Dışişleri'nden BM'ye tepki: Kabul edilemez!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "BM Güvenlik Konseyi'nin elli yılı aşkın süredir çözümü mümkün kılmayan iki kesimli, iki toplumlu federasyonda ısrar etmesi ve esasen Ada’daki iki tarafın üzerinde uzlaşı sağlaması gereken çözüm hakkında peşin hüküm vermesi kabul edilemezdir. " denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2021 13:56 GÜNCELLEME 30.01.2021 14:41 SİYASET
Dışişleri'nden BM'ye tepki: Kabul edilemez!
Dışişleri'nden BM'ye tepki: Kabul edilemez!

İşte Dışişleri'nden yapılan açıklama:

BM Güvenlik Konseyi Kıbrıs adasındaki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresini 29 Ocak 2021 tarihinde aldığı 2561 (2021) sayılı kararla altı ay daha uzatmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) sözkonusu kararla ilgili yaptığı açıklamaları destekliyoruz.

BMBG’nin Ada’daki varlığına ilişkin KKTC makamlarının rızası bir kez daha alınmamıştır. Bu durum BM kural ve ilkelerine aykırıdır. BMBG’nin Ada’da halen KKTC makamlarının yapıcı ve iyi niyetli tutumu sayesinde faaliyetlerine devam ettiğini uluslararası toplumun dikkatine getirmek isteriz.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Guterres, İyi Niyet Misyonuna dair 8 Ocak 2021 tarihli raporunda herhangi bir çözüm modeline atıf yapmamış ve karşılıklı kabul edilebilecek bir çözüme işaret etmiştir. Hal böyleyken, Konsey’in elli yılı aşkın süredir çözümü mümkün kılmayan iki kesimli, iki toplumlu federasyonda ısrar etmesi ve esasen Ada’daki iki tarafın üzerinde uzlaşı sağlaması gereken çözüm hakkında peşin hüküm vermesi kabul edilemezdir.

Yakın zamanda düzenlenmesi öngörülen gayrıresmi 5+BM toplantısıyla çözüme dair ortak zeminin bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amaçlanmaktadır.

Bu toplantıda tarafların geleceğe dair vizyonlarını samimiyetle ortaya koymaları beklenmektedir.

Güvenlik Konseyi’nin çözüm üretmeyen, denenmiş ve tüketilmiş bir süreci taraflara dayatmak yerine, çözümü mümkün kılabilecek yeni fikirlerin ele alınmasını izin verecek zemini sağlaması yararlı olacaktır.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Haclilarin ellerine dusersek sonu bu olur,ilk isimiz icimizdeki haclilara usaklik yapanlari temizlemek
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme türkiye nin haklarina hice sayan anlasmalar iptal edilmeli kofi Annan cani cehenneme
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    BM’miş. Gitsinler işlerine Allah aşkına ya küreselcilerin at oynattığı ve 5 savaş Galibi yağmacının veto hakkı olduğu rezil bir kuruluş
    Cevapla
  • Anti Arap 3 yıl önce Şikayet Et
    Araplarin haklarini korumak Türkiyenin kirmizi cizgisi ve milli konusu haline getirenlere soruyorum ! " acaba hangi arapasireti..( devleti ) Türk lere birakin destegi, hangisi düsman deyil ?
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    BM - Müslüman olan hic bir Ülkeye faydasi yoktur hala anlamadinizmi ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR