Elibüyük’ten ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması hakkında açıklama yaptı. Elibüyük, “Ülkenin bağrından bir hançer çıkarıldı. Şu an yapmamız gereken yarayı tedavi etmek ve iyileştirmek” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2021 15:34 GÜNCELLEME 20.03.2021 15:34 SİYASET
Elibüyük’ten ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması
Elibüyük’ten ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması

Aileye yaşattığı tahribat ve sapkın grupları meşrulaştırdığı için eleştirilen İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle resmen çıkıldı. Resmi Gazete’nin yayınlanmasıyla memnuniyetle karşılanan karar ile ilgili HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük de bir açıklama yaptı.

ŞİMDİ AÇILAN YARAYI TEDAVİ ETME VAKTİ

Sosyal medya üzerinden Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini yorumlayan Elibüyük, “İstanbul Sözleşmesi kaldırıldı, ülkenin bağrından bir hançer çıkarıldı. Şu an yapmamız gereken yarayı tedavi etmek ve iyileştirmek. Bu konuda başta hükümet olmak üzere parti ve STK'lara büyük görev düşüyor. Biz de sürecin yakın takipçisi olacağız ve üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DEĞİLDİ”

Kadına ve aileye yönelik çalışmaların değerlerimize uygun olması gerektiğini belirten Elibüyük, “İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti önlemek için değildi. Şiddetin bizim inancımızda da kültürümüz de yeri yoktur. Ancak sözleşmeyi bilmeden iyi niyetle savunanları da anlıyorum. Kendilerine öğretileni söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    süresiz nafaka içinde bi çözüm bulun artık erkekleri ömür boyu nafaka vermek zulmünden kurtarın
    Cevapla
  • konya.42 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hüda partililer İ Y İ çalışın hdpkk yı doğu ve güneydoğuda perişan edin ve cumhuru destekleyin inşaalah derim.. Türk ,kürt kardeş ,müslümanlar kerdeştir... Aksini kim söylerse KALLEŞŞŞ
    Cevapla
  • Emir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanına müteşekkiriz
    Cevapla
  • Fatih çetinkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Allaha binlerce şükürler olsun Varol cumhurbaşkanım. hüdaparıda taktir edecem en baştan beri İstanbul süzleşmesi ne karşıydılar
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdal başkan seni Allah için seviyoruz. Malumum anlaşmanın feshi için yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi ve HUDAPAR ı tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR