CHP'li Cihangir İslam: HDP'nin Millet İttifakı'nın içinde olması lazım

CHPli vekil Cihangir İslam 'Israrla HDP'nin de Millet İttifakı'nın içinde olmasını başından beri savundum, hala daha savunuyorum' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2021 02:07 GÜNCELLEME 09.05.2021 02:11 SİYASET
CHP'li Cihangir İslam: HDP'nin Millet İttifakı'nın içinde olması lazım
CHP'li Cihangir İslam: HDP'nin Millet İttifakı'nın içinde olması lazım

Saadet Partisi’nden istifa ederek CHP'ye geçen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, millet ittifakı ve ittifakın adı resmin açıklanmayan PKK'nın siyasi uzantısı HDP hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HDP'NİN MİLLET İTTİFAKI'NIN İÇİNDE OLMASI LAZIM"

Independent Türkçe'ye konuşan İslam, "CHP'nin içinde bulunduğu Millet İttifakı'nda HDP de yer almalı mı?" sorusunun yanıtladı.

İslam, "Israrla HDP'nin de Millet İttifakı'nın içinde olmasını başından beri savundum, hala daha savunuyorum. Birtakım problemler tek taraflı değil, siyasetin içinden baktığınız zaman daha farklı" dedi.

İslam konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sivil toplum bize şunu öğretti; farklı kimliklerle benzer siyasetler güdülebilir. Yani bugün siyasete baktığınızda bazı siyasetçiler -bugün bizi yönetenler de öyle düşünüyor- zannediyor ki ben tek bir kimlik yaratırsam, tek bir kimlik oluşturursam, ülke düze çıkar. Hayır böyle değil. Önemli olan şudur: Farklılıklarımıza rağmen sizinle biz aynı mekânı bir hukuk sistemi, bir adil sistem içerisinde paylaşabiliyor muyuz? Birbirimizin arkasını kollayabiliyor muyuz? Birlikte iş yapabilme becerimiz var mı? Yöneticimizi bu ülkeyi yöneteceğimizi, mevzuatımızı birlikte tayin edebiliyor muyuz?"

ROZETİNİ KILIÇDAROĞLU TAKMIŞTI

İslam’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında parti rozetini kendisine takmasıyla resmen CHP'li olmuştu.

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Dava 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi bu duruma dusurmesin
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan düşmanlığı bu adamı iyice şirazeden çıkarmış
    Cevapla
  • Aslanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan ben bir kürt olarak anladım da Alçak Vekil bu hdp dediğin farklı bir fikir için ortaya çıkmadı Vatanı paramparça etmek için hainlik ediyorlar ahmakkk
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini tarif ediyor galiba. Kamufle olmak için iyi bir yöntem
    Cevapla
  • YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamı, Soyadı ile yaptıkları ne kadar da tezat. Bu tip soyadı değiştirme hakkını niye kullanmadıki acaba? Kendisine kamuflaj mı sağlıyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR