Ümit Özdağ istifa edip bomba açıklamalarda bulundu! İYİ Parti-CHP-HDP...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı yaptı. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Özdağ, "Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2021 12:10 GÜNCELLEME 13.03.2021 14:17 SİYASET
Ümit Özdağ istifa edip bomba açıklamalarda bulundu! İYİ Parti-CHP-HDP...
Ümit Özdağ istifa edip bomba açıklamalarda bulundu! İYİ Parti-CHP-HDP...

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ yaptığı açıklamada, "HDP, Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandı. Benimle Akşener, Akşener ile değişik yetkililer arasındaki görüşmelerin hepsi devlet kayıtlarında vardır, bir gün ortaya çıkacaktır. Akşener, HDP'nin kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir." dedi.

Ümit Özdağ, kongrede dağıtılan 'kara liste'nin kim tarafından oluşturulduğu sorulduğunda Akşener'in yalan söylediği ifade etti. Özdağ, "Bu liste Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş" şeklinde konuştu.

Özdağ, "Meral Akşener'in beni ihraç etmeye cesareti yok ama ben İYİ Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

İYİ Partili Ümit Özdağ, dün Twitter hesabından "Yarın saat 11.00'de TBMM'de düzenleyeceğim basın toplantısında önemli konuları kamuoyu ile paylaşacağım" mesajını paylaşmıştı.

Bugün yaptığı zehir zemberek açıklamasının ardından istifasını duyuran Ümit Özdağ'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

İYİ Parti kuruluş amacından uzaklaşmıştır. İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de devam etmektedir. HDP ile Anayasa çalışmalarını yürüten Bursa Milletvekili Ahmet Erozan'ın yönettiği İYİ Parti Diplomasi Akademisi'nde İstanbul İl Başkanı'nın eniştesi 3 kez FETÖ'den soruşturma geçiren Fırat Yıldır konferans verecekmiş. Ahmet Erozan'a da bu yakışıyor. FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İYİ Parti kadrolarına ders verdiği günlere de başladınız.

Benim CNNTürk'te yaptığım programda İstanbul İl Başkanı ile ilgili yaptığım konuşma sonrası ihraç komplosuyla başladığını düşünüyorlar. Prof. Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor, Fatih Eryılmaz, Ali Türkşen, Ali Aydın gibi isimlerin tasfiyesi sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret eden etnik milliyetçilerin genel başkan yardımcılığına getirilmesi izledi.

"AKŞENER FETÖ İLE MÜCADELEMDEN RAHATSIZ OLDU"

Bu sızma girişimleriyle mücadele ettim, engelledim. Bana yönelik Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Parti içi muhalefet gibi muhalefet yapmadım, Akşener'e karşı genel başkanlık mücadelesinde de olmadım. Bu parti kurulurken, Türk milliyetçilerine vermiş olduğum bir söz vardı; bu partiye FETÖ, PKK ve diğer etnik bölücü unsurlar, milli devletin altını oyan kişiler sızamaz. Ben bu sızmayla mücadele ettim. Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. 

'CHP'NİN UYDU PARTİSİ OLDU'

İYİ Parti'yi, CHP'nin uydu partisi haline getirmişlerdir. Bunu söyleyince bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na, İYİ Parti'yi aşağılayan Çanakkale İl Başkanı'na kızın. İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Söylediklerimin kanıtı var.



'AKŞENER, HDP'NİN KARS'I KAZANMASINA SESSİZ KALDI'

İYİ Parti'nin zarar görmemesi açısından, seçimler sürecinde sahaya çıkmadım ama istifamı da erteledim. İstifamın en büyük nedeni, 4 kez uyarmama rağmen, bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin'in Ordu'dan büyükşehir belediye başkanı adayı gösterilmesidir.

HDP, Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandı. Benimle Akşener, Akşener ile değişik yetkililer arasındaki görüşmelerin hepsi devlet kayıtlarında vardır, bir gün ortaya çıkacaktır. Akşener, HDP'nin kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir.

'ALÇAKCA PROPAGANDA SÜRECİ BAŞLATILDI'

Hakkımda alçakça propaganda süreci başlatıldı. Benim hakkımda il başkanlarına mektup yollandı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Akşener'e de uyarıda bulundum, üzerine gideceğimi söyledim.

'KARA LİSTEDE ÜSTÜ ÇİZİLECEKLER OLARAK AÇIKLANDIK'

Kumpas çok daha önce kurulmuş. Sonra kongrede Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve ben aday olmadığımız halde bir kara listede üstü çizilecekler olarak açıklandık. Bu liste kimin tarafından oluşturuldu? Meral Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor, Akşener'in yalan söylediğini biliyorum. Bu liste Meral Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş. Bu kara listeyi dağıttılar.

Akşener ile görüşmeyi bekledim, Sayın Koncuk Akşener ile görüştü. Akşener benimle görüşmedi, herkesle görüştüğünü söyledi. Yalan söyledi, benimle görüşmemişti.

'İDDİALARIMIN ARKASINDAYIM'

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçek. İYİ Parti içindeki FETÖ'cü ilerleme devam ediyor. Rize İl Başkanı'yla ilgili gizlilik kararı olan bir soruşturma var. Bunu açıklayan Güneysu ilçe başkanı görevden alınıyor.

Akşener istediği kadar inkar etsin, HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır. 64 saat görüntüsü var. Ahmet Erozan'ın katıldığını söylüyorum, bir kez 'yalan söylüyorsun' demedi. Akşener de Kılıçdaroğlu da Erozan için konuşuyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Akşener'i korumak için haberi olmadığını söylüyor.

2020 içinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz. Şu anda yetkileri alınmış bir genel sekreter. Poyraz, Ömer Çelik başkanlığında bir anayasa çalışmasında görev aldığını söyleyenler var. Akşener bunu geçiştirmeye çalıştı. Bu üç iddiamın arkasındayım.

19 Ekim 2020'de açıklamalarım üzerinde 24 saat geçmeden İYİ Parti Genel Merkezi tarafından ihraç işlemi başlatıldı. 80 il başkanının önüne benimle ilgili mektuba imza atmaları istendi. 80 il başkanı Meral Akşener ve Koray Aydın'ın baskısıyla bu mektubu imzalamıştır. Bu ihraç kararı mahkeme tarafından bozuldu. Bugüne kadar hiçbir faaliyete davet edilmedim. Akşener'den randevu istedim ama benim talebime bir cevap vermedi.

'İSTİFA EDİYORUM'

Yeniden ihraç çalışmalarına başladığını duyuyorum. Akşener'in beni İYİ Parti'den ihraç edecek kadar cesur olmadığını biliyorum. Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.

YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Süpersin agzına saglık yalnız bir sorum var bu ülkeyi 20 yıldan beri chp ile iyi partimi yönetiyor emşerim bu yalanlara artık bir dur diyelim bunlara çocuklar bile gülüyor
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen de suçlusun Özdağ, ancak üstün çizilince feryat etmeye başladın. Madem Fetöye karşıydın ,Kadın Fetöden aldığı sufleyle kanal kanal gezip "Ben başbakan olacağım" "Yoook öyle yağma yoook ayın 15 inden sonra (15 temmuzu kasdederek) işler eskisi gibi olmayacak" derken aklın neredeydi. Sen de Davutoğlu ,Gül, Babacan gibisin ,madem rahatsızsın görevdeyken tepki koy,koyamazsın çünkü koltuk tatlı. Ne zaman ki bir kenara itiliyorsunuz o zaman sesiniz çıkıyor ,biz sizin samimiyetinize nasıl inanalım.
    Cevapla
  • Gerçekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar hala anlamıyorlar. İp ve Chp fetöcüdür. Gelecek seçimde Ak Partiyi zayıflatmak istiyorlar. Bunların seçmenleride çok katı ve onları savunuyor. Chp ne yapsada hep %25 almış. Chp=%25 alacak yine hdpkk=%12 alır ve ip =%12 alır. Saadet gelecek ve deva partileride Ak partiyi zayıflatmak için kuruldu. Bunlarda toplam %3-5 koparırlar. Sanıyorum Cumhur ittifakının oyları %50 çok zor. Yeni nesil gençler dinden uzak chp ipe gidiyor. Pkk zaten sürekli ürüyor çok çocuk yapıyorlar. Bunların oyları toplam da %50-55 olur bakın söyleyim. Cumhur ittifakının bir şeyler yapması lazım. İktidar giderse felaket olur
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçebile kaldı meral bir pırojedir
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    TC anayasası ve kurucu yasası etnik milliyetçiliği ne bugün nede yarın tanıyamaz! Her vatandaş hem görevleri hem de hakları bakımından eşittir ve bir milleti millet yapan da budur! Türk milleti vatanına ve milleti'nin değerlerine aşıktır, tamam mı? Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan gönülleri birleştiren bir türk lideridir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR