Erdoğan'dan Berat Albayrak açıklaması: Damat kadar başınıza taş düşsün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, eski Bakan Berat Albayrak'la ilgili suçlamalarda bulunan CHP'lilere sert tepki göstererek, "Damat kadar başınıza taş düşsün" dedi. CHP'nin iddia ettiği gibi kayıp dövizin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı, "Kaybolan bir şey yok, hepsi milletin hazinesinde. Döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2021 12:04 GÜNCELLEME 11.03.2021 16:15 SİYASET
Erdoğan'dan Berat Albayrak açıklaması: Damat kadar başınıza taş düşsün
Erdoğan'dan Berat Albayrak açıklaması: Damat kadar başınıza taş düşsün
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
     
  • Cumhurbaşkanı, eski Bakan Berat Albayrak'ı suçlayanlara tepki gösterdi, "Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.
     
  • Merkez Bankası döviz rezervinin eridiği iddialarına da tepki gösteren Erdoğan, "Kaybolan bir şey yok. Hepsi milletin hazinesinde" ifadelerini kullandı.
     
  • Erdoğan, kontrollü normalleşme sürecine ilişkin, "Önümüzdeki hafta haritayı güncelleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

     

EKONOMİDE GÖZLER CUMA GÜNÜNDE

ALBAYRAK'IN AVUKATINDAN İFTİRALARA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle:

Dün hem siyasi tarihimiz hem de ülkemiz açısından önemli bir günün yıl dönümüydü. AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinden yüzde 34 oy oranı ve 363 milletvekiliyle açık ara birinci parti çıkıp iktidara gelmişti. Ancak iktidar iktidar partisinin genel başkanı olarak biz siyasi yasaklı olduğumuz için maalesef Meclis dışında kalmıştık. O dönemde CHP Genel Başkanı olan sayın Deniz Baykal'ın sergilediği duruşla Meclis'te yapılan değişikliğin ardından bu yasağımız kaldı. Siirt'teki seçimin yenilenmesi kararıyla biz de 9 Mart 2003 tarihiyle Meclis'teki yerimizi aldık, ardından da başbakanlık görevini üstlendik. Bu hadise, millet iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağının sembolü olmuştur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Grubunda önemli açıklamalar. (İnfografik: Beyza Yılmaz)

2021 MEHMET AKİF VE İSTİKLAL MARŞI YILI

2021'i Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak ilan ettik. Tam 100 yıl önce bir 12 Mart günü Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşımız geçmişimizin özeti olması yanında geleceğimizin de rehberidir. İstiklal Marşımızı ve Mehmet Akif Ersoy'u tüm yönleriyle anlatacağız. İnşallah yarın da büyük bir anma programı gerçekleştiriyoruz. Yıl boyunca bu çalışmaları sürdüreceğiz.

AKİF'İN HAYATI VE AZ BİLİNEN YÖNLERİ

"TÜRKİYE İSTİKLAL MÜCADELESİ VERİYOR"

Mehmet Akif'in ömrünün son günlerinde dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Türkiye'nin son 7-8 yıldır istiklal mücadelesi verdiği gerçeğini anlamak istemeyenlere Rabbimden hidayet niyaz ediyorum. 

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI: DAMAT KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA

CHP zihniyetinin hükümet olduğu yıllara baktığımızda; bu ülkede enerji ne durumdaydı veya enerji potansiyelimiz neydi, şimdi ne oldu?

Son haftalarda bir şey benim dikkatimi çok çekiyor. Özellikle CHP zihniyeti mensupları yoğun bir tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza.

"DÖVİZ REZERVİMİZ KENDİNİ TOPARLIYOR"

Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığından itibaren sayın Berat Bey'in attığı adımları acaba CHP zihniyetinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa bunlar sizdedir. Sizin o kayıp yıllar düşündüğümüz zamanlar var ya, orada işte.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim: Biz görevi devraldığımızda IMF'ye borç 23,5 milyar dolardı. Kimden devraldık, CHP zihniyetinden. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Sizden devraldık.

Sizin şu anda sözcünüz Hazine'de çantacı olarak dolaşırdı ve ne yazık ki hiçbir zaman bu ülkenin ne Hazine'sini ne Merkez Bankası'nı güçlendirmedi.

Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı bizim. Döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. 

BERAT ALBAYRAK: BU DAHA BAŞLANGIÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'lilere 'damat' tepkisi.

"DAMAT DİYE DALGA GEÇTİĞİNİZ BERAT BEY BU ADIMLARI ATTI"

Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan oluyor.

Artık ben sismik araştırmalarımızı da rahatlıkla yaparım, sondaj çalışmalarımızı yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım.

Bunlar da çok ciddi rakamlar. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye elini açan değil, el veren bir ülke konumundadır. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı.

Yenilenebilir enerji kurulu gücündü dünyada 13'üncü, Avrupa'da 6'ncı sıradayız. Geçen yıl kullandığımız elektriğin yüzde 63'ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettik. 

"ANLADIN MI BAY KEMAL?"

Türkiye, üç sondaj gemisini 450 milyon dolara mal etmiştir. Şayet bu gemileri sıfırdan inşa ettirmeye kalksaydık, 2 milyar 100 milyon dolar ödememiz gerekecekti. Anladın mı bay Kemal?

"ÜLKENİN ENERJİSİNİ BOŞ YERE HEBA ETMEYİN"

Şayet kamuoyunun önüne şöyle en basitinden bile olsa bir projeyle çıkamıyorsanız, ülkenin enerjisini boş yere heba etmeyin. Siyaseti hayırda rekabet haline dönüştüremiyorsanız, yalan ve iftirayla şerrinizi kimseye bulaştırmayın.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'KAĞIT' ÖNERİSİ: ÇÖZÜM BASİT

Parti teşkilatlarındaki, belediyelerindeki, yanlarında yörelerinde tuttukları kesimler arasındaki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık hadiselerini bile görmezden, duymazdan özellikle gelenlerin elbette millete hizmet gibi bir davası olmaz.

"KONTROLLÜ NORMALLEŞME"

Şehirlerimizi vaka sayısı, yoğun bakım yatak sayısı, aşılama oranı gibi kriterlere göre 4 gruba ayırarak renklendirdik.

Yeni kontrollü normalleşme adımlarını da bu renklere göre kademeli olarak belirledik. Böylece durumu iyi olan illerin kazanımlarına sahip çıkmalarını, durumu kötü olan illerin de iyiye doğru gitmek için çalışmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Hiç şüphesiz ideal olmamakla birlikte, bu sistemin nispeten adil olduğunu düşünüyoruz.

Önümüzdeki hafta haritayı güncelleyeceğiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    sevgili reis.altın gibi damadın var.hatta kendisi bakanlık yaptigi zaman devlet millet için uyumayan bir kardeşimiz. ama biliyorsun ki meyveli ağacı taşlarlar.aslında bu taş milletedir.. milletde bunlarıa seçim zamanı cevabı verecek. sen aldırma. boş ver
    Cevapla
  • barış karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    dolar rezervimiz yok sizi kandırıyorlar diyen chp li kemal şimdide dolarlar nerde diyor yok olan şey nerde diye sorulurmu hesap uzmanı kemal
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Meyva verilen ağaç taşlanır, bu ağacın meyvesi şu günlerde temelleri ve üniteleri biten Akkuyu nükleer santrallariysa, hayal bile edemeyecekleri yatırımlar bir bir faliyete girdiğini gördükçe catliyorlar bunlar kendiliğinden olmuyor yatmakla, yemeklede olmaz,ancak çalışmak ve vatanı sevmekle olur. Boş ver onlar heykelciklerini yapmaya devam etsinler...
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunlarin basina metoor dusse gene anlamazlar
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    işin zor reis ALLAH yardımcın olsun
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız siyasette sövmek yakışık kalmaz,CHP birşey iddia ediyorsa sende bu iddiayı çürütecek resmi belgeleri kamuoyuna,tv ve gazetecilere sunacaksın.
    Cevapla
  • zahit 3 yıl önce Şikayet Et
    iddiayı ispat iddia edene düşer..Bu hukukta bir kaidedir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR