Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT özel yayınında aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2021 23:13 GÜNCELLEME 02.06.2021 03:39 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı ilk kez açıkladı: BM temizlemezse biz temizlerizCumhurbaşkanı ilk kez açıkladı: BM temizlemezse biz temizleriz

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali için dikkat çeken yorumErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali için dikkat çeken yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaç doz aşı olduğunu ve antikor seviyesini açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan kaç doz aşı olduğunu ve antikor seviyesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

MASKESİZ GÜNLER NE ZAMAN?

Sosyal mesafe gündemimizde yerini korursa maskeden de kurtulmak mümkün olur. Toplantılarda arkadaşlarla konuşuyoruz. 1,5 metre mesafeyi koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

128 madde üzerinde bu çalışmamızı yapacağız, çıkarılması, ilave edilmesi gerekenleri konuşacağız, 'tamam' dediğimiz anda Devlet Bey'e takdim edeceğiz.

Adeta bir Anayasa Bilim Kurulu oluşturmanın gayreti içinde olduk. Bu kurulla çalışmamızı yürütelim ve en geniş anlamda uzlaşı sağlayalım istiyorum.

MUHALEFETİN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI

(Millet İttifakı) Bunların anayasa metni hazırlığında millilik ve yerlilik olmayacak. Dağdaki PKK'lıyla mı milli bir anayasa yapacaksınız? Bu milletin anayasası dediğiniz zaman bunun milli, yerli boyutunun olması şart.

Artık parlamenter demokrasi bizim için de bu millet için de mazi oldu. Hiçbir istikrar olmayan, sürekli koalisyonlarla iç içe ve zararda olan dönemleri yaşadık biz. 

Milletimiz koalisyon hükümetleri dönemine dönmeyi istemiyor. Yeni sistemle etkin ve hızlı kararlar alma yeteneğini kazandık.

'128 MİLYAR DOLAR' TARTIŞMASI

Merkez Bankası'nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, anlamazlar bu işlerden. Bu kadar altyapı, üstyapı yatırımları, depremler, felaketler... Bu süreçte Van depremini, Bingöl depremini geçirdik. Bu harcamaları nereden yaptınız diye soran oldu mu. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMA İHTİMALİ

Hayır olsun. Normaldir. Bizim sahada böyle bir tartışma, adım yok. Cumhur İttifakı olarak partimizin içinde bu husustaki karar belli. İttifakın diğer ortağı olan MHP'de de Sayın Bahçeli bu konuda kararlarını zaten ta başından beri açıkladı. Bu dayanışmamız bizim bu şekilde yürüyor. 

Sıkıntı diğer tarafta. Onlar ne yaparsa yapsınlar. O da bizi çok fazla ilgilendirmiyor. 

BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİ: ARTIK BIKTIK!

Kendisi ile yapacağımız görüşmede ilişkilerimizi konuşacağız. Sayın Biden'la maalesef görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi'nde bir araya geleceğiz. Bunları konuşacağız.

Peki bu gerilimin sebebi neydi? Bu da sözde Ermeni soykırımı. Artık bıktık yani. Her 24 Nisan gelir, 'Amerika Ermenilerle ilgili ne diyecek?' Ya tamam da senin bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun? 

Yıllar geçti, Minsk üçlüsü olarak Azerbaycan-Ermenistan sorununu çözemediler. En sonunda Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesti. Burada da kalkıp hiç mi hiç alakası olmayan Türkiye'yi böyle bir konunun içerisine nasıl atarsın? Eğer söyleyeceğin bir şey varsa, yapmak istediğin bir şey varsa, NATO müttefikin olarak, gel bu çalışmaları yaptırtalım, ondan sonra konuşalım. Ama ben yaptım oldu, sözde soykırım olarak atacaksın önüne, ondan sonra kendine göre karar vereceksin. Senden önce Amerika'yı yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbiri bu ifadeyi kullanmadı. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni köşeye sıkıştıranlar önemli bir dostunu kaybederler. 

ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar.

 

PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMASI

Yeni petrol ve doğalgaz keşfini Allah nasip ederse cuma günü Zonguldak'ta açıklayacağız.

FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART

Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için, orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız.

MARMARA DENİZİ'NDEKİ DENİZ SALYALARI

Bu konuda yapmamız gerekenler var ama belediyelerin yapması gereken çok önemli işler var, paslaşarak yapacağımız işler olabilir.

Allah'ın izniyle çözeceğiz, başka çaresi yok. Bunu İstanbul Belediyesinin eline bırakamayız.

KANAL İSTANBUL

Haziran ayı sonunda inşallah Kanal İstanbul için ilk köprünün temellerini atıyoruz. Kanal İstanbul Projesi'ni yerli yabancı çok güçlü konsorsiyumlarla devam ettireceğiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim gücünü kuvvetini arttırsın...Sayı Erdoğan Türkiye nin bir çok alanda önünü açtığı için başta israil ve abd li küreselciler, içimizde ki hainleri de kullanarak ne pahasına olursa olsun Türkiye'nin yükselişini durdurma peşindeler.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır .
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağnak sağnak müjde yağıyor
    Cevapla
  • Tokatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    yandık gene zamlar duble gelecek
    Cevapla
  • İ.Yalcin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu yapan kanıbozuklara sormak lazım acaba CHP BDP sadet ve diğerleri iktidar olsa herşey çok mu güzel olacak!!! Size tavsiyem çıkarınız için değil gelecek nesiller için bu hükümeti her ne pahasına olursa olsun Allah cc için desdeklemek. Yoksa Allah cc korusun Tayyip beye bir şey olur ise o zaman eyvah dersiniz iş işten geçer Şükür halimize mevlam ümmeti Muhammed'in ve Tayyip Bey'in yardımcı olusun vesselam
    Cevapla
  • Torstogun 2 yıl önce Şikayet Et
    Gecen yıl gaz müjdesi sonrası her ay standar yüzde 1 zam geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR