Son Dakika... Başkan Erdoğan Kıbrıs'tan duyurdu! Maraş'ta yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2021 10:13 GÜNCELLEME 20.07.2021 10:48 SİYASET
Son Dakika... Başkan Erdoğan Kıbrıs'tan duyurdu! Maraş'ta yeni dönem
Son Dakika... Başkan Erdoğan Kıbrıs'tan duyurdu! Maraş'ta yeni dönem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları törenine katıldı. Erdoğan, "Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır." açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlüğe kavuşmasını sağlayan harekatın 47. yılında aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Çifte bayram yaşamanın mutluluğu içindeyiz. 20 Temmuz zulme son verilen, adaya barışın geldiği kurtuluş günüdür. Hiç tereddüt etmeden bu mücadelede canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye ve KKTC, adada adil bir çözüme kavuşulması için bugüne kadar her türlü çabayı vermiştir.

Rumlar, Kıbrıs Türkü'nü azınlık olarak görme, eşitlik temelinde çözümü reddetme gafletinden bir türlü uyanamadılar. Rum tarafı gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcıdır. 

Avrupa Birliği mali noktada, idari noktada Kuzey Kıbrıs'a desteklerini verecekti, verdi mi hayır. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Rum kesimi çözüm yolunu tıkamayı sürdürüyor. 

Yeni bir müzakere ancak iki devlet arasında gerçekleşir. (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) İçlerinde hala 1974 öncesi katliamların özlemini çekenler bulunduğunu görebiliyoruz. Bunlar dürüst değil. (Kıbrıs sorunu) Biz haklıyız, haklı olduğumuz için de sonuna kadar hakkımızı savunacağız.

On yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin.

MARAŞ'TA YENİ DÖNEM

Öncelikle Kıbrıs Türkü'nün egemen eşitliği ile eşit statüsü teyit edilmelidir. Çözümün anahtarı da budur. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır.

Hiç kimse Kıbrıs Türkü'nden eşit statüsü ve egemenliğinden vazgeçmesini, Rumların iradesi altında azınlık olarak yaşamayı kabul etmesini beklemesin.

DOĞU AKDENİZ MESAJI 

Türkiye olarak haklarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. KKTC'nin kalkınması sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşması için ne gerekiyorsa hayata geçireceğiz. Ambargolara rağmen Kıbrıs Türk halkının daha müreffeh yarınlara ulaşacağına inanıyorum.

Hiç kusura bakmasınlar, değil 47, 147 yıl da 247 yıl da geçse Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyecektir. (Kıbrıs meselesi) Ne dışarıdan verilen mesajların ne de içeriden yürütülen girişimlerin bizim nazarımızda boş teneke gürültüsünden öte bir kıymeti yoktur. 

(Rum tarafının sondaj açıklaması) Kimin tek yanlı faaliyetler gerçekleştirdiğinin, kimin gerginliği artırdığının muhakemesini uluslararası toplumun vicdanına bırakıyorum.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah iyilerle dogru dürüst. adaletle çalışanları sever Allah sadece iyligi adaleti sevgiyi saygıyı ve gerçegi kabul etmemizi istiyor ONUN EMRİNE KARŞI GELENLER ŞU KISACIK ÖMRÜNDE HİİÇ BİR şey kazanamamış olur sadece sonsuz hayat için cennet için çalışın hak hukuk merhamet çok önemli
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumların hakkı falan yok, batıya şirin gözükeceğiz diye böyle saçmalıklara izin vermeyin yeter yahu ne zaman akıllanacağız. Rumlar gaspçi çetelerden başka birşey değil. Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın ve diğer adalarımızın tamamı Türkiye'ye aittir. Kıbrısı kaybetmek demek Türkiye'nin yok olması demektir. Kıbrıs doğal bir uçak gemisidir.
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    47 yıldır aldığımız toprakları yeni kullanıma açıyoruz hem de %3 nü bu bir utanç olmalı. Yunanistan kendisine ait olmayan ve silahlandırılması yasak olan adaların tamamını silahlandırdı maalesef biz de izledik...
    Cevapla
  • Mehmet Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Müjdelerin içi boş çıktı. Beklenti KKTC'nin dost ülkeler tarafından da tanınması, Maraş'ın hak sahiplerine teslimi vs gibiydi.
    Cevapla
  • EYT 2 yıl önce Şikayet Et
    Mülkiyet hakkı derken maraşta kimin hakkı var anlayamadım orası bizim değilmi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR