Vatandaşın sağlığı ile derdin ne Kılıçdaroğlu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm dünyanın içinden geçtiği zorlu pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlar için gösterdiği yoğun çabayı gölgeleme arayışına girdi. Kılıçdaroğlu'nun koronavirüs aşısında aracı firma tartışmaları ile kafaları bulandırmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2021 17:02 GÜNCELLEME 27.02.2021 18:02 SİYASET
Vatandaşın sağlığı ile derdin ne Kılıçdaroğlu?
Vatandaşın sağlığı ile derdin ne Kılıçdaroğlu?

İbrahim Günay - Haber7

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt vermesine rağmen, CHP lideri sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs aşısında aracı firma tartışmalarını gündemde tutmaya çalışıyor. 

CHP'nin Türkiye'ye bedelsiz gönderilen bir milyon doz aşının distribütör firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edildiği ve devletten 12 milyon dolar para alındığı yönündeki iddialarının yalan çıkması bile CHP liderini durduramadı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tıpkı "Man Adası" iddialarında olduğu gibi, yalan olduğunu bile bile sırf vatandaşın aklını bulandırmak ve Sağlık Bakanlığı'nın başarılı aşı çalışmasını gölgelemek adına yalanlarını sürdürüyor.

"Man Adası" iddialarında da benzer yolu seçen Kılıçdaoğlu, o dönem de elinde sözde bir banka dekontuyla çıkıp Cumhurbaşkanını hedef almış, mahkemeye taşınan konu sonrası Kemal Kılıçdaoğlu, 197 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN BAŞARILI KORONAVİRÜS POLİTİKASI RAHATSIZ ETTİ

Vatandaşın sağlığını yakından ilgilendiren ve bu güne kadar tek bir vatandaştan dahi ücret almadan yapılan koronavirüs aşı çalışmaları muhalefeti ciddi anlamda rahatsız etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuya ilişkin paylaştığı belgeler;



CHP'DEN BENZER SENARYO

Bugün de benzer bir senaryo yine devreye sokuldu. Kameralar karşısına geçen CHP'liler ellerinde sözde bir belge ile Sağlık Bakanlığına çamur atmaya çalışıyor. CHP, Türkiye'ye bedelsiz gönderilen bir milyon doz aşının distribütör firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edildiği ve devletten 12 milyar dolar para alındığı yönündeki iddiasında bulundu. Söz konusu iddia Sağlık Bakını Koca tarafından Sinovak firması ile yapılan yazışmalar da gösterilerek yalanlandı.

KILIÇDAROĞLU AŞI TEMİNİNİ RİSKE ATIYOR

Haber7'nin ulaştığı bilgilere göre, Sinovak firması ile yapılan anlaşma Türkiye ile firma arasındaki ticari bir sırdır. Sağlık Bakanlığı, Sinovok firması ile ciddi bir pazarlık neticesinde bu anlaşma sağlandı. Sinovak firması, Türkiye'den aşıyı temin ettikleri fiyatın açıklanmasını istemedi. Fakat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dünyada aşı savaşları varken bu rakamları açıklayarak ticari bir sırrı ifşa edip siyaset üstü olan bu meselede aşı teminini riske attı ve aşı tedarik zincirine zarar verdiği ifade ediliyor.

Aynı zamanda, Sağlık Bakanı Koca'nın iletişim kanallarını her zaman açık tutmasına rağmen bu konuda kendilerinden istendiği zaman bilgi alınabilecekken bu tarz ülke çıkarı olan konuların siyasi bir polemik konusuna dönüştürülmesi de tepkilere sebep oldu.

ARACI FİRMAYA TEK BİR KURUŞ DAHİ VERİLMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ücretsiz aşı iddiasına yanıt veren Bakan Koca, "Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici firma aşıyı bedavaya bağışlar mı? Bunun akılla izahı var mı? Devlet sırlarını ifşa etmenin anlamı nedir" dedi. Bakan Koca, aracı firma iddialarıyla ilgili olarak ise, "Biz devlet olarak Sinovac ile görüşmeleri yaptık. Bütün görüşmeyi Sinovac firması ile yaptık. Aracı firmaya tek bir kuruş verilmedi." ifadelerini kullandı.

MAYIS AYINA KADAR 52.5 MİLYON İNSAN AŞILANACAK

Şimdiye kadar 8 milyondan fazla vatandaşını aşılayan ve birçok Avrupa ülkesi tarafından aşı çalışmaları örnek gösterilen Türkiye Mayıs ayı sonuna kadar 105 milyon aşıya erişimin güvence altına aldı. Bu miktara Biontech, AstraZeneca ve diğer firmalardan gelecek aşılar ise dahil değil. 105 milyon doz 52,5 milyon kişinin aşılanması anlamına geliyor. Türkiye tüm bu aşıları vatandaşlarından tek kuruş almadan yapan nadir ülkelerden.

DÜNYA TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI KONUŞUYOR

Hollanda'da yayın yapan RTL Nieuws kanalının, sağlık ekiplerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki yaşlıların aşılanması için her türlü hava koşulunda yaptığı çalışmalara ilişkin bir haber yaptı ve ülkesine Türkiye'yi örnek gösterdi. 

 

Alman Tagesschau kanalı Türkiye’deki yeni tip koronavirüs mücadelesini ele aldı, “Aşı karmaşasından eser yok” başlığıyla bir haber yayınladı.

Fransız AFP'nin ajansının Van'da yerinde takip ettiği aşılama çalışmaları sonrası yapılan haberde “Türkiye, Kovid aşısı hizmetini genişlettikçe, sağlık çalışanları da uzak ve sapa bölgelerdeki yaşlıları aşılama faaliyetlerini sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu da "Belgeler elindeyse, komisyon faturasını göstersene Murat Bey!" adlı köşe yazısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tüm açıklamalarına rağmen "bedava aşı" yalanı üzerinden CHP'nin başlattığı çirkin kampanyayı kaleme aldı.

O yazı için tıklayın...

Doğrucu Davut maskesiyle hainliğe soyundu: Belgeler elindeyse çıkar göster

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 403 TÜMÜ
  • Memleket 2 yıl önce Şikayet Et
    SSK yı sorun Kılıçlaroğluna o iyi anlar zavallı yalansız bir günü geçmiyor.
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Koçaryan kadar Türkleri düşünmüyor.Daha fazla Türk ölsün bana oy gelsin Bir defa arkadaşlar önlemlere dikkat edelim bu ulusal, partiler üstü konu ,dediğini duyan bilen var mı?...
    Cevapla
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    vatana ihanetten yargılansın Türkiyenin en büyük milli güvenlik sorunu CHPKK
    Cevapla
  • Sezai 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm cevaplara rağmen hala yalan edebiyatı yapan K.K ve avanesi biraz ama biraz haysiyet sahibi iseniz siyaset sahnesinden çekilirsiniz.Ancak sizde olmayan şeyi sorgulamak biraz abes oldu!
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişiye devlet olarak kesinlikle bilgi verilmesin. Bu belgeleri buna kim verdi. Bu araştırılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR