Şentop'tan HDP'lilerin fezlekelerine ilişkin açıklama

Son dakika haberi: Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li milletvekillerinin fezlekelerinin TBMM'ye gelmesine ilişkin açıklama yaptı. Şentop, Enis Berberoğlu'yla ilgili, "Bireysel başvuru sürecine ilişkin bir şey yapılacaksa, hukuki düzenleme yapılması gerekir. Biz, önce Anayasa'nın sözüne uygun davranmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 11:16 GÜNCELLEME 25.02.2021 11:16 SİYASET
Şentop'tan HDP'lilerin fezlekelerine ilişkin açıklama
Şentop'tan HDP'lilerin fezlekelerine ilişkin açıklama

Son dakika haberi: Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li milletvekillerinin fezlekelerinin TBMM'ye gelmesine ilişkin açıklama yaptı. Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te) Dosyaların içeriğine göre değerlendirme yapılır. Bu kadar dosya olması Meclis açısından üzücü. 

Gergerlioğlu ve Berberoğlu'nun dosyaları Meclis'e gelmedi. 

(Meclis'in AYM'ye Berberoğlu yanıtı) Anayasa, kesin hükmü esas alıyor, 'Kesin hüküm verildikten sonra, bu Genel Kurul'a bildirildikten sonra milletvekilliği düşer' diyor. Bireysel başvuru süreci sonra çıkmış. Bireysel başvuru sürecine ilişkin bir şey yapılacaksa, hukuki düzenleme yapılması gerekir. Biz, önce Anayasa'nın sözüne uygun davranmak zorundayız.

Bazı dikkatsiz siyasetçiler ve köşe yazarları, Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiğimiz yazı için, 'Neden bu kadar zaman sonra gönderildi?' diyor. Haber olması yeni bunun; 15 gün oluyor bunu göndereli.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Milli Güvenlik 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi terör örgütlerine yardım ediyor deyip mahkum ettirmek için uğraşan hainlerin içinde görev almış birisi değil mi bu MİT bunların gereğini yapması gerekir. Gerisi teferruattır. Yok AYM böyle karar vermiş, AHİM şöyle demiş vs. İsrail kimseyi dinliyormu.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede kanun yapanlar yasa uygulayanlar aldığınız maaşlar haramdır terörü meclise sokmak anayasaya aykırı mı değilmi bu ülkeye huzur gelmez yazık çok yazık
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa teröristlere meclisin kapısını açıyor buna ne demeli
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Memlekette herkesin anayasaya uyma zorunluluğu var ama ne hikmetse kimse uymuyor özeliklede hdp chp.. onları savunmakta sanamı düştü cancazim..sanane
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    kapsamlı bir terör yasası çıkarılmalıdır, batının her şeyini alıyoruz bunu niye almıyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR