Son dakika: Bayram namazı sonrası Erdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurdu

Son dakika haberi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan Cami'sinde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı namazı ardından önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2021 07:44 GÜNCELLEME 20.07.2021 09:04 SİYASET
Son dakika: Bayram namazı sonrası Erdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurdu
Son dakika: Bayram namazı sonrası Erdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle 20 Temmuz kutlamaları kapsamında KKTC’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını Hala Sultan Camii’nde kıldı.

Bayram namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Öncelikle Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Kuzey Kıbrıs'ın kurtuluş mücadelesinin 47'inci yıldönümünü aynı zamanda kutlayacağız. İki bayramı bir arada kutlama fırsatı buluyoruz. Bununla birlikte de biliyorsunuz toplu açılışlarımız var. Bununla birlikte de Kuzey Kıbrısımıza ciddi bir canlılık getirme fırsatını bulacağız.

Sorunsuz bir dönem, sorunsuz bir zaman insanlığın yaşamı boyunca olmamıştır. Ve olmayacaktır. Bunu bir defa böyle bilmemiz lazım. Tabi bu sorunlar karşısında çözümlerimiz ne olacak? Nasıl çözümler üreteceğiz? Dikkat edilirse egemen güçler, emperyalist güçler Afganistan'da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Bundan önce de yine Afganistan'da nice sorunlar yaşadık. Ve Afgan halkı dirayetiyle bu emperyal güçlere karşı mücadelesini verdi. Ve bu mücadeleden de zaferle çıktı.

Daha sonra tekrar bu emperyal güçler malum Afganistan'a girdiler, 20 yılı aşkın zamandır oradalar. Biz de bu bütün emperyal güçler karşısında Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Orada onlarla beraber öncelikli olarak da Kabil Havaalanı'nın korunmasını, bunun yanında insani noktada Afgan halkına her türlü desteği verme mücadelemizi sürdürdük.

KABİL HAVAALANI'NIN GÜVENLİĞİ

Şimdi yeni bir dönem var. Üç ana otorite burada görülüyor. NATO, Amerika ve bunun yanında da Türkiye. Ve bizden şu anda Amerika çekilme kararını verdi ama Kabil HAvaalanı'nın bizim tarafımızdan zaten 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istediler.

Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabi Amerika'ya bizim bazı şartlarımız var. Bir, diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek. Hangi gücü varsa bunları Türkiye'ye devredecek. Bir diğeri de tabi burada bu süreç içerisinde çok ciddi mali noktada, idari noktada sıkıntılar olacak. Bu konuda da gerekli desteği Türkiye'ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse biz Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz.

Taliban'ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Taliban ile de bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri rahatça yapması lazım. Doha'dan oraya akan bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum.

Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türkü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz."

 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Reis. 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan ABD sömürgesi olma yolunda emin adımlarla yürüyor.
    Cevapla
  • ×2 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistandan bahseden yok napiyo bu garipler
    Cevapla
  • LAZ. 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak'da,suriy'de karabağ'da afrika'da mücadele ederken Türkiye içerden ne ißimiz var oralarda diyorsunuz... Ama Doğu Türkistan'ı dilinize dolayıp algı operasyonu yapıyosunuz.işiniz gücünüz fırıldak...çakallar...
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yer garip dolu dünyada onlara destek veren 1 adam var ona da ülkede destek vermeyin sonra şurdaki burdaki gariban ne olacak diye laf olsun torma dolsuna karnımız doydu tat vermiyo
    Cevapla
  • X3…. 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli Türkmenleri düşünen de yok. Gönderelim gitsin diyor sizinkiler
    Cevapla
  • Zafer61 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım cumhurun sorarsan Afganistanda bulunmak varılmaz istiyorsan talibanla savaşmayın göze alacaksın. Taliban artık ABD nin Afganistan'daki pkk/ypg sidir. Taliban abd sayesinde böyle palazlandı,silahlandi ve eğitildi. Kısacası Afganistan cehennem çukuru olabilir. Abd Türkiye Cumhuriyeti askerlerinin Afganistan halkınında bıraktığı iyi intibayı yıkmaya çalışacaktır. Hatta aynı planı perde arkasından ab ye Libya'daki yaptıracaktır. Mübarek Kurban bayramımız tüm İslam alemine hayırlar getirsin.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık egemen güçlere şart koşuyoruz.Ya Rabbi bu günleri gösterdiğin için sana hamdüsenalar olsun.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis yoluna canlar feda. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR