ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı: ABD Büyükeliçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2021 16:56 GÜNCELLEME 15.02.2021 17:26 SİYASET
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi Satterfield'ı çağırarak, PKK katliamına ilişkin açıklamaya yönelik tepkiyi "en kuvvetli şekilde" dile getirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ''ABD Büyükeliçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir'' denildi.

ABD'DEN SKANDAL AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gara katliamıyla ilgili başsağlığı mesajında "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti Rize kongresinde yaptığı konuşmada söz konusu açıklamaya "Amerika'nın yaptığı açıklama evlere şenlik. Hani siz teröristlerin, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz; bal gibi de yanında ve arkasındasınız" sözleriyle tepki göstermişti.

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • büyükdenizci 3 yıl önce Şikayet Et
    çay kahve içip gönderceksiniz napıcaksınız ? adam sallamaz bile doğruya doğru rahip örneği ortada ABD kendi çıkarını düsünür
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD; Türkiye'yi eskisi gibi kullanamadığını gördükçe hertürlü nifak tohumunu dökmeye devam edecek belliki, ama tek vatan, tek millet ve devlet için can vermeye hazır Türk milleti ne Avrupa Birliğine ne ABD'ye açda kalsa, kanda verse, canda verse esir olmayacak, ya istiklal ya ölüm.
    Cevapla
  • Tc vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Esas birnumarali katil ve terörist amarika amarikadan cirkince teröristlere 30 tir dolusu silah asikarca gonderilmedimi yani amarika terörist deyilde ney bunun izahı varmı
    Cevapla
  • Abd 3 yıl önce Şikayet Et
    KATil HAYDUT AMERIKA KATil HAYDUT PKK ALLAH KAHREYLESIN sizi HAINLER
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd yi kim yönetiyor kime hizmet ediyor görünen Abd birilerine uşaklık ediyor başındakide vitrindeki manken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR