İlker Başbuğ darbe sözlerinden dolayı ifade verdi!

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan röportajda, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” sözleriyle darbe imasında bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ifade verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2021 15:22 GÜNCELLEME 10.02.2021 17:09 SİYASET
 İlker Başbuğ darbe sözlerinden dolayı ifade verdi!
İlker Başbuğ darbe sözlerinden dolayı ifade verdi!

Geçtiğimiz ay yeni çıkardığı kitabın tanıtımı için Cumhuriyet gazetesine konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Başbuğ, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" sözleriyle darbe iması yapmıştı. Başbuğ'un ifadeleri üzerine Ak Parti teşkilatı tarafından 81 ilde Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu suç duyurularının yapıldığı yerlerden bir tanesiydi. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek 'şüpheli' sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

AK PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dün öğle saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermek için Adliye'ye gelen Başbuğ, ifadesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. Ak Parti Başbuğ'un ifadeleri üzerine yazılı bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır."

SABAH

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    hani bu kendini bilmezler başörtüsü için diyorlardıya hangi asırdayız hangi çağdayız gibi abuk sabuk laflar sıralıyordularya şimdi bunların tümünü iade edip diyoruzki hangi çağdasınız darbenin lafımı olur?...
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün darbeciler kahrolsun !..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    EMEKLİ PAŞALARIN CHP TV KANALLARINDAKİ YORUMLARI?? Türkiye haklıdırla başlayan ama D.Akdeniz gibi milli bir konuda “Derdim tasam amcan Hasan modunda” bi çam devrilse de cumhurbaşkanının tepesine yıksak zihniyetinde “ Türkiyenin ekonmik durumu kötü, Kıbrıs savaşı gibi birlik beraberliğimiz yok, F-35 seviciliğinde, Yunanistanla savaşta baskın yeriz Yunan uçakları Konyaya kadar gelir havasında “millete umutsuzluk, çaresizlik pompalayan yorumları dikkat çekicidir. Özellikle ABD’nin “muhalefet ve askerlerin destekleneceği” raporundan sonra bu emeklilelerin “tecavüz kesinse zevk alalım mantığındaki yorumları hangi değirmene (BİDEN?) su taşındığı konusunda soru işaretleridir?
    Cevapla
  • HEMDEM 3 yıl önce Şikayet Et
    HafizanAllah, Rabbim sonumuzu hayreyle. İman ve hidayet üzere bir hayat ve akıbet nasip et. Bu dinazorları görünce, şirkinde ve isyanında bu kadar saplantılı derecede ısrarlı görünce kınamaktan korkuyor insan. "Bu topraklardan böyle bozuk şecereli insanlar nasıl çıkıyor?" demeden edemiyor insan... Bunlar bu topraklarda arta kalan kripto kimliklerin, farklı dini ve etnik alt kimliği olanların son kırıntıları olsa gerek.
    Cevapla
  • zıp zıp ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    kardesim ne sonkırıntısı hala heryerdeler kırıntı dediğin ada m bumemlekette genel kurmay baskanlığindan emekli oldu
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam hala kendini eski darbeler döneminde sanıyor.. Paşa paşa alış artık. Darbe yok, reis var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR