Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamalarla gündemde olmaya devam ediyor. Esenler Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili olan Mehmet Tevfik Göksu biyografisi son zamanda en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte son olarak Ekrem İmamoğlu'nun 5 iddiasını canlı yayında tek tek çürüten Mehmet Tevfik Göksu hayatı...

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2021 13:55 GÜNCELLEME 24.04.2021 13:56 SİYASET
Mehmet Tevfik Göksu kimdir?
Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Mehmet Tevfik Göksu, 1966 yılında Adıyaman’da dünyaya geldi.

Doğma büyüme Adıyamanlı olan Tevfik Göksu ilköğretim eğitimini Gölbaşı’nda, ortaokul tahsilini ise İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1990 senesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 

Mezuniyetin ardından ise 1991 ve 1994 seneleri arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Daha sonra sosyoloji alanında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul il kuruculuğu ve Marmara bölge başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Tevfik Göksu Siyasi Kariyeri

1992'den 2000 yılına kadar Bağcılar belediye başkan danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler belediye başkan adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler belediye başkanı seçildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar belediye başkan adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler belediye başkanı olarak seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir.

Evli ve dört çocuk sahibi olan Mehmet Tevfik Göksu'nun, bugün hala ASKON, Adıyamanlılar Vakfı, Araştırmacılar Derneği ve Teknik Elemanlar Derneği üyelikleri devam etmektedir.

YORUMLAR 1
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya helal Olsun ... Bir Akıncı Beyide Sensin . Reisin ve Milletimizin Yol arkadışısın... Selametle ...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR