Gergerlioğlu namazın arkasına sığındı! PKK camileri yakarken susmuştu

TBMM'de sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı için kesinleşmiş hapis cezası bulunan Gergerlioğlu, ifadesinde sabah namazının arkasına sığındı. PKK'nın yıktığı camilere sessiz kalan Gergerlioğlu, ibadet özgürlüğünün engellendiğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2021 14:44 GÜNCELLEME 21.03.2021 14:54 SİYASET
Gergerlioğlu namazın arkasına sığındı! PKK camileri yakarken susmuştu
Gergerlioğlu namazın arkasına sığındı! PKK camileri yakarken susmuştu

TBMM Genel Kurulunda, hakkında "terör propagandası yapmak" suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'teki bekleyişini sürdürüyordu.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Oda TV'den skandal Gergerlioğlu yalanı! Namazla alakası olmayanların abdest istismarı...

İFADESİNDE NAMAZIN ARKASINA SIĞINDI
Propagandasını yaptığı PKK'nın camileri yıkmasına sessiz kalan Gergerlioğlu, ifadesinde sabah namazı kılamadığından yakındı. 

Gözaltına alındığı sırada yaşananları anlatan Gergerlioğlu, ifadesinde "Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım polislere sabah namazımı vakti ile bir an önce kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim. Karakolda kılarsınız dediler ama karakola kadar sabah namazı vaktinin geçeceğini ve kılamayacağımı söyledim. İzin vermeleri halinde namazımı kılıp üzerimi giyerek daha sonra gidebileceğimi söyledim. Ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar. Elbiselerimi ve ayakkabımı giyemeyerek terliklerim ile çıkmak zorunda kaldım." dedi.

Son dakika haberi: Şentop'tan Gergerlioğlu açıklaması: Müsaade edilmeyeceği bilinmelidir

"İBADET ÖZGÜRLÜĞÜM ENGELLENDİ"
İbadet özgürlüğünün engellendiğini kaydeden Gergerlioğlu, polisin kendisine karşı aşırı güç kullandığını da öne sürerek şunları söyledi:

"Bu güç kullanma esnasında da sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda kas ağrıları vardır. Sağ el ikinci parmağımı da bükmekte zorlanıyorum, doktor raporumda şikayetlerimin bir kısmı vardır. Olayın sıcaklığı geçtikten sonraki hissettiğim parmağımı bükmekte zorlandığım doktor raporunda yoktur. Kendimi orada ifade etme özgürlüğüm ve ifade özgürlüğüm ihlal edilmiştir ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim. Ceza hukuku açısından hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Yaptığım fiiller ve sözler hukuka aykırı değildir. Ayrıca hukuka aykırı olarak yakalamam yapıldığı için davacı ve şikayetçiyim"

YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalana bak Yalana! Namaz kiliyormus? Cikarin TV önünde 4 Rekat Namazi Sesli olarak kilsin, bizde izleyelim... Imamogluda ayni yalanlarla Oy toplamisti. Bunlara yalan söyleme firsatini vermeyeceksin (
    Cevapla
  • 444 3 yıl önce Şikayet Et
    bunun oğlu var bitane ahh ahh diyorum
    Cevapla
  • Tan 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletin bunlara inanacagını mı sanıyorlar! Yemezler... Numracının mumu yatsıya kadar...
    Cevapla
  • Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılan adam.
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Defolun gidin bu ülkeden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR