Cemil Çiçek'ten HDP açıklaması: Çarpıcı Batasuna örneği

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek, "AİHM ve AYM'nin Demirtaş ve Berberoğlu hakkındaki kararlarına uyulmalı" dedi. Çiçek'in bu açıklaması, daha önce DTP'ye yaptığı "Batasuna kararını okuyun" çağrısını hatırlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2021 15:59 GÜNCELLEME 01.02.2021 16:20 SİYASET
Cemil Çiçek'ten HDP açıklaması: Çarpıcı Batasuna örneği
Cemil Çiçek'ten HDP açıklaması: Çarpıcı Batasuna örneği

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Selahattin Demirtaş ve Enis Berberoğlu'yla ilgili yaptığı açıklamada, "AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı" dedi.

Haber Global'e konuşan Çiçek, HDP'nin kapatılması çağrısına yönelik ise şunları söyledi: 

"HDP'nin kapatılmasına yönelik çağrıları değerlendiren Çiçek, şunları kaydetti: "Parti kapatmayı zorlaştırıcı adımların bir kısmı bizden önceki hükümet döneminde de atıldı. Burada hukuki bir konuyu konuşuyorsak, bunu hukukla konuşmak lazım. Her konuyu siyaseten konuşuyoruz. Partilerimizin de bir sorumluluğu yok mu?

Milletvekili olurken Anayasa'ya uygun davranacağıma diyerek yemin ediyoruz. Bir parti neleri yaparsa kapatma davasına haiz olur? Buna bakmak lazım. Kimsenin devleti de parlamentoyu da hukuku da emrivakide bırakmaması lazım. Parti kapatmalar doğru bir şey değil ama bu da 'Ben köpeksiz köye düştüm değneksiz gezerim' şeklinde olmamalı. Partiler de sorumlu davranmalı."

"BATASUNA KARARINI OKUYUN" DEMİŞTİ

Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde kapatılan DTP'yle ilgili yaptığı açıklamada, "Benim DTP’ye önerim, AİHM’nin İspanya’nın kapattığı Batasuna Partisi ile ilgili kararını iyi okumalarıdır. Bu kararının gerekçesi terörü çözüm yolu olarak savunan partiler hakkında verilen kapatma kararlarının aykırılık oluşturmadığıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

AİHM’nin, Batasuna’nın kapatılmasına onay vermesinde şunlar etkili oldu:

“Partiden yapılan açıklamalarda AB’nin de terör listesinde yer alan ETA’ya destek veren açıklamalar yapılması, parti üyelerinin ETA’ya destek amaçlı gösterilere katılması, ETA üyelerinin fahri hemşeri ilan edilmesi ve Batasuna ile ETA arasında organik bağ belirlenmesi.”

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim hdp ile pkk arasındaki bağ batasuna ike eta arasındaki bağdan daha aşikar. ama yarin bu parti kapatılsa ahim kapatılmamalı der. daha once cok örneklerini gorduk. avrupa hukuku lastik gibi. dilediğin tarafa çekebilirsin.
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    vay be ne hainlik yapanlar varmışta bilmiyomuşuz gerçekten başkanın işi zor bunların içinde allah yardımcısı olsun
    Cevapla
  • ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cemil Çicek hakkında olumlu düşünen var mı?
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlılara mikrofon uzatmayın dikkat çekmeye çalışıyor
    Cevapla
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş bunlara mikrofon uzatmayın.Ağızları olduğunu unutuyorlar.Hatır için orada tutuluyorlar ama hatırın bedeli de ihanet olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR