CHP'li Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 15:19 GÜNCELLEME 21.04.2021 18:52 SİYASET
CHP'li Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı
CHP'li Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayet üzerine, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlattı.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın verdiği dilekçeyi işleme koyarak, Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Avukat Aydın'ın dilekçesinde, Altay'ın açıklamalarıyla "Cumhurbaşkanını, 27 Mayıs darbesi sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit ederek, açıkça tehdit suçunu işlediği" belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Engin Altay hakkında suç duyurusu

CHP'li Engin Altay'dan skandal Menderes göndermesi: Tepki yağdı

NAZIM MAVİŞ'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP’li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanımıza yönelik haddi aşan sözlerine yönelik bir basın açıklaması yayınladı. Maviş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye demokrasi dışı müdahalelerden darbelerden çok çekti. 100 yıllık cumhuriyet tarihimizde Türkiye’nin büyük yürüyüşü darbelerle, demokrasiye müdahalelerle ve vesayetle kesilmeye çalışıldı. Bugün hala Millet olarak Menderes ve arkadaşlarının darağacındaki fotoğrafını üzüntüyle, acıyla, derin bir ızdırapla hatırlıyoruz.

Bu ülkede demokrasi mücadelesi çok köklü bir mücadeledir. Demokrasi için çok büyük bedeller ödedik. En son 15 Temmuz’da 251 şehit vererek demokrasimizi ayakta tutmaya çalıştık. Ama ne yazık ki bugüne kadar darbelerden medet uman siyasi anlayış bugün de Menderes’in sonunu bizlere hatırlatarak Milletin Adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı güya tehdit eden bir üslupla darbeci zihniyetin bir göstergesini ortaya koymaktadır.

Şunu çok açık ve net bir şekilde belirtelim ki bu millet 15 Temmuz’da darbecilere, tarihe ve bütün milletlere örnek teşkil edecek bir cevap vermiştir. Canı pahasına Cumhurbaşkanımıza ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Bugün 12 Eylül darbesini yapanlar, 28 Şubat darbesini gerçekleştirenler, mahkeme kapılarında sürünmektedir.

CHP tarihi boyunca demokratik seçimleri aşan bir iktidar mücadelesi hevesini taşımaktadır. Hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle iktidar mücadelesine giren CHP, bir kısım cuntacıları bu mücadelede kendilerine araç olarak kullanmayı adet haline getirmişlerdir. Bu Millet darbelerden medet uman CHP zihniyetine bu ülkede hiçbir biçimde iktidar yüzü göstermemiştir. Bundan sonra da bu darbeci kafalar Türkiye’de siyasi iktidar imkanı bulamayacaklardır.

Bu kafa hastalıklı bir kafadır, patolojik bir zihniyettir, bu kafa gerici bir kafadır, demokrasiye karşı darbelerden vesayetten, darbecilerden, amirallerden, oradan buradan medet uman, sandıktan korkan demokrasi düşmanı bir kafadır.

Bu söylemleri esefle kınıyor, bir Sinop’lu olarak, bir Sinop’lu siyasetçiden, Sinop Milletvekilliği de yapmış CHP İstanbul Mv Engin Altay’dan bu sözlerin sadır olmasından dolayı da ayrıca büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Ancak herkes şunu bilsin ki tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da Milletimiz bu kafayı sandığa gömmüş ve gömmeye de devam edecektir. Sinop’lu hemşehrilerimiz bundan sonra daha da artan bir şekilde cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği verecektir.

Bugüne kadar Sinop’tan birçok milletvekilimiz Milletimize hizmet etti, ülkemizde önemli işler yaptı ama maalesef darbe sevici bir milletvekilini de üzüntüyle görmüş olduk.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 161 TÜMÜ
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adami o laflari söyledigine pişman edin!
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimin sonunun ne olacağını ancak Allah bilir. Kesin olan öyle veya böyle herkesin sonu ölüm. Akıllı insan esas kendi sonunun ne olacağını düşünendir. İmansizlara rabbim bir an fırsat vermesin.
    Cevapla
  • şenol 19 2 yıl önce Şikayet Et
    yapılan bunca yatırımlar iki gözünüze ve yüzünüze dursun ey chp millet sizi yıllar önce de gördü yoksulluk hat safhada idi rahatlık tepti bu adama gecikmeden soruşturma açılsın konuştuğu kelimeye bak
    Cevapla
  • Dost dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Müptezel . Sarhoş. Hain.din düşmanı daha neler neler ......
    Cevapla
  • ahret 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkede yaşayan gayrimüslimler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR