Son dakika haberi: Erdoğan ile Papa arasında Gazze görüşmesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüştü. Görüşmede Gazze'deki son durum ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 11:32 GÜNCELLEME 17.05.2021 12:14 SİYASET
Son dakika haberi: Erdoğan ile Papa arasında Gazze görüşmesi
Son dakika haberi: Erdoğan ile Papa arasında Gazze görüşmesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ele alındı.

"MUHATABI TÜM İNSANLIK"

Erdoğan, Filistin’de vahşet yaşandığını belirterek İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, BM başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun diplomasi yürüttüklerini ancak Güvenlik Konseyinin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini belirtti.

Erdoğan, Papa Fransuva’nın vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor

İsrail'in Gazze katliamında SİHA ve F-35 iddiası

Katliamlar devam ederken İsrail'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

PAPA'DAN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Papa, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı geleneksel pazar duası sonrasında bir kez daha Orta Doğu'daki gelişmelere değindi.

Papa Franciscus, bölgedeki gelişmeleri büyük endişeyle izlediğini belirterek, "İsrail ve Gazze Şeridi arasında bugünlerdeki şiddetli silahlı çatışma, ölüm ve yıkım sarmalına dönüşme riskiyle karşı karşıya. Çok sayıda insan yaralandı, çoğu masum hayatını kaybetti. Bunlar arasında çocuklar da var ve bu korkunç, bu kabul edilemez. Onların ölümü, geleceğin inşa edilmek istenmediğinin, hatta onun yok edilmek istendiğinin göstergesi" ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma silah seslerine son verilmesine yardımcı olma çağrısı yapan Papa, şunları kaydetti:

"İsrail'in farklı kentlerini etkileyen artan nefret ve şiddet, kardeşlik ve barış içinde bir arada yaşama için ciddi bir yaradır ve hemen diyalog başlamazsa iyileştirilmesi zor olacak. Kendime soruyorum: Nefret ve intikam nereye götürür? Diğerini yok ederek barışı inşa ettiğimizi gerçekten düşünebilir miyiz?"

Papa, İsrail ve Filistin'in bir an önce diyalog ve affetme yolunu bulabilmeleri, bir arada yaşamaya açılmaları için aralıksız dua ettiklerini söyledi.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Alime 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çok güzel şeylere gebe elbet doğum sancısı olacak netice çok hayırlı inş Rahmetten ümidinizi kesmeyiniz
    Cevapla
  • VATAN AŞKI 2 yıl önce Şikayet Et
    israil katliamı başladı İÇERDE YIKIM ÇALIŞMASIDA BERABERİNDE BAŞLADI Devleti ve yöneticilerini itibarsızlaştırıcı açıklamalar yapanlara karşı uyanık olunması FİTNEYEEEEEEE. DİKKAAAAAAAT edilimesi gerek. İsrail katliamına tüm islam devketleri ciddi tepki göstermeleri gerekir yoksa ALLAHA c.c Hesap veremezler . DEVLETİMİZ MUTLAKA GEREKENİ YAPACAKTIR . Biz Devletimizin Emrindeyiz Gel derse gideriz kimseden korkumuz yok ALLAHIMA şükürler olsun
    Cevapla
  • Anti satan 2 yıl önce Şikayet Et
    Etrafınızdaki onca sıkıntıya rağmen müthiş bir gayret Allah(cc) razı olsun.
    Cevapla
  • 44 zaloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın CUMHURBAŞKANIM israil kafiri ne KUDÜS DE çekilmesi ve bombardımanı durması için 24 saat verin aksi halde dünya savaşını Başlatıyoruz deyin Ve CİHAT ilan edin VALLAHİ israil de değil sivil asker dahi bulamassın hepsi kaçar size yalvarıyorum bunu yapın ALLAH CC DE yanımızdadır artık sabrımız kalmadı ÜMMET senin AĞZINA bakıyor
    Cevapla
  • muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey başkan bak! Güneyimizde pkk devleti kurdurmayacaksın, karabağı ermenilerden alacaksın, silah üreteceksin, sesimizi dünyaya duyuracak Türkler burda dedirteceksin bunları yapacaksan başkan seçeriz. Ha bir de patates soğan pahalı olursa indirmesinide biliriz. Elimizde alternatifte var mansur imam meral kk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR