Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama yaptı. Şentop, "Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2021 17:23 GÜNCELLEME 18.03.2021 17:43 SİYASET
Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama
Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama yaptı. Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(HDP'ye kapatma davası) Anayasamızda, mevzuatımızda parti kapatma var. Bunun gerekçeleri, sebepleri de var. İlk defa karşılaşılan bir durum da değil. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından dava açılıyor. Anayasa Mahkemesi konuyla ilgili incelemeler yaptıktan sonra bir karar verecek.

YARGITAY'DAN AYM'YE DAVA: HDP KAPATILSIN

(Gergeroğlu'nun vekilliği düştü) Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili süreç ilk defa karşımıza çıkan bir süreç değil. Anayasa'da çok açık bir şekilde kesin hükmün Genel Kurula bildirilmesiyle milletvekilliğinin düşeceği yazıyor.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Partiyi kapatmak yeterli değil, farklı bir isimle tekrar yapılanabilirler, önemli olan bu zihniyeti etkisiz hale getirmek, sonrasında parti ve olumsuz etkileri kendiliğinden sönüp gidecektir.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece kapatma degil siyasi yasaklarda getirilsin , hainler yine meclise girmesin yeter artik
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatin bu terör partisini yok olsunlar.
    Cevapla
  • İki yüzlüler 3 yıl önce Şikayet Et
    Refah Partisi kapatılırken sus pus idiler. Demek ki o zaman anayasada olduğunu biliyorlardı, uzun zamandır parti kapatılmadığından unutmuş olmalılar.
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin milli ve manevi değerleri ile birlik ve bütünlüğüne zarar veren tüm unsurların üzerine tereddüt etmeden gidilmelidir. Toplumun tamamını ilgilendiren hususlarda merhamet edilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR