Erdoğan açıkladı: Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuluyor...

AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Samsun'da yaşanan şiddet olayına tepki gösterdi ve konuyla ilgili Meclis'te yeni bir komisyon oluşturulacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 15:19 GÜNCELLEME 08.03.2021 15:59 SİYASET
Erdoğan açıkladı: Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuluyor...
Erdoğan açıkladı: Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuluyor...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sözlerime başlarken, içinde bulunduğumuz mübarek üç aylarımızı ve Miraç Gecenizi tebrik ediyorum. AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarımızın 6'ncı Olağan Kongesi'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İki dönemdir Kadın Kolları Başkanlığımızı yürüten Lütfiye Selma Çam kardeşimize tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kendisiyle bundan sonra milletvekilimiz olarak, yeni sorumluluklarla yakından çalışmayı sürdüreceğiz. Ayşe Keşir kardeşimize de şimdiden başarılar diliyorum. Ayşe Keşir kardeşim, kendisi İstanbul İl Kadın Kolları kurucu olarak başladığı hizmetlerine AK Parti'nin her kademesinde faaliyetini sürdürmüş bir kardeşimizdir. Yeni dönemde Ayşe Keşir kardeşimizle kadın kolları faaliyetlerini daha ileriye taşıyacağız. Kadın Kolları teşkilatlarımızda görev yapan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.
 

Sokak ortasında öldüresiye döven cani hakkında karar!


KALE İÇERİDEN FETHEDİLİR

Kurulduğu günden beri partimizin çatısı altında ülkemiz ve milletimize hizmet etmek için çalışan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Siyasete kadın nezaketini, inceliğini katan Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi içeriden fethedecek olanları karşımda görüyorum. AK Parti'nin başarısı için fedakarca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygularımızı anlatacak kelime bulamıyorum.

Kadın Kollarımız geçtiğimiz 19 yıldaki birikimiyle sadece seçimlerde kapı kapı dolaşan bir teşkilat olmaktan çıkmış, yılın her günü yürüttüğü faaliyetlerle kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline gelmiştir. Bugün Meclis'te kadın milletvekillerimizin büyük bölümü, belediye meclisteki üyelerimizin çoğunluğu bu okulda yetişmiştir. Bazı mücadeleler vardır ki karşılığını sadece Rabbimizden umarız. Medeniyet davamız yolundaki yürüyüşümüz de böyle bir mücadeledir. Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, seçim sandığına sahip çıkan, tankların önüne geçip darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz.

"KADINLARIN ÖNLERİ KESİLDİ"

Bugüne kadar kazandığımız tüm başarıları ve zaferleri, inşa ettiğimiz tüm eserleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bugün Türkiye'de siyasetten ekonomiye kadar her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti'nin gayretleri sayesindedir. Hayata geçirdiğimiz reformlar ve uygulamalarla yıllarca çağdaşlık, laiklik adına kızlarımızın eğitim ve iş hayatında önlerini sinsice kesenlere en güzel cevabı hep birlikte verdik.

Yeri geldi, buradaki birçok hanım kardeşlerimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? Şu anda içimizde üniversite kapısından geri çevrilen birçok hanım kardeşimiz var. O kapılardan geri çevrilenleri söke söke o üniversiteleri bitirdiler. İkna odalarından geri çevrilenler var. Bunlar daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadılar mı?

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

Bunlar dürüst değiller. Dürüst olmadıkları için millet bunlara iktidar vermedi, vermiyor. Yıllarda kamuoyu önünde kadının adını kullanan, geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden anlayışı bu mücadeleyle hem deşifre ettik, hem gerilettik. Meclis'te sadece AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Kamudaki istihdamda kadın oranı yüzde 40'lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yükseğine geldiyse aynı mücadele sayesindedir.

Kadınlar adına elde edilen her kazanımın altında sizlerin emeği ve mührü var. AK Parti Genel Başkanı olarak Türkiye'nin en çalışkan kadrolarına, en azimli mensuplarına sahip teşkilatına sahip olmakla gurur duyuyorum. Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarının üye sayısı 5,5 milyon. Hepsini bir kenara koyun, kadın kollarımızı bir kenara koyun. Ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonunu birlikte miras bırakacağız.

SAMSUN'DAKİ OLAY İÇİN DEVREYE GİRDİ: BAKANIMLA GÖRÜŞTÜM...

Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetlerin ülkemizdekilerin kat ve kat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelenlerin derdi Türkiye'nin kendisiyledir. Bu durum ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine.. İşte Samsun'da yaşanan hadise. Onlara asla haklılık payı çıkartmaz onlara. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla da konuştum. Süratle yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunlar ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Dün akşam Adalet Bakanım ile tekrar konuştum. Sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını söyledi. Ardından da malum kişi tutuklandı. Biz kadınların haklarını birileri bize dayattığı için değil Allah'ın emri, insanlığın gereği olduğu için savunuyoruz. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. 

Bizim kültürümüzde kadın kocasının ya da babasının malı değildir. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim  değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu zihniyeti bünyemizden söküp atmamız gerekiyor."

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • ÇAYCUMA.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu Istanbul sözleşmesi fiyasko iptal edin bu sözleşmeyi .Artik her şey ayyuka çikti .Kadina şiddet bu nasil bir insanliktir .Dinimizden uzaklaşmak zinanin çoğalmasi .Saygi yok sevgi yok .Insanlar kabadayi olmuş .Ben Almanyadayim burada bir kere sokağa cikma yasaği uygulanmadi .Her taraf boş yalniz marketler açik orayada isteyen istediği gibi gidiyor sokakta gezene ceza yok .Ama niye.. burada insanlar kurallara yasak olmasada uyuyor Peki bizde Nasil ???
    Cevapla
  • Adapazarli.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Seriati islam kurallarini getir ingilizlerlele batililiarin kanunlari ile yeter sana hic oy vermedim ama seriat gelsin veririm
    Cevapla
  • Hakkı Doğrusöyler 3 yıl önce Şikayet Et
    Ceza ve infaz yasasında gerekli değişikliklerin yapılmasıyla hakim ve savcıların bu tür olaylarda inisiyatif kullanmalarının önüne geçilmesi elzemdir.
    Cevapla
  • T. C 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberlerde kadın cinayetleri ve hırsızlık haberlerinden bıktık polisimize yazık onlar yakalıyor savcılarve hakimlerde serbest bırakıyor yazıklar olsun bunlara benim savcıve hakimlere olan inancım ve güvenim kalmadı hükümetimizde biran bunların önüne geçmesilazım
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakimlerin ceza vermeleri için komisyon kurulması, bakanların devreye girmesi saçma değil mi? Kendi başlarına neden saçma kararlar veriyorlar? Her olay için komisyon mu kurulacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR