslında çok şeyler yazmak isterdim ama deymez senin ve senin gibilere .
    Cevapla
  • Vatandas a 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanane sen kendine bak kendini kurtar
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ingilizle bir şey yapılmaz. Bırakın bunu kendi yolunda gitsin.
    Cevapla
  • KASACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu CHP’li ortaklarına katılıyormuşum sende Çamlıca camisine aya Sofya kebir camisine karşı çıktın yoksa sende CHP lilergibi günde beş vakit cuma kılıyormusun yoksa cumanın fazileti hutbeden önce farzı kılıyormusun gene CHP Li bir zat ben cumaları kazaya kalınca kazasını kılıyorum dedi hani bir ata sözümüz varya körle yatan şaşı kalkar derler sende cuma hakkında bir beyanın olacakmış looooo temeeeelllll
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR