CHP KRT'’yi 1 buçuk milyon dolara aldı

KRT TV’nin CHP’li belediyelerden toplanan 1,5 milyon dolara satın alındığı öğrenildi. Kanalın esas sahibi ise Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Tuncay Özkan.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2021 07:36 GÜNCELLEME 09.05.2021 07:40 SİYASET
CHP KRT'’yi 1 buçuk milyon dolara aldı
CHP KRT'’yi 1 buçuk milyon dolara aldı

CHP’de 650 milyon liranın akıbeti belirsizliğini koruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mustafa Kemal Çiçek, “Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kime, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak, siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir” diyerek istifa etmişti. Çiçek’in istifa metninde bahsettiği 650 milyon liranın nereye gittiği tartışması sürerken, yeni bir skandal ortaya çıktı.
 

'Sonu Menderes'e benzemesin' diyen Altay KRT'ye ceza getirdi


12,3 MİLYONA ALINMIŞ

CHP yanlısı yayın yapan KRT, meğer CHP’li belediyelerden toplanan paralarla alınmış. Belediyelerden, CHP’ye yakın medya organlarının desteklenmesi için para toplandığı, KRT’nin de bu paralarla 1,5 milyon dolara (12,3 milyon TL) alındığı bildirildi. İmtiyaz sahibi olarak başka bir isim görünse de kanalın esas sahibinin CHP İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Tuncay Özkan olduğu iddia ediliyor.

MİLYONLUK SÖZLEŞMELER

Partili belediyeler ve genel merkezden, destek için CHP’ye yakın yayın organlarına para aktarıldığı belirtiliyor. Yıllık sözleşmeler yaparak medya organlarına yüklü paralar ödendiği öğrenildi. Bu meblağın CHP’li belediyeler ve genel merkeze reklam gideri olarak fatura edildiği belirtiliyor. Bu kapsamda 2021 yılı için Halk TV ile 8 milyon, KRT ile 6 milyon, ANKA ile 6 milyon liralık sözleşme yapıldığı öne sürülüyor.

Yenişafak

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    o para ile kaç deprem zedelere yardım edilirdi oysa.
    Cevapla
  • Aşikar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu Radyo Televizyonu: KRT
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    BÜTÜN MEDYA ZATEN CHP NİN bir tek ATV ve beyaz TV kaldı ZATEN bütün medya CHP nin olduğu için bu ülke adam olmuyor
    Cevapla
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    tek tek hesap sorun..Beledıyeler böyle istediği gibi harvurup harman savurabılıyormu..Kanun yetersızse kanun çıkarın..Beledıyelerı talan ediyorlar..Devlet el atsın..hesap sorulsun vede Tv lerde halka tek tek anlatılsın..Soygunlar ortaya çıksın..çok sessız kalıyoruz..mıy mıy olmayalım..
    Cevapla
  • metin baba 2 yıl önce Şikayet Et
    onu patates soğana ak parti yi satanlar düşünsün
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz ve Milletimiz chp tarafından enayi yerine konuluyor ve buna kimse müdahale etmiyor. Neden? Kabul edilir şey değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR