HDP'nin 'kınama' oyunu: PKK'yla bağlantıları yokmuş!

Türkiye, PKK'nın alçakça şehit ettiği 13 vatandaşımızın acısını yaşarken siyasette unutulmayacak günler yaşıyor. Daha önce defalarca kez Türkiye'ye karşı PKK'yı savunan HDP; terör örgütünü yine kınamadı. Gelen tepkiler üzerine Demirtaş 'kınama' açıklaması yaptı ama failin altını çizmedi. Tüm bu gelişmelerin üzerine HDP Eş Başkanı Buldan, "PKK'yla bağlantımız yok" sözleriyle algı yapmaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2021 12:35 GÜNCELLEME 29.03.2021 12:40 SİYASET
HDP'nin 'kınama' oyunu: PKK'yla bağlantıları yokmuş!
HDP'nin 'kınama' oyunu: PKK'yla bağlantıları yokmuş!

Terör örgütü PKK, Gara'da alıkoyduğu 13 vatandaşımızı alçakça şehit etti. Tüm Türkiye acı haberden sonra tek yürek olurken, siyasette de yeni tartışmalar başladı. Saldırıdan sonra taziye açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'PKK' demedi; sonraki günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia etti. 

HDP'NİN 'KINAMA' OYUNU

PKK'ya mesafe almaması nedeniyle eleştirilerin odağındaki HDP'den ise açık bir kınama gelmedi. HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 13 vatandaşımızın şehit edilmesini kınadı ama 'PKK şehit etti' diyemedi. HDP de "Demirtaş'la aynı görüşteyiz" açıklaması yaptı. 

Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, "PKK'nın elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum" ifadelerini kullandı. Demirtaş'ın, saldırının faili olarak PKK'yı vurgulamaması dikkat çekti. HDP'li isimlerden yapılan açıklamalarda da 13 şehit vermemizden devlet sorumlu tutulmuş ve vatandaşlarımızın TSK'nın operasyonu yüzünden şehit olduğu iddia edilmişti. 

PKK'nın saldırısından sonra HDP milletvekilleri Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu da saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutmuş ve adeta TSK'nın operasyonu sonucunda 13 şehit verdiğimizi savunmuştu. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırıdan hemen sonra yaptığı açıklamada Türkiye'yi suçlamıştı. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, PKK'nın alıkoyduğu vatandaşlarımızın istense kurtarılabileceğini ama Türkiye'nin buna yanaşmadığını öne sürecek kadar ileri gitmişti. 

ŞEHİTLERİN 6'SI EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERİN YAKINI

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilenlerden 6'sının ailesinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı.

Evlat nöbetindeki aileler; terör örgütünden gelen tehditlere rağmen evlatlarını beklemeye devam ediyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • konuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halkınız sizin yüzünüze tükürsün tez zamanda.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dokunulmazlıkları kalkacakya ortalığı yumuşatma eğilimine gidiler bizde yedik
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Söylenecek tek söz, Yalancının boynu altında kalsın.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerine bakin ALAH a$kina´hic NUR varmi.??? $eytanin insan kiligina girmi$ hali..
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain namusuzlar böyle konuşabiliyor salar CHP ip ve öbür yarım yamalak partiler yüzünden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR