'Durun bakalım' dedirten bir gelişme! İP ve CHP, üçüncü ortağın vesayeti altında...

Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu Biden'a cılız bir tepki gösterirken asıl hedeflerinde yine Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. HDP'ye karşı ise tek çıt bile çıkmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2021 10:27 GÜNCELLEME 29.04.2021 10:27 SİYASET
'Durun bakalım' dedirten bir gelişme! İP ve CHP, üçüncü ortağın vesayeti altında...
'Durun bakalım' dedirten bir gelişme! İP ve CHP, üçüncü ortağın vesayeti altında...

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet,  Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun sözde soykırım ifadelerinin ardından Biden'a göstermelik bir tepkide bulunup neredeyse aynı cümleler ve seviyesizlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamasının perde arkasını "CHP ve İYİ Parti üzerinde HDP vesayeti mi var? " başlıklı köşe yazısında aktardı. Acet, HDP'nin skandal 'Soykırım' açıklamasına tek bir ses çıkarmayan muhalefetin içinde bulunduğu durumu özetledi.

Mehmet Acet'in çok konuşulan köşe yazısı:

Salı ve Çarşamba günleri, CHP ve İyi Parti’nin Meclis grup toplantılarında iki partinin Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener konuştu.

Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’daki ‘soykırım’ açıklamasına şöyle bir değindikten sonra, her zamanki tutumunu sergileyerek, asıl suçlamalarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yöneltti.

"Erdoğan konuştu, bırakın aslanı kedi gibi bir miyavlama sesi geldi" diyerek alaycı bir dil kullandı.

İyi Parti grubunda konuşan Meral Akşener’in üslubunun seviyesi ise, Kılıçdaroğlu’nunkinin de gerisindeydi:

 “Vatandaşlarımızın gözü kulağı sayın Erdoğan'a çevrildi. Bir baktık ki kafası bozulana posta koymakla övünen dünya lideri gitmiş yerine pek bir terbiyeli, şeker, pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş.”

Kılıçdaroğlu ve Akşener, grup konuşmalarında Cumhurbaşkanı ile ilgili bu alaycı dili kullanırken, üçüncü ortağın skandal açıklamasına her zamanki gibi hiç ses çıkarmadılar tabi.

Her iki Genel Başkan da, HDP’nin “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” başlığıyla yaptığı açıklama, derin bir sessizlikle karşıladı.

Ama sonra, “Durun bakalım” dedirten bir gelişme yaşandı.

CHP Sözcü Faik Öztrak, ilk bakışta kimi hedef aldığı anlaşılamayan, ama karşı taraftan gelen tepki nedeniyle HDP’yi kast ettiği sonradan belli olan bir cümle kurdu ve şunu söyledi:

“Unutulmasın, emperyalistlerin gölgesinde yapılan ezik siyaset anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez."

Öztrak, belli ki HDP’nin yaptığı ‘soykırım’ açıklamasına kendi partisi içinde de tepkiler yükseldiği için, bu tepkileri yatıştırmak adına, HDP’ye ölçülü bir lisanla tepki göstermek istemişti.

Ancak, kullandığı cümlenin muhatabından gelen cevap, kedi miyavlamasına karşı, aslan kükremesi gibiydi:

Öztrak’ın HDP’li mevkidaşı yani Parti Sözcüsü Ebru Günay, Faik Öztrak'ın ifadelerini alıntılayıp, o ifadelerine sert bir cevap verdi:

"Sadece insanın değil, siyasetin de bir dengesi vardır. Konforlu alanlardan akıl dağıtmanın, ilkesel erozyonun, iktidara koşar adım yanaşmanın da bir sınırı ve dengesi vardır. Anti-emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz. Haddinizi bilin!"

Bu meydan okumalı, had bildirmeli üslup, HDP’nin ittifak ortaklarına karşı pervasızlığının son örneği oldu.

Muhtemelen CHP Sözcüsü, aldığı bu cevabın ardından yutkunacak, söylenen sözleri sineye çekmek zorunda kalacak.

Peki, şimdi ne olacak?

CHP’den gelen cılız tepkiye HDP’den kükreme ile verilen karşılığının siyasi analizi nasıl yapılmalı.

Bu türden bir gelişmenin CHP ile HDP arasında bir kırılmaya yol açması beklenmemeli.

Zira iki parti de birbirine muhtaç.

Dahası, Erdoğan’a karşı aldıkları pozisyon, birbirleri hakkında ne derlerse desinler aynı çatı altında kalmayı zorunlu kılıyor.

HDP’nin ittifak ortaklarına karşı sergilediği fütursuzluk, ilk defa bu meselede ortaya çıkıyor da değil.

Daha birkaç hafta önce, Selahattin Demirtaş cezaevinden İyi Parti’yi hedef alan sert sözler sarf etmiş, faşizmle suçlamıştı.

Buna karşı İyi Parti’den bireysel bir takım tepkiler dışında güçlü bir cevap gelmedi o suçlamalara dönük olarak.

Özellikle Meral Akşener’in HDP konusundaki suskunluğu gerçekten manidar.

HDP’nin “Soykırımla yüzleşin” şeklinde yaptığı açıklamaya bile tepki Gösteril/e/mediğine göre, bundan sonra da HDP ne derse desin, ne yaparsa yapsın belli ki, bu manidar sessizlik devam edecek.

En iyisi şöyle bir soruyla bitirelim yazıyı:

Akşener’in Erdoğan için kullandığı “Bir baktık ki kafası bozulana posta koymakla övünen dünya lideri gitmiş yerine pek bir terbiyeli, şeker, pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş.” şeklindeki sözlerinin aynısını alıp, kendisinin HDP karşısında sergilediği tutum için kullansanız sırıtır mı?

Ne dersiniz?

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP ip ye HDP kükremiş finolari miyavliyamamis bile. Ermeni soykırımı ni içimizde kabul edecek acizler
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP kendilerine verilen oyların tapulu malı olduğunu sanıyor, CHP ve İP te buna inanmış HDP nin gayri milli her duruşuna göz yumuyor ortak oldukları tek nokta ülkemizde fetret dönemini başlatmak, şanlı şerefli atalarımızı soykırım yalanıyla suçlayanlarda bunu istiyor sonucu bekleyip göreceğiz....
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Erbakan bayrağını taşiyorum diyen Karamollaoğlu, Deniz Baykaldan sonra CHP'nin başına getiriltilen KILICDAROĞLU veee MHP'den ayrılıp "elinde kurt işareti yaparken diğer eli ile HDP'liler ile omuz omuza AKŞENERR...Voltranı oluşturuyorrrr...(YEDEK KULUBESİ : Gül, Babacan, Davutoğlu, Arınç vs vs??!!
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir eliyle kurt işareti yapan Akşener diğer eliyle HDP'lilerle halay çekmektedir. CHP'li mandacılara ise diyecek bir şeyim yok her zaman ki halleri .Uzaktan kumandayla 5 benzemez partiyi bir araya toplayan ABD'li vahşilerdir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli konularda hep "ABD değirmenine su taşıyan demeçler "veren CHP'den başka ne beklenebilir? MHP'den İP'i koparttılar...Saadet'i kendi saflarına çektiler,HDP'dersen zaten dış mihrakların kuklası..CHP'yi Deniz Baykal kumpasıyla ve şantaj kasetiyle,misyonundan uzaklaştırıp, kendilerine hizmetkar ettiler...Şimdi de AKPARTİ'den de Babacan/ Davutoğlu vasıtasıyla bir parça daha kopartıp MHP ve AKPARTİ'yi hükümet kuramaz noktaya getirtme projesinde debeleniyorlar...
    Cevapla
  • sendemibürütüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de zaman, zaman milli anlamda ciddi politikalar olmuştur fakat karalama siyasetiyle bir yere varılmıyor. Kendi dünyamızda hukuksal anlamda adaletli bir siyaset ortaya konulamıyor. Sürekli karşı dinamikleri yıpratma pitikaları izleniyor. Ekonomi ve işsizlik en büyük problem bu, gezegenlere yol da yapılsa, cami de yapılsa nafile oraya gitsek orada da aynı problemler. Önce adalet daha sonra ise İş ve aş gerisi dede korkut masalları...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    “Ecevit altına kaçırıyor” yaygaralarına benzer BAHÇELİ yaşlandı vs naralarının anlamı ortaya çıkıyor. MHP tepe yöneticilerine “kaset skandalları” “MHP’nin kurultayda lider değişimine zorlanması ve mahkeme kararlarına gidilmesi” vs vs.olayların amacı berraklaştı artık.. MHP içinden kopartılan “ ellerinde kurt işareti yapıp, HDP ile yol yürüyüp BİDEN değirmenine su taşıyacak” SÖZDE milliyetçiler bir yandaaaa…ÖZ’de milliyetçiler de diğer yandaa..Makyajjj dökülmeye başladıı…
    Cevapla
  • AşkileYap. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede herkesi milliyetçi ya da herkesi camilere doldursan ne olacak kendi içimizde dürüst ve adaletli olmayı başaramayınca hiç bir şey düzelmez. Boşa yaygara yapıp bir bardak su da vatanseverlik ve Müslümanlık taslamayalım. Yandaşlık anlayışında bu ülkenin %90'ı birbirine benziyor. İnsanların farklı siyaset alanında olmalarına bakmayın, hepsinin altında vatanseverlik ve Müslümanlık adına hemşerilik örgütlenmesi var. Belli bölgenin insanları bu ülkede bir çok yeri ele geçiriyor. Güçleniyor ve tekelleşiyor. En büyük tehlikelerden biri de bu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR