Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken 15 Temmuz açıklamasıyla ilgili çarpıcı yorumlar

15 Temmuz gecesi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine sığınan Kılıçdaroğlu'nun son açıklamaları tepki çekti. Siyaset ve medyadan isimler Haber7'ye değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2021 18:47 GÜNCELLEME 03.05.2021 18:47 SİYASET
Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken 15 Temmuz açıklamasıyla ilgili çarpıcı yorumlar
Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken 15 Temmuz açıklamasıyla ilgili çarpıcı yorumlar

Haber7 / Enes Taha Ersen - İbrahim Can

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesiyle ilgili yaptığı açıklamalar gündemde. Cuntanın yanından geçip giden görüntüleri sorulan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını Haber7'ye değerlendirdi:

"DEMOKRASİYE İNANANLARIN YERİ TELEVİZYON KARŞISINDA KAHVE İÇMEK DEĞİL, MEYDANLARDA OLMAKTI"

  • AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ne “kontrollü darbe” diyen Kılıçdaroğlu iyice kontrolden çıkmaya başladı.
Milletimiz o karanlık gecede canı pahasına milli iradeye, vatanına sahip çıkarken, televizyon karşısında TV izleyen Sayın Kılıçdaroğlu, darbecilerin himayelerinde bulunan tankların arasından yürüyerek geçmesini adeta bir kahramanlık gibi anlatıyor.
Demokrasiye inanan, darbeye karşı olan herkesin yeri televizyon karşısında oturup kahve içmek değil, meydanlarda olmaktı.

Vatandaşlarımız havalimanında direnirken bir siyasiye yakışan darbecilere karşı milletle omuz omuza olmak değil miydi?

Bırakın bunu yapmayı, utanmasa kendisini 15 Temmuz kahramanı ilan edecek.
Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu yapmak bir yana, milletiyle meydanlarda olan, direniş gösteren, dik duran Sayın Cumhurbaşkanımıza ithamlarda bulunması tam bir akıl tutulması.
Peki biz soralım Kılıçdaroğlu’na, “Demokrasiye darbe yapılırken sana tankların arasından geçmek için kim, niye müsaade etti?”

Kılıçdaroğlu’na bir kez daha hatırlatırız ki; tarih meydanlarda olanları da TV karşısında oturanları da kaydetmiştir.

"DUYDUKLARIMA İNANAMADIM"

  • Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener

Ben izleyince duyduklarıma inanamadım. Acaba başkasını mı kast ediyor diye düşünmedim değil.

O gece Kılıçdaroğlu zırhlı araçların yanından geçip gitti ama o saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan için FETÖ’cüler suikast timi göndermek üzereydi. Son anlarda bir anlamda hayatı kurtuldu diyebiliriz. Hal böyleyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.26’da halkı sokağa çağırdı bağlandığı yerden. O dakikalarda Bakırköy Belediye Başkanı’nın evindeydi darbeye karşı direnmek yerine.  

Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben oradan geçtim, o da geçseydi’ demesi bence çok akılla, bilgiyle izah edilebilir bir durum değil. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Yanlış deseniz, yanlışlık bilgi hatası üzerine yapılır. Ya o günleri, olayları unuttu ya da gerçekten...

"YAPTIĞI EN SAÇMA AÇIKLAMA"

Bu konuda yaptığı bir sürü yalan yanlış açıklamalar var. Ama yaptığı en saçma açıklama diyebilirim buna. Kendisi uçaktan inmiş, zırhlı araçların önünden geçip belediye başkanının evine sığınmış. O dakikalarda Cumhurbaşkanı halkı sokağa çıkarıyor ve oradan güçbela İstanbul’a gelip darbecilere karşı ‘ben de halkımla burada varım’ diyor.

Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok saçma buluyorum.

"KENDİSİ ETKİSİZ ELEMANDI"

  • Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı 

Oradan yürüyerek geçebilecek adamlar belli. Bile bile bunu söylemek pişkinlik, başka bir şey değil.

Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde hep ne olduğu belirsiz, garip açıklamalar yapıyor. Tankların yanından ben yürüyerek geçtim diyor. Darbenin kime yönelik olarak yapıldığı belli. Kendisi o anda etkisiz elemandı. Darbecilerin de kendisine yönelik o dönem hesapları yok. Ama Erdoğan hedefte. Geçmesi mümkün değil.

Zaten son zamanlardaki bütün açıklamalarını ben garipsiyorum. Hem mantığı yok, hem ayakları yere basmıyor hem de tamamen algıya yönelik.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • Mehmet Kaya ÖZER 2 yıl önce Şikayet Et
    Reiste tankların arasında gitmeyi tercih etseydi, bitmiştik resmen.
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın dilinde kıkırdak oluşmuş.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Pofidik terliklerini giyip en sevdiği çizgi filmi izlermiş gibi televizyon önünde keyifle kahve içen kılıçdaroğlu zekan anca bu kadar senin söylediğin yalan ve attığın iftiralara senin gibi olanlar inananır ne desen boş 15 temmuzu unutmayacağız bide seni
    Cevapla
  • Gümüşhaneli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam şaka gibi ağlanacak haline hala pişkinlik yapması yokmu milletin sinir uçlarıyla oynuyor yani zaten ona verilen görevde tam olarak bu
    Cevapla
  • serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH akıl versin der susarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR