AK Parti MKYK'da dikkat çeken isimler
AK Parti'nin yeni MKYK listesinde Kürt seçmenin daha da sahiplenilmesine yönelik dikkat çeken isimler yer aldı.
ABONE OLAK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi'nde MKYK listesi 75 kişiye çıkarıldı. Dikkat çeken isimlerin yer aldığı listede, Kürt seçmenin önemsenmesi dikkat çekti. O isimleri derledik:
ABDURRAHİM FIRAT
Abdurrahim Fırat,1966 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Abdurrahim Fırat, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Abdurrahim Fırat Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır.
Fırat, 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi. Siyaset akademisi 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı.
Abdurrahim Fırat evli ve 3 çocuk babasıdır.
ABDURRAHMAN KURT
Abdurrahman Kurt, 27 Haziran 1968'de Diyarbakır'da doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Azize'dir.
Yüksek İnşaat Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.
Eyüp Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İSKİ'de görev yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. Diyarbakır Tarih, Kültür ve Turizm Derneği ile Diyarbakır Turizm Derneği Kurucu Üyeliklerinde bulundu.23. Dönem'de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Kurt, evli ve 3 çocuk babasıdır.
RESUL KURT
Adıyaman’da 1971 yılında doğan Doç. Dr. Resul Kurt Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Bölümü’nde 1992 yılında tamamlayan Resul Kurt, yüksek lisansını ise 1999 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Programı’nda tamamladı.
Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Programı’nda 2010 yılında tamamlayan Resul Kurt, 2017 yılında İstinye Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak akademik kadroda görev almış ve 2018 yılında Doçentliğini almıştır.
Çalışma hayatına 1995 yılında, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Üç yıllık Müfettiş Yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında Sigorta Müfettişliğine atandı. Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Müfettiş ve Başmüfettiş, Rapor Okuma Komisyonu Başkanı olarak çalıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. Marmara Üniversitesi SMYO ve BSYO’nda, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. Bahçeşehir Üniversitesi BAUSEM İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı sertifika programı koordinatörlüğü görevini yürüttü. İş güvenliği uzmanı olup İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çok sayıda çalışması bulunmaktadır.
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkan Vekilliği, İstanbul Siyasal Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Kızılay ve Deniz Feneri'nde yönetim kurulu üyeliği ve insani yardım gönüllüsü olarak görev yaptı. TÜRES Genel Başkan Baş Danışmanıdır.
Uzmanlık alanları, Sosyal Güvenlik, Emeklilik, Çalışma Hayatı, İş Hukuku, İşsizlik, İstihdam, Engelli Hakları, Sosyal Politika, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşçi ve İşveren İlişkileri, Muhasebe ve Denetim konuları olup, çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumda tebliğler sundu, bir çok ilde seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı. Yayınlanmış 25 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Star Gazetesi ve Dünya Gazetesinde Köşe Yazarlığı, Bloomberg HT TV'de ise program yapmaktadır. İngilizce bilmektedir.
Çalışma Alanları: Sosyal Güvenlik, Emeklilik, Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku, Vergi Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği, İnsan Kaynakları, İşsizlik, İstihdam, Teşvikler, Engelli Hakları, Endüstri 4.0.
ALAATTİN PARLAK
Alaattin Parlak 1974 yılında Diyarbakır Genç'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. 2001 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdi.
Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı.
1997-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır şube başkanlığı yaptı. Türkiye Gençlik Vakfı İstişare Heyeti üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.
Gençlik ve Kadın çalışmalarına büyük önem veren ve gençliğin milli ve manevi yönlerinin artırılmasına yönelik çeşitli projelere öncülük etti.
Kültür Bakanlığı destekli çeşitli kazılarda çalıştı. Kendisine ait firmada yöneticilik yapmaktadır. Siyasi ve Güncel konularla ilgili çeşitli gazete ve haber sitelerinde makaleleri yayınlandı. AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, AK Parti Kongre Üyeliği, 30 Mart 2014 yılında Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı, AK Parti MKYK Y. Üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde bulundu.
Evli 2 Çocuk Babasıdır.
BURHAN KAYATÜRK
23 Ağustos 1970'te Van'da doğdu. Baba adı Reşit, anne adı Huri'dir.
Elektronik Mühendisi, İş Adamı; Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamladı.
Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendislik ve proje müdürlüğü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. AK Parti'nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İş Adamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevlerde bulundu. Pakistan Parlamentosu'nun ''Devlet Nişanı''na layık görüldü.
23. Dönemde Ankara, 24. Dönemde Van Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi oldu. APA Komisyon Başkanı, AK PARTİ Grup Yönetimi Üyesi, AK PARTİ Genel Merkez Dışişleri Başkan Yardımcısı ve Pakistan Dostluk Grubu Üyesidir.
İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.
KASIM GÜLPINAR
20 Eylül 1969 Şanlıurfa Siverek'te doğdu. Babasının adı, Eyyüp Cenap, annesinin adı Asuman'dır.
Kamu Görevlisi; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.
TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.
24. Dönem AK Parti Şanlıurfa'dan Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.
25. ve 26. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesi. Türkiye- Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı görevlerinde bulundu.
AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı.
Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d Honneur nişanı ile taltif edilmiştir.
Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.
MURAT ÇİÇEK
1978 Batman doğumlu. Batman Lisesi mezunu olup ardından Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.
Serbest avukatlık yapıyor. Batman'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Mazlumder Batman Şube Başkanlığı ve yine Mazlumder Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Batman Kent Konseyi yöneticiliği, yine Batman'da yoksullar yararına olan Gıda Bankası yöneticiliği yaptı. Batman Barosu'nun İnsan Hakları ve çeşitli komisyonlarında görev yaptı. Ayrıca Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti'nde raportör üye olarak bulundu.
Çiçek AK Parti 27.dönem Batman milletvekili adayı olarak göstermiştir.
ORHAN MİROĞLU
Orhan Miroğlu, 11 Mart 1952'de Mardin Gelinkaya'da doğdu. Miroğlu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.
Tarih ve toplumsal hafıza üzerine yazılmış 10 kitabı olan Miroğlu, halen bir gazetede köşe yazılarına devam ediyor. Birçok STK'dan, insan hakları ve temel özgürlükler konusundaki katkılarından dolayı ödül aldı. Uluslararası Af Örgütü Üyesidir.
Çok iyi düzeyde Arapça ve Kürtçe, orta düzeyde İngilizce bilen Miroğlu, evli ve 2 çocuk babası.
CÜNEYT YÜKSEL
Cüneyt Yüksel, 1 Ocak 1970'te Mardin'de doğdu. Baba adı Mehmet Edip, anne adı Fatma'dır.
Öğretim Üyesi; İstanbul Ü. Hukuk Fakültesi'ni üstün başarıyla bitirdi. Harvard Ü. Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisansını yaptı. Stanford Ü.'de ikinci yüksek lisansını ve uluslararası hukuk alanında da doktorasını tamamladı.Harvard 'da araştırma görevlisi, Stanford'da araştırma ve öğretim görevlisi ve Maryland Ü. Hukuk Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Washington, DC'de uluslararası avukatlık; birçok ülke hükümetine, çok uluslu şirketlere hukuk ve yönetim danışmanlığı yaptı. Boğaziçi Ü. İİBF'de yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu.Hukuk, ekonomi, siyaset, AB ve devlette reform ve etik alanlarında birçok bilimsel eseri yayınladı. Stanford'un "Başarı Ödülü" ile 2003'te en başarılı mezun seçilerek "Harvard Özel Başarı Ödülü" aldı. Halen Harvard Mezunlar Derneği Avrupa Başkanlığı görevini yürütüyor.Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu.Arapça ve çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yüksel, evli ve 3 çocuk babasıdır.
-
Varsaklar 3 yıl önce Şikayet EtAkp sarıçam da Durmuş Ali yıldız isminde durmalıdır...yerelde akp kendi adayları ile çıkmalı. Durmuş Ali yıldız ismi 2001 ruhu getirecek teşkilatçı ve sarıçam, İmamoğlu, Kozan, Aladağ, feke oylarını alacak kapasitesi var. Genel merkez bu Durmuş Ali yıldız isminde durmalıdır...Beğen
-
Enver 3 yıl önce Şikayet EtYönetim bazında Bölge dengelerine çok önem verilmeli. Doğu ve Güney Doğu halkı kurtuluş savaşı yıllarında aşiretlerle ile yapılan istişare sonrası birleşti ,Türkiye’nin yanında şavaştı. Aşiretler ile diyaloğa devam edilmeli diye düşünüyorumBeğen
-
esas 3 yıl önce Şikayet EtBabacan ve Davutoğludan önce gidip konuşulmalı. Dert anlatılmalı.Şu dönemde bir değil bir yığın patates soğan sıkıntısı yaşanacağını bunu millet olarak göğüslemek zorunda olduğumuzu aksi halde batının torunlarına kadar borçlandırmak için ülke kaynaklarını gaspetmek istediğini bizi piyon haline getirdikten sonra iranla, arapla, rus ile savaş derse savaşacağımızı onlar adına gençlerimizin canlarıyla suriyeyi ırak'ı ABD'ye teslim edeceğımızı, kan ve gözyaşı güçlü bir Türkiye ile ancak kilitleyebildiğimizi anlatmalıyız.Beğen Toplam 2 beğeni
-
esas1 3 yıl önce Şikayet Etİyi güzel ama Davutoğlu ve Babacan doğuda kanaat önderleri ve aşiret liderleri ile görüşme yapıyor. İkna edip söz alırlarsa sözlerden dönülmez. Gidip te konuşmadan ikna etmeden hiç bir şey olmıyacak.Patates soğandan korkan partiliden hayır gelmezBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vesselam 3 yıl önce Şikayet Etİkiside tuzluk onlar konuşur Ak parti yaparBeğen
-
said 3 yıl önce Şikayet Etaynı lisanı değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.Beğen Toplam 3 beğeni