CHP'de yakın markaj: İkna mektubu gönderiyorlar

Yeni istifaları önlemek için markaja geçen CHP yönetimi, üst düzey partililere ikna mesajı gönderdi. Partiden kopanların istifa gerekçelerinden biri olan 10 Aralık Hareketi'nin önemli temsilcilerinden, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, mesajda istifa edenler hakkında hiçbir yorum yapılmamasını isteyerek, "Soğukkanlı olun, örgütün her bireyine sahip çıkın" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2021 11:59 GÜNCELLEME 01.02.2021 14:08 SİYASET
CHP'de yakın markaj: İkna mektubu gönderiyorlar
CHP'de yakın markaj: İkna mektubu gönderiyorlar

HP'yi, HDP ile arasına mesafe koymamak, kurucu değerlerden uzaklaşmakla suçlayan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in istifasından sonra parti yönetimi ikinci istifa dalgasına karşı alarmda. Harekete geçen parti yönetimi, yeni istifaların yaşanmamasına gayret ediyor.

CHP'DEN İSTİFA EDEN ÇELEBİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

HER BİREYE SAHİP ÇIKIN!

Çelebi'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı görüşmede, “marjinal bir yapı olan 10 Aralık Hareketi'ne geçit verilmemesi” talebinde bulunmasına rağmen istifalara karşı ikna operasyonunda 10 Aralık Hareketi'nin devreye girmesi dikkat çekti. 10 Aralık Hareketi'nin önemli temsilcilerinden, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partinin üst yönetimine mesaj gönderdi. Salıcı, mesajında istifa edenler hakkında hiçbir yorum yapılmamasını istedi, “Soğukkanlı olun, örgütün her bireyine sahip çıkın” dedi.

“ACİZLİK” TEPKİSİ

İstifacıların muhtemel yeni adresi olarak gösterilen Memleket Partisi'ni kurmaya hazırlanan Muharrem İnce ise hem ikna mesajı hem de istifaları 'iktidar'a bağlayan CHP yönetimine Twitter'dan cevap verdi. Yönetimi kendi acizliğini iktidara bağlamakla suçladı. İnce, parti içerisinde yaşanan bu durumu acizlik olarak niteledi.

 

ANKET | İNCE'NİN CHP'DEN ALACAĞI OY ORANI

GEÇİN BU İŞLERİ

Öte yandan istifa eden isimlerden Mehmet Ali Çelebi de istifaların arkasında iktidarın olduğunu dile getiren CHP'ye, parti içinde 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi yaşanan tartışmayı hatırlatarak cevap verdi. Çelebi, “Bize 'Sarayın Adamı' diyenlere açıkça soruyorum! 24 Haziran 2018 seçim gecesi CHP'nin kurduğu ASP Seçim Sistemi'nin çökmesi, Saray operasyonu muydu? Sayın Muharrem İnce'ye bunu neden yaptınız? Geçin bu işleri” dedi. Partiden istifa eden üç isim, CHP yönetimine yazdıkları sert bir mektupla uyarılarda bulunmuşlardı. Mektupta “29 Ekim ruhu 10 Aralık zihniyetinin hedefi olmuştur” ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • yunaklı 3 yıl önce Şikayet Et
    TC nin gelmiş geçmiş en tehlikeli teşkilatı chp dir.
    Cevapla
  • ucrun 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu ikna çalışmalarında kasetler dosyalar vs. var mı? insanın aklına gelmiyor değil...
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ün kemikleri sızlıyor, Aponun yüzü gülüyordur. Ne hale geldin chp görmezsin duymazsın, bilmezsin.
    Cevapla
  • ikna olmayan 3 yıl önce Şikayet Et
    ikna olmadım belki bundan sonra rakip oluruz birbirimize fazla sallamayalım öptüm elveda !..
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda o seçmen varken hiç bir şey olmaz. Oy vermek için bile düşünmezler. Hayatları lay lay lom. CHP'de olanlar ile , memlekette olanlar ile bir ilgileri yok. Olan bitenden haberleri olmaz. En büyük emelleri Bodrum ve Marmaris'te daha uzun tatil yapabilmek. Kimin umurunda. Seçim zamanı gözü kapalı CHP. Düşünmek zor iştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR