İmamoğlu'nun paylaşımıyla ilgili dikkat çeken sözler: Doğruyu söylüyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadınlar Günü'nde HDP'li Pervin Buldan'ı özel olarak kutladı. İmamoğlu'nun paylaşımı çok geniş bir kesimden tepki çekti. Haber7'ye özel değerlendirme yapan isimler, İmamoğlu'nun 'diyet borcunu ödediğini' söyledi. Gazeteci Ahmet Ay, "İmamoğlu, Buldan'ın ağzına bal çaldı" dedi. Gazeteci Emin Pazarcı da İmamoğlu'nun halkın gerçeği görmesi açısından aslında 'doğruyu' yazdığını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 16:00 GÜNCELLEME 08.03.2021 17:09 SİYASET
İmamoğlu'nun paylaşımıyla ilgili dikkat çeken sözler: Doğruyu söylüyor!
İmamoğlu'nun paylaşımıyla ilgili dikkat çeken sözler: Doğruyu söylüyor!

Haber7 / Gamze Türk - İbrahim Can

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzle gündeme gelen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olarak görülen HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan'ın Kadınlar Günü'nü kutladı. İmamoğlu'nun aynı paylaşımda, HDP'yle ittifak görüntüsünden kaçınan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de etiketlemesi dikkat çekti. 

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ ÇEKEN 'PERVİN BULDAN' PAYLAŞIMI

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ederken, İmamoğlu'nun özel olarak Pervin Buldan'ın Kadınlar Günü'nü kutlaması tepkiyle karşılandı. Haber7 olarak, siyaset ve medyadan önemli isimlere İmamoğlu'nun paylaşımını sorduk. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener ve Milat Gazetesi Yazar'ı Ahmet Ay'ın Haber7 Muhabiri Gamze Türk'e yaptığı değerlendirmeler şöyle: 

"GİZLİ İTTİFAKIN İFŞASI OLDU"

  • Bülent Turan, AK Parti Grup Başkanvekili / Çanakkale Milletvekili

Ekrem Bey, Belediye Başkanlığı hariç her role bürünüyor.

Aslında Ekrem İmamoğlu’nun attığı tweete şaşırmamak gerekir.

Bu tweet, İYİ Parti’nin yanında HDP’yle yapılmış gizli ittifaklarının adeta ifşası olmuş.

Eğer İmamoğlu’nun derdi gerçekten kadınlar günü olsaydı; şehit ve gazi annelerimizi, evlatlarını terörden kurtarmak isteyen Diyarbakır Anneleri’ni anardı.

Terörle arasına mesafe koyamayan bir isme boncuk dağıtmak da mı, bunu yaparken güya milliyetçilerle bölücüleri bir araya getirmek de mi “ajansın” ürünü?

Konunun İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener’in sadece “saygı duyuyorum” gibi bir yaklaşımla geçiştirilecek bir konu olmadığı kanaatindeyim.

"NEYDEN RAHATSIZ OLACAKLAR?"

Birçok parti yöneticisinin ve seçmenlerinin rahatsızlığı ortada.

Milliyetçi, muhafazakar, vatansever bir parti iddiasıyla siyasi yaşamına devam eden İYİ Parti HDP’yle yan yana anılıyor. Bundan rahatsız olmayacaklar da neyden rahatsız olacaklar?

Sayın Akşener’in herhangi bir rahatsızlık veya kızgınlık duymaması aynı zamanda ittifakın bir itirafıdır.

Ne diyelim, milliyetçiler ile bölücüleri bir araya getirmeleri hayırlı olsun!

ABDURRAHİM KARAKOÇ'UN ŞİİRİYLE CEVAP

  • Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkanı 

İBB Başkanının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını görünce

Üstâd Abdurrahim Karakoç’un şu dörtlüğü aklıma geldi:

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar,

Haktan hakikatten yana bakın siz.

Fazla söze gerek yok. Kadın, geleceğe şekil veren merhamet, sevgi ve şefkat sembolüdür. Eğer kadın mutluysa aile mutludur, şehir mutludur, ülke mutludur. Eğer kadının umudu varsa ülkenin de umudu vardır. Biz Esenler’de tüm çalışmalarımızı bu mutluluk üzerine inşa ediyoruz. Bu vesile ile başta şehitlerimiz, kardeşimiz Eren Bülbül, kardeşimiz Yasin Börü, kardeşimiz Fırat Çakıroğlu, öğretmenimiz Aybüke Yalçın, öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, polisimiz Fethi Sekin, savcımız Mehmet Selim Kiraz, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okan, 15 Temmuz kahramanımız Ömer Halisdemir’in anneleri olmak üzere, bu vatan için eşini, evladını ve sevdiklerini feda etmiş tüm kadınlarımızın, hassaten duruşlarıyla bölücü PKK terör örgütünü dize getiren ve bu kalleş örgütün gerçek yüzünü tüm dünyaya gösteren Diyarbakır annelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.

İBB'nin hatıra ormanı fidan dikim törenine Pervin Buldan da katıldı.

"ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR"

  • Emin Pazarcı, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi

Bu kutlamaya şaşırılmaması gerekiyor. Çünkü diyet borcunu ödüyor. Muharrem İnce ne demişti kısa bir süre önce: HDP aday çıkartmasaydı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilir miydiniz? Hem HDP’ye hem de İYİ Partili seçmene sırtını dayayarak o koltuğa oturan bir İmamoğlu var. Bugün de diyetini ödüyor.

Bu gerçekten sıkıntı verici, rahatsız edici bir paylaşım. Bir yanda Diyarbakır anneleri var, çocuklarını kaybetmişler. Sorumlusu olarak Pervin Buldan’ı görüyorlar. Orada sefil, perişan HDP il binası önünde evlatlarını istiyorlar. Öbür tarafta da İmamoğlu’nun bunun sorumlusu olarak gösterilen, insanlık dışı terör olaylarına destek verdiği iddia edilen Pervin Buldan’ı ilahlaştırması gerçeği var. Tabii son derece rahatsız edici.

"MERAL AKŞENER'İN TAVRI İKİYÜZLÜLÜK"

Bir de önemli olan şu: Bakıyoruz, düne kadar; ‘Ben içişleri bakanlığı yaptım, neyin ne olduğunu bilirim’ diyen “HDP eşittir PKK” hükmünü veren Meral Akşener bugün gelinen noktada ‘Hem bizim partimiz içinde tepki gösteren isimleri hem de kendisini anlayışla karşılıyorum’ gibi bir ifade ortaya koyuyor. Bu da çok ilkeli bir davranış değil, ikiyüzlülük. Çünkü Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde ‘Devlet Bahçeli yürütemiyor, ben ülkücüleri iktidara getireceğim’ iddiasıyla genel başkanlık mücadelesine girmiştir. Olmadı daha sonra ülkücüleri iktidara taşımak iddiasıyla yeni bir parti kurdu.

Şimdi de bakıyorum gelinen noktada öyle bir savruldu ki Meral Hanım bugün HDP’yle birlikte yol yürüyen bir isim haline geldi.

HDP'Lİ VEKİLİN KAN DONDURAN TECAVÜZ TUZAĞI

"DOĞRU BİR TWEET..."

Ekrem İmamoğlu bu paylaşımla aslında gözlerini kapatanları, uyku içinde olanları aslında uyandırmaya da çalışıyor.

Bence doğru bir tweet o taraftan bakıldığında, halkın gerçekleri görmesi açısından.

Meral Akşener ne kadar gizlemeye çalışırsa çalışsın HDP’yle birlikte yol yürüyor. Burada önemli olan bu kadar açık görüntülerin ardından, gizli ittifak yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Meral Akşener ne yapacak sorusu. Ama öyle görünüyor ki Meral Akşener yine birtakım ayak oyunlarıyla bu ittifakı devam ettirmeye çalışacak.

"İMAMOĞLU İLLÜZYONLARA DEVAM EDİYOR"

Ekrem İmamoğlu aslında halin icabını yerine getiriyor. Bugün bunların sayesinde seçildi, bunlara ihtiyacı var.

Yarın da bir yere atlamak ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kalmak isterse yine aynı şeylere ihtiyacı var.

CHP’nin genel politikası içinde değerlendirmiyorum bu durumu. Ama HDP’nin kapatma süreci söz konusu. Önümüzdeki günlerde dava açılabilir. Eğer dava açılırsa HDP diye bir parti kalmaz, kapatılır. Kapatıldıktan sonra HDP’yi CHP’ye eklemeye çalışan birtakım şeyler var. Onların hesabına gelmiş olabilir ama ben burada Ekrem İmamoğlu’nun sadece kendi geleceği açısından bir manevra yaptığını, başından beri sürdürdüğü illüzyonları devam ettirdiğini görüyorum.

İlk başta ne diyordu İmamoğlu? ‘Ben 16 milyonu kucaklayacağım’ diyordu. Şimdi bu 16 milyonun ekmeğine kan doğrayan, ekmeğine kan bulaştıran bir terör örgütünün destekçisi Pervin Buldan’ı ilahlaştırıyor. Artık birtakım şeyler net olarak görülüyor.

Hiçbir değeri olmayan, hatta manevralarla terör örgütüne güzellemeler yapan bir Ekrem İmamoğlu’ndan bahsedebiliriz.

"İMAMOĞLU'NUN KAFASINDA BİR PROJE VAR"

  • Nedim Şener, Hürriyet Gazetesi Yazarı

Genel olarak 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlaması yapsa onu anlayabilirim ama Meral Akşener’le Pervin Buldan’ı kutlamasını sadece bir siyasi taktik olarak görüyorum. Cumhurbaşkanı olma hedefinde kendince attığı bir adım olarak görüyorum. Bunu birleştiricilik olarak görüyor ama anladığım kadarıyla İYİ Partililer de çok ciddi tepki gösterdiler.

Bir anlamda CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakını da gözler önüne sermiş oluyor İmamoğlu. Siyasi olarak cumhurbaşkanı olma yolunda nasıl bir yol izleyeceğini de göstermiş oluyor.

İmamoğlu ittifak mesajı mı verdi?

Orası öyle. Zaten İmamoğlu’nun kafasında olan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmak. O yüzden İYİ Parti itiraz etse de onu içine katıyor ve ittifak modelini bozmak istemiyor. Bir projesi var kafasında. Yoksa bugün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü. Bütün kadınların gününü kutlamak daha doğru, kapsayıcı olur.

Sadece iki tane siyasi partinin liderinin ismini koymak sadece bir siyasi taktik olmaktan ileri gitmiyor zaten.

"BULDAN'IN AĞZINA BAL ÇALDI"

  • Ahmet Ay, Milat Gazetesi Yazarı

Bütün anneler ve kadınlar bugünün kutlanmasını hak eder. Ama Ekrem İmamoğlu’nun Pervin Buldan’ın kadınlar gününü kutlamasının farklı bir amacı var. Diyarbakır anneleri, Pervin Buldan’ın eş başkanı olduğu HDP’nin binası önünde kendi evlatlarını isterken ve 550’nci gününü aşmışken; bu annelerin çağrısına kulak vermeyen kişinin anneler gününü kutlamasının tutarlı bir tarafı yoktur. Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin ucuz siyasetidir. ‘HDP’yle ittifak yapmıyoruz ama Kadınlar Günü’nü kutluyoruz, kahvaltıya gidiyoruz, ne yapacağımıza sonra karar veririz’ deyip bir yandan HDP’yi kandırırken bir yandan da seçmenini kandırıyor. İkiyüzlü, tutarsız siyaseti terörle anılmış bir partiyle iltisakı kabak gibi ortaya çıktı. Bunu saklamanın anlamı yok.

İmamoğlu’nun kutlaması ne annelere verilmiş bir değerdir ne de günün anlam ve önemine binaendir. Cam kavanozdan Pervin Buldan’ın ağzına bal çaldı. Olay bu.

İmamoğlu'nun paylaşımı ittifak için bir mesaj mı?

Bir mesaj falan yok. Dürüstçe, mertçe çıkıp ittifaklarını ilan etsinler. AK Parti, meşru olarak MHP’yle ittifakını ilan ediyor, Büyük Birlik Partisi’yle yakınlığını ifade ediyorsa, İYİ Parti de çıksın ‘HDP’yle ittifak yapıyoruz’ desin. Mertçe, dürüst siyaset yapıyorlarsa, kendi seçmenini yanıltmıyorsa çıkıp bunu net şekilde ifade etsinler.

Evet, ittifak var. Ama kirli ittifak olduğu için ayan beyan ilan etmiyorlar. Şu an topu taca atmanın anlamı yok.

İYİ Parti, HDP’yle ittifak yapmış partidir. Sırrı Süreyya Önder’in dediğini unutmadık: Bize her konuda danışan parti bu konuda yok sayamaz. Ve İYİ Parti herhangi bir tekzip yayınlamadı.

KAYNAK : Haber7 | ÖZEL
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • Hakan Sönmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Aaa, İmamınoğlu Canan'a tek laf etmemiş. Araları bozuk anlaşılan.
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tâbi sizin menfaatinize olan her şey doğrudur
    Cevapla
  • vlk 3 yıl önce Şikayet Et
    işine gelmedi mi loo beşikteki bebe anladı sen anlamadın mı ittifakı
    Cevapla
  • vahitt 3 yıl önce Şikayet Et
    neyin tepkisini veriyorsunuz ki? adamlar çeketini koysa sorgusuz suailsiz peşlerine düşecek milyonlar olduğunu çok iyi biliyorlar.. yavaş yavaş alıştıra alıştıra hazmettiriyorlar.. tıpkı her evden bir oy gibi..
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    çok dogru
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Eko diyorki pero mero siz kardeşesiniz biriniz kandil biriniz pensilvanyada dayanmışsınız ama onlar da mossad a cia ya bağlılar. Yakı kökünüz hizmet ettiğiniz yer aynı diyor eko
    Cevapla
  • Görkem Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah vah benim memleketime neden böyle yapıyorlar not. (Sakıp SABANCI)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR