Papa'nın harita skandalına tepki: Hükmü yoktur

Gelen son dakika haberine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Papa'nın Irak ziyaretinde ortaya çıkan haritaya ilişkin paylaşımda bulundu. Çelik, "Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2021 18:52 GÜNCELLEME 10.03.2021 20:37 SİYASET
Papa'nın harita skandalına tepki: Hükmü yoktur
Papa'nın harita skandalına tepki: Hükmü yoktur

Çelik şu ifadeleri kullandı:

Papa’nın Irak ziyareti sırasında Kuzey Irak B. Y’nin bastığı pul ve ondan mülhem haritayla ilgili tepkimizi dünkü basın toplantımda ifade etmiştim. Belirli odaklarca daha önce Fransa ve Ermenistan’da benzer şeylerin yapıldığını ve bunlara karşı duruşumuzu ifade söylemiştim.

Burada vahim olan husus, Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında bir yerde ortaya çıkan hadsiz sözde haritayı esas alarak, -dün de yanıt verdiğimiz halde- Türkiye Cumhurbaşkanını hedef alan ve Cumhur İttifakı’nı sorgulayanların içine düştüğü durumdur.

Dünkü ifade ettiğim duruşumuza rağmen, iktidar “tepki göstermiyor” diyenlerin sözleri doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın, Kabinemizin ve Cumhur İttifakı’nın yalanlarla hedef alınması şuursuzluktur.

Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır.

Sınırlarımız dahilinde ve sınır ötesinde yürüttüğümüz güvenlik operasyonları bu irade ve kararlılığımızı göstermektedir. Sadece kara sınırlarımızda değil mavi vatanımızda da aynı hassasiyete sahip olduğumuza yedi düvel şahittir.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Yavuz Selim Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi iyi bilmek lazım Osmanlı barzani'nin dedesini asmış kim bilir ne yaptı şunu görmüyoruz kabul etsek de etmesek de kürtlerde ırk aidiyeti din aidiyetinin önüne geçmiştir onlara bir masal anlatılmış külkedisi olmuşlardır bizim hatamız kürt milletvekillerinin aklına uyarak barzani vs. olduğundan fazla değer verdik sonuç budur !..
    Cevapla
  • Kika 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Çelik it ürür kervan yürür demek istemiş kibarca
    Cevapla
  • Kika 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir kafirdir Mister baba olsun maba fark etmez tek amaçları var islamı yıkmak
    Cevapla
  • MET 3 yıl önce Şikayet Et
    Papa"nın IRAK ta ne işi var bellidir fitne tohumları ekmek. Harita bilinçli yapılıyor Katil Amerika bölgeye yığınak yapıyor amaçları belli. Katil Amerika ve Katil Kardeş İsrail bölgede maskeli balo. Allah bu Amerika ve katil İsrail'li kahriperişan etsin, yerin dibine batırsın.
    Cevapla
  • Nezir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hükmü yok demeknen olmuyor. Onlardan bu rezalete cavap verilmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR